اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب خراسان شمالی نیازمند ۶ همت اعتبار است

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: در حال حاضر ۱۳۸ پروژه آب و فاضلاب در خراسان شمالی در حال اجراست که نیازمند شش هزار میلیارد تومان اعتبار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، امیر فاطمی‌ امروز _دوشنبه ششم مهر_ در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت اعتبارات و پروژه‌های این شرکت اظهار کرد: سال گذشته ۷۴۱ میلیارد تومان اعتبار ملی برای آب و فاضلاب استان مصوب شد که از این میزان ۳۷۸ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد و در مجموع، ۱۷۳۳ میلیارد تومان از اعتبارات طرح‌های آب و فاضلاب استان محقق شد.

وی افزود: آب و فاضلاب خراسان شمالی سال گذشته ۵۵ درصد از کل اسناد مرابحه استان را خریداری کرد که در ابتدا یک خطر محسوب می‌شد، اما با توجه به شرایط تورمی، این اقدام در نهایت به‌نفع شرکت تمام شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: اسفند و فروردین سال گذشته هیچ بار مالی به مردم تحمیل نکردیم و با وجود محدودیت‌های مالی، امور شرکت را با دشواری مدیریت کردیم.

فاطمی‌ درباره اعتبارات سال جاری نیز بیان کرد: سال جاری ۵۱۷ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع استانی و بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای شرکت آب و فاضلاب مصوب شده که تاکنون در مجموع ۷۱ میلیارد تومان آن محقق شده است.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از پساب تصریح کرد: دیگر همچون گذشته آب در اختیار نداریم و باید به سمت بازچرخانی و استفاده مجدد از فاضلاب حرکت کنیم. در همین راستا، در شهر شیروان قرارداد استفاده از پساب با نیروگاه شیروان منعقد شده و قرارداد یک‌ساله با شهرداری شیروان نیز برای واگذاری ۳۰۰ هزار مترمکعب پساب در حال انجام است. این موضوع در شهرداری آشخانه نیز در دست پیگیری قرار دارد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: با پتروشیمی خراسان قرارداد واگذاری سالانه ۵.۵ میلیون متر مکعب پساب داریم و برای واگذاری ۲.۵ میلیون متر مکعب باقی‌مانده نیز فراخوان برگزار کرده‌ایم، اما تاکنون به نتیجه نرسیده است، همچنین برای واگذاری سه میلیون مترمکعب آب بازیافتی در اسفراین اقداماتی انجام شد که تاکنون توفیقی حاصل نشده است.

فاطمی‌ با اشاره به اقدامات انجام شده برای آبرسانی روستایی گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون با کمک خیران، ۲۷۸ روستا از طرح‌های آبرسانی بهره‌مند شده‌اند و ۵۰ میلیارد تومان نیز در این بخش اعتبار جذب شده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته با استفاده از اعتبارات تخصیص‌یافته، شش هزار متر مکعب مخزن آب شرب احداث، هشت حلقه چاه آب شرب حفر، ۱۵ کیلومتر شبکه توزیع آب و ۹ کیلومتر شبکه فاضلاب اجرا شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی درباره بوی نامطبوع تصفیه‌خانه باقرخان ۳ بجنورد نیز اظهار کرد: برای رفع این مشکل اقدامات مقطعی و فوری انجام شد و با اجرای این اقدامات، دوره اوج گرما بدون ایجاد مشکل جدی در این زمینه سپری شد.

فاطمی‌ با اشاره به پروژه‌های مخازن ذخیره آب استان خاطرنشان کرد: مخزن حصارگرمخان با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصد در حال اجراست و تا ۲۲ بهمن به بهره‌برداری خواهد رسید. عملیات اجرایی مخزن چناران‌شهر نیز آغاز شده و مخزن سنخواست نیز احداث و وارد مدار شده است. برای احداث مخزن بام و صفی‌آباد نیز قرارداد منعقد شده است.

وی با اشاره به بحران آب اسفراین و خشک شدن سد بیدواز در سال گذشته گفت: برای عبور از این بحران، دو حلقه چاه جدید در منطقه کبوترخانه حفر کردیم و توانستیم از شرایط بحرانی عبور کنیم. اکنون نیز با بهبود بارندگی‌ها، آب مناسبی پشت سد بیدواز قرار گرفته است.

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان شمالی افزود: در اسفراین اقدامات مهم دیگری نیز مدنظر بود که به‌دلیل مسائل اجتماعی امکان اجرای آن فراهم نشد و به همین دلیل بخشی از مشکل همچنان پابرجاست و در صورت تداوم خشکسالی، احتمال بروز مشکل در تأمین آب وجود خواهد داشت.

فاطمی عنوان کرد: هم‌اکنون ۱۳۸ پروژه آب و فاضلاب در خراسان شمالی در حال اجراست که نیازمند شش هزار میلیارد تومان اعتبار است.

کد مطلب 1008032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.