صنایع خراسان شمالی به مسئولیت اجتماعی خود عمل نمی‌کنند

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: ۲۵ درصد از مشارکت اجتماعی صنایع باید به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند، اما در استان تاکنون به جز موارد معدود، کمک قابل توجهی از سوی صنایع انجام نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، علی متقیان امروز _ یک شنبه بیست و نهم شهریور _ در نشست خبری اظهار کرد: سال تحصیلی جدید با برگزاری جشن جوانه‌ها و شکوفه‌ها آغاز می‌شود و روز یکم مهر نیز زنگ مهر و ایثار در بجنورد به صدا درمی‌آید و مدارس استان رسماً فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های مدارس در آغاز سال تحصیلی با محوریت گرامیداشت یاد و خاطره امام شهید و دانش‌آموزان شهید میناب برگزار خواهد شد، افزود: در سال تحصیلی جدید تلاش کرده‌ایم مسئولیت‌پذیری دانش‌آموزان را در ساختار فعالیت‌های مدارس تقویت کنیم و بخشی از مسئولیت‌ها را به تشکل‌های دانش‌آموزی واگذار کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی ادامه داد: بیش از ۱۱۰ هزار نفر از مجموع ۱۹۲ هزار دانش‌آموز استان عضو تشکل‌های دانش‌آموزی هستند و این ظرفیت می‌تواند زمینه مشارکت بیشتر دانش‌آموزان در اداره فعالیت‌های مدرسه را فراهم کند.

متقیان با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد در برنامه‌های تربیتی و آموزشی گفت: مدرسه نباید صرفاً محلی برای دریافت آموزش باشد، بلکه دانش‌آموز باید در آن فرصت تجربه کردن، مسئولیت پذیرفتن و خلق کردن داشته باشد و لذت خلق یک اثر و نتیجه را در محیط مدرسه تجربه کند.

وی یکی از برنامه‌های سال تحصیلی جدید را توسعه آموزش‌های مهارتی عنوان کرد و گفت: هدف‌گذاری کرده‌ایم هر دانش‌آموز در طول سال تحصیلی حداقل یک مهارت را فرا بگیرد تا آموزش‌ها علاوه بر مباحث نظری، به توانمندی‌های عملی دانش‌آموزان نیز توجه داشته باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی درباره آمار ثبت‌نام دانش‌آموزان اظهار کرد: برای سال تحصیلی جدید ۱۹۲ هزار دانش‌آموز پیش‌بینی شده است که تاکنون ۹۶ درصد ثبت‌نام آنها انجام شده و موارد باقی‌مانده نیز عمدتاً مربوط به دانش‌آموزان انتقالی یا مشکلات سیستمی است.

متقیان افزود: در سال تحصیلی جدید دو هزار و ۱۶۰ مدرسه در قالب ۹ هزار و ۳۰۰ کلاس درس فعالیت خواهند داشت و ۱۴ هزار و ۹۰۴ نفر از همکاران فرهنگی نیز مسئولیت آموزش دانش‌آموزان را بر عهده دارند.

وی درباره وضعیت تأمین نیروی انسانی مدارس استان گفت: در مجموع مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد. تنها در شهرستان راز و جرگلان و در مقطع ابتدایی با کمبود نیرو مواجه بودیم که با استفاده از ظرفیت حق‌التدریس بازنشستگان و شاغلان، این نیاز برطرف شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی ادامه داد: شهرستان‌های جاجرم، اسفراین و فاروج از نظر توازن نیروی انسانی وضعیت مطلوبی دارند، اما در بجنورد در برخی رشته‌ها با کمبود و در برخی رشته‌ها با مازاد نیرو مواجه هستیم که تلاش شده با استفاده از راهکارهای مختلف، این عدم توازن تا حد امکان مدیریت شود.

متقیان با اشاره به اجرای نهضت توسعه عدالت آموزشی به عنوان یکی از گفتمان‌های دولت گفت: در همین راستا ۹۴ مدرسه با ۲۰۴ کلاس درس در استان در حال اجرا است که پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان مهرماه تمام این مدارس تحویل آموزش و پرورش شود.

وی افزود: با اجرای طرح‌های توسعه فضاهای آموزشی، سرانه فضای آموزشی استان از ۵.۴۷ مترمربع به ۵.۸ مترمربع افزایش پیدا خواهد کرد. در حوزه فضاهای ورزشی نیز سرانه موجود از ۴۷ سانتی‌مترمربع به ۷۵ سانتی‌مترمربع افزایش می‌یابد و هدف‌گذاری شده است که این رقم طی دو سال آینده به یک مترمربع برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به توجه به تجهیز مدارس بیان کرد: هفته گذشته ۱۱ میلیارد تومان تجهیزات ورزشی به مدارس دولتی استان ارسال شد و برای شاداب‌سازی محیط مدارس نیز ۲۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

متقیان توسعه انرژی‌های خورشیدی را یکی دیگر از برنامه‌های آموزش و پرورش برای ایجاد درآمد پایدار مدارس عنوان کرد و گفت: برای سال آینده احداث ۲۸۲ نیروگاه خورشیدی در مدارس هدف‌گذاری شده است که تاکنون بیش از ۵۰ نیروگاه نصب شده و ۲۷ نیروگاه نیز با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین خرید ۷۹ پنل خورشیدی سیار برای مدارس عشایری در دستور کار قرار گرفته است تا بخشی از نیاز این مدارس به انرژی مورد نیاز از طریق ظرفیت‌های تجدیدپذیر تأمین شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به توسعه فضاهای ورزشی مدارس گفت: در استان ۱۴۲ زمین چمن مصنوعی وجود دارد که ۲۶ زمین از این تعداد در مهرماه افتتاح خواهد شد.

متقیان با تأکید بر ضرورت هدایت دانش‌آموزان به سمت رشته‌های متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی استان اظهار کرد: خراسان شمالی استانی با ظرفیت‌های قابل توجه در حوزه کشاورزی و دامداری است، اما با وجود این ظرفیت‌ها، استقبال از هنرستان کشاورزی شهرستان سملقان که بزرگترین هنرستان کشاورزی استان است، کمتر از انتظار بوده است.

وی افزود: برای افزایش تنوع رشته‌های مهارتی در این هنرستان، رشته‌هایی مانند حشرات مفید و محیط‌بانی نیز ایجاد شده است و لازم است دانش‌آموزان با توجه به نیازهای منطقه و فرصت‌های شغلی آینده، بیشتر به سمت این رشته‌ها هدایت شوند.

متقیان خاطرنشان کرد: برای نخستین بار هنرستان دخترانه تربیت بدنی در استان ایجاد شده که با استقبال خوبی از سوی دانش‌آموزان مواجه شده است و این موضوع نشان می‌دهد در صورت ایجاد رشته‌های متناسب با علاقه و نیاز دانش‌آموزان، می‌توان زمینه استقبال بیشتر از آموزش‌های مهارتی را فراهم کرد.

وی با اشاره به ظرفیت مشارکت صنایع در توسعه آموزش و پرورش گفت: بر اساس ظرفیت‌های قانونی، ۲۵ درصد از مشارکت اجتماعی صنایع باید به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند، اما در استان تاکنون به جز موارد معدود، کمک قابل توجهی از سوی صنایع انجام نشده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی افزود: طی دو سال گذشته پیگیری‌هایی برای راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت انجام داده‌ایم، چرا که توسعه این هنرستان‌ها می‌تواند پیوند میان آموزش‌های مهارتی، ظرفیت‌های صنعتی و نیاز بازار کار را تقویت کند و زمینه ورود دانش‌آموزان به مشاغل متناسب با نیازهای استان را فراهم آورد.

کد مطلب 1006022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.