۴۵ میلیارد مترمکعب آب باید به چرخه مصرف بازگردد

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول مدیریت منابع آب کشور گفت: قانون برنامه هفتم برای افزایش آب استحصالی تکلیف مشخصی برای دستگاه‌های مسئول تعیین کرده است و باید با اجرای طرح‌های آبخیزداری، آبخوانداری و مدیریت رواناب‌ها انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، علیرضا عباسی صبح امروز _دوشنبه ششم مهر_ در نشست شورای اداری استان البرز، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و ایثارگران، اظهار کرد: موضوع آب یکی از مسائل مهم کشور است که هم در برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت و هم در اقدامات فوری و پیشگیرانه باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به تکالیف تعیین‌شده در قانون برنامه هفتم افزود: دستگاه‌های مسئول باید برای اجرای این قانون برنامه عملیاتی داشته باشند و مشخص شود وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و مدیریت شهری چه سهم و وظیفه‌ای در افزایش آب قابل استحصال کشور بر عهده دارند.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با تأکید بر ضرورت توجه به آبخیزداری گفت: منابع طبیعی استان باید نقاطی را که در زمان بارش می‌توانند به کانون بحران تبدیل شوند، شناسایی و برای مدیریت آن‌ها اقدام کند.

عباسی عنوان کرد: در کنار آبخیزداری در عرصه‌های طبیعی، موضوع آبخیزداری شهری نیز باید جدی گرفته شود و شهرداری‌ها در مدیریت رواناب‌های سطحی نقش فعال‌تری ایفا کنند.

وی ادامه داد: حدود دو سال قبل درباره اختصاص بودجه برای آبخیزداری شهری در شهرداری کرج رایزنی‌هایی انجام شد، اما لازم است این موضوع از مرحله پیش‌بینی بودجه عبور کرده و به اقدام عملی تبدیل شود.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با بیان اینکه بی‌توجهی به رواناب‌ها می‌تواند به زیرساخت‌های شهری آسیب وارد کند، گفت: اگر روان‌آب شکل بگیرد و مسیر آن به‌درستی مدیریت نشده باشد، ممکن است پروژه‌های شهری دچار خسارت شوند؛ بنابراین شهرداران در همه حوزه‌های مرتبط باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهند.

لایروبی رودخانه‌ها نباید به بعد از بحران موکول شود

عباسی لایروبی و ساماندهی رودخانه‌ها را از دیگر اقدامات ضروری دانست و افزود: دستگاه‌های مسئول باید پیش از وقوع بارش‌های شدید، نقاط مسئله‌دار را شناسایی و نسبت به رفع مشکلات آنها اقدام کنند.

وی با اشاره به وضعیت رودخانه سیاه‌چوب در ماهدشت اظهار کرد: در این محدوده حدود سه کیلومتر عملیات انجام شده، اما در ادامه مسیر احتمال ایجاد مشکل وجود دارد و لازم است جهاد کشاورزی، شهرداری و شرکت آب منطقه‌ای برای تکمیل اقدامات مورد نیاز همکاری کنند.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس تأکید کرد: در حوزه مدیریت آب، هیچ دستگاهی نباید مسئولیت را متوجه دستگاه دیگری بداند؛ بلکه اقدامات باید به شکل هماهنگ و پیشگیرانه انجام شود.

گواهی صرفه‌جویی می‌تواند به کاهش ناترازی گاز کمک کند

عباسی با اشاره به موضوع ناترازی انرژی گفت: یکی از ظرفیت‌های مهم قانون برنامه هفتم، استفاده از سازوکار گواهی صرفه‌جویی انرژی است که می‌تواند در کاهش مصرف گاز در فصل زمستان مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به مصرف گاز در بخش گرمایش منازل افزود: بخش قابل توجهی از مصرف گاز در دوره اوج مصرف زمستانی به گرمایش ساختمان‌های مسکونی اختصاص دارد و با اجرای طرح‌های بهینه‌سازی می‌توان میزان مصرف را کاهش داد.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس ادامه داد: بر اساس آماری که در این جلسه مطرح شد، حدود ۷۹ میلیون مترمکعب گاز در دوره اوج مصرف زمستانی برای گرمایش منازل با بخاری مصرف می‌شود و با اجرای طرح‌های بهینه‌سازی و افزایش بهره‌وری تجهیزات گرمایشی، امکان کاهش قابل توجه این میزان وجود دارد.

عباسی گفت: اگر بتوان تا ۶۵ درصد از این میزان مصرف را کاهش داد، حدود ۵۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی ایجاد می‌شود که می‌تواند بخشی از ناترازی انرژی در زمستان را مدیریت کند.

وی افزود: گواهی صرفه‌جویی انرژی می‌تواند به‌عنوان یک مشوق اقتصادی برای خانوارها یا شرکت‌هایی که در کاهش مصرف مشارکت می‌کنند مورد استفاده قرار گیرد و لازم است این ظرفیت با جدیت بیشتری دنبال شود.

انتقاد عباسی از عملکرد دولت‌های گذشته در حوزه انرژی

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی، بخشی از مشکلات امروز این حوزه را ناشی از آنچه «ترک فعل» دولت‌های گذشته خواند، دانست و گفت: در دهه ۹۰ در زمینه توسعه زیرساخت‌های انرژی از جمله ساخت پالایشگاه و نیروگاه، اقدامات مورد انتظار انجام نشد و بخشی از سیاست‌گذاری‌ها به نتیجه مذاکرات برجام گره خورد.

عباسی با بیان اینکه جنگ اخیر نیز بر مشکلات موجود در حوزه انرژی افزوده است، ادامه داد: اکنون که کشور با ناترازی انرژی مواجه است، باید علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، مدیریت مصرف نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای صرفه‌جویی انرژی می‌تواند بخشی از این مشکل را کاهش دهد و دستگاه‌های مسئول باید طرح‌های موجود را از مرحله برنامه‌ریزی به اجرا برسانند.

تأکید بر تداوم برنامه‌های مردمی و توجه به شرایط معیشتی

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با قدردانی از فرماندهی سپاه استان و دستگاه‌های اجرایی برای برگزاری برنامه «جان‌فدا» گفت: حضور مردم در تجمعات شبانه باید با قوت ادامه پیدا کند و مسئولان نیز در این برنامه‌ها حضور داشته باشند.

عباسی بر ضرورت توجه به وضعیت معیشتی مردم در شرایط فعلی تأکید کرد و گفت: مردم در شرایط دشوار پای کار کشور هستند و دستگاه‌های اجرایی نیز باید در تصمیم‌گیری‌های خود شرایط اقتصادی و زندگی مردم را مورد توجه قرار دهند.

وی گفت: در حوزه آب و انرژی، ظرفیت‌های قانونی و اجرایی متعددی وجود دارد که اگر دستگاه‌های مسئول با برنامه و هماهنگی آنها را عملیاتی کنند، می‌توان بخشی از مشکلات موجود را مدیریت کرد.

کد مطلب 1008109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.