آخرین اخبار جنگ؛ مواضع پزشکیان، رایزنی‌های عراقچی و تحولات یمن

تحولات جنگ در منطقه همچنان ادامه دارد؛ در این بسته، مهم‌ترین اخبار و رویدادهای میدانی ایران، عراق، لبنان، یمن، فلسطین و دیگر جبهه‌های درگیر را به‌صورت روزانه دنبال کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، غرب آسیا در میانه تحولات پرشتابی قرار دارد؛ تحولاتی که هر روز می‌تواند معادلات میدان و جهان را تغییر دهد. در چنین شرایطی، دنبال‌کردن خبرهای پراکنده برای شناخت تصویر واقعی منطقه کافی نیست و باید تحولات جبهه‌های مختلف را در کنار یکدیگر دید.

از ایران و لبنان تا یمن و فلسطین، هر رخداد می‌تواند بر معادلات دیگر جبهه‌ها اثر بگذارد. از همین‌رو، رصد روزانه تحولات میدانی، شناخت آرایش نیروها و دنبال‌کردن روند تغییرات، اهمیت ویژه‌ای دارد؛ نگاهی جامع که می‌تواند به درک بهتر وضعیت موجود و ارزیابی دقیق‌تر مسیر تحولات پیش‌رو کمک کند.

در این بسته، مهم‌ترین اخبار و تحولات جبهه‌های درگیر منطقه را به‌صورت روزانه دنبال می‌کنیم.

ایران | پزشکیان: ما جنگ را انتخاب نکردیم؛ جنگ بر ما تحمیل شد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز گفت ایران به‌دنبال جنگ نیست، اما در صورت حمله، ناچار به دفاع از خود خواهد بود.

وی تأکید کرد: ایران آغازگر جنگ نبوده است، اما اگر طرف مقابل به نبرد ادامه دهد، تهران پاسخ خواهد داد. پزشکیان درباره توافق اسلام‌آباد گفت: ایران و آمریکا به چارچوبی برای توافق رسیده بودند و تهران همچنان مایل به پیشبرد آن است، رئیس‌جمهور ایران درباره تنگه هرمز نیز اظهار کرد که این تنگه از سوی ایران بسته نشده بود و حمله به ایران بدون توجیه یا چارچوب قانونی انجام شده است.

پزشکیان: جنگ انتخاب ما نیست، بلکه به ما تحمیل شد+ ویدئو

ایران | عراقچی: ناامنی تنگه هرمز نتیجه مستقیم بدعهدی آمریکا است

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درباره تحولات منطقه و وضعیت تنگه هرمز رایزنی کرد.

عراقچی در این دیدار ناامنی کنونی در تنگه هرمز را نتیجه مستقیم اقدامات آمریکا دانست و با اشاره به روند مذاکرات منتهی به تفاهم خاتمه جنگ، بر عزم ایران برای دفاع از منافع و امنیت ملی خود و جلوگیری از سوءاستفاده از تنگه هرمز تأکید کرد. لاوروف نیز بر موضع روسیه درباره ضرورت حل‌وفصل دیپلماتیک بحران منطقه و پایبندی کشورها به حقوق بین‌الملل تأکید کرد.

عراقچی با وزیر خارجه قطر در نیویورک دیدار کرد+ فیلم

ایران | عراقچی در نیویورک با ۲۸ مقام خارجی رایزنی کرده است

بر اساس گزارشی که سوم مهر منتشر شد، سیدعباس عراقچی در جریان حضور در هشتادویکمین مجمع عمومی سازمان ملل، تا بامداد جمعه با ۲۸ مقام خارجی دیدار و رایزنی کرده است.

بر اساس این گزارش، چهار دیدار جدید عراقچی با وزیران خارجه مصر، پرتغال، برونئی و قبرس انجام شده و مجموع دیدارهای ثبت‌شده او در حاشیه این اجلاس به ۲۸ مورد رسیده است. موضوع جنگ، تحولات منطقه، تنگه هرمز و مسیرهای دیپلماتیک برای کاهش تنش از محورهای این رایزنی‌ها بوده است.

عراقچی: مسیر جدید تنگه هرمز در مذاکرات نیروهای نظامی و دریایی ایران و عمان  تعیین شده‌است - ایرنا

یمن | مقام صنعا: در صورت دخالت آمریکا، باب‌المندب را می‌بندیم

یک مقام نظامی دولت صنعا هشدار داد در صورت دخالت مستقیم آمریکا در جنگ یمن یا تلاش واشنگتن برای تسلط بر تنگه باب‌المندب، یمن با این اقدام مقابله خواهد کرد.

عابد محمد الثور، مشاور نظامی وزارت دفاع دولت صنعا گفت در صورت حمایت نظامی یا هوایی آمریکا از عربستان، منافع آمریکا در منطقه هدف قرار خواهد گرفت و باب‌المندب به روی کشتی‌های آمریکایی بسته خواهد شد.

وی گفت: ایران به صنعا دستور نمی‌دهد و یمن در تصمیمات و حاکمیت خود مستقل است.

اگر آمریکا دخالت کند، باب‌المندب را به طور کامل به رویش می‌بندیم | خبرگزاری  صدا و سیما

عربستان | گزارش‌هایی درباره حمله پهپادی به ریاض

هم‌زمان، سخنگوی ائتلاف مدعی شد پدافند هوایی این ائتلاف دو فروند پهپاد پرتاب‌شده به‌سمت منطقه ریاض را رهگیری و منهدم کرده است.

سخنگوی ائتلاف اعلام کرد: تهدیدات موشکی و پهپادی به‌سمت عربستان را رصد و پیگیری می‌کند.

وی افزود: پدافند هوایی یک فروند موشک بالستیک پرتاب‌شده به سمت خمیس مشیط را نیز رهگیری و منهدم کرده است.

در همین حال ، دفاع مدنی عربستان سعودی اعلام کرد: خطر ناشی از تهدیدات اخیر از مناطق خمیس مشیط و اب‌ها عبور کرده است.

گزارش‌هایی درباره حمله پهپادی به ریاض

فلسطین | هلاکت دو نظامی صهیونیست در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی از کشته شدن دو نظامی این رژیم در نوار غزه خبر داد. بر اساس گزارش منتشرشده، این دو نظامی در پی انفجار یک پهپاد در غزه کشته شده‌اند.

این خبر در شرایطی منتشر شده که هم‌زمان رایزنی‌های سیاسی درباره طرح صلح و آتش‌بس غزه ادامه دارد و درگیری‌های میدانی نیز متوقف نشده است.

زخمی شدن 4 نظامی اسرائیلی دیگر در غزه

فلسطین | اردوغان: بدون توقف خونریزی غزه صلح پایداری شکل نمی‌گیرد

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در نیویورک گفت: جامعه جهانی و به‌ویژه آمریکا باید رژیم صهیونیستی را به پایبندی به طرح صلح غزه وادار کنند.

وی تأکید کرد تا زمانی که خونریزی در غزه متوقف نشود، آتش‌بس دائمی نشود و آینده فلسطینیان در سرزمین خودشان تضمین نشود، صلح پایداری در خاورمیانه شکل نخواهد گرفت. اردوغان خواستار ایجاد سازوکارهایی برای جلوگیری از آغاز دوباره جنگ و تسریع بازسازی غزه شد.

اردوغان: ترکیه برای توقف خون‌ریزی در غزه حاضر به مسئولیت پذیری است

لبنان | تأکید بر توقف حملات رژیم صهیونیستی به لبنان

هم‌زمان با تحولات غزه و رایزنی‌های نیویورک، موضوع حملات رژیم صهیونیستی به لبنان نیز در مواضع مقام‌های منطقه‌ای مطرح شد. نخست‌وزیر پاکستان در اظهاراتی خواستار توقف حملات رژیم صهیونیستی به سوریه و لبنان شد و بر ضرورت جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه تأکید کرد.

حملات توپخانه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان - ایرنا

آمریکا | ممدانی: نتانیاهو نمی‌تواند با تکرار ادعاها واقعیت را تغییر دهد

زهران ممدانی، شهردار نیویورک، در واکنش به سخنرانی بنیامین نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل، از مواضع نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی انتقاد کرد.

ممدانی در اظهارات خود به حکم بازداشت صادرشده از سوی دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو اشاره کرد و گفت: تکرار ادعاها نمی‌تواند این واقعیت را تغییر دهد.

آخرین اخبار جنگ؛ مواضع پزشکیان، رایزنی‌های عراقچی و تحولات یمن

کد مطلب 1007383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.