در شرایط جنگی حفظ انسجام ملی یک ضرورت است

خطیب جمعه موقت کرمانشاه گفت: جنگ امروز تنها در میدان نظامی دنبال نمی‌شود و رسانه، روایتگری، دیپلماسی و حضور مردم نیز بخشی از این میدان است؛ بنابراین در شرایط جنگی باید مراقب بود هیچ سخن یا اقدامی به وحدت و انسجام ملی خدشه وارد نکند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام محمد حاج‌آخوند امروز_ بیست‌وهفتم شهریور_ در نماز جمعه کرمانشاه با توصیه نمازگزاران به تقوای الهی، به روایتی از امام حسن عسکری (ع) درباره تقوا و ورع اشاره کرد و اظهار کرد: تقوا به معنای خودنگهداری است و انسان باید در انجام واجبات بر تمایلات نفسانی غلبه کند و در برابر گناه نیز خود را حفظ کند.

وی افزود: ورع مرتبه‌ای فراتر از تقواست و انسان را از نزدیک شدن به حریم گناه بازمی‌دارد؛ همان‌گونه که در مرزها توصیه می‌شود افراد به محدوده ممنوعه نزدیک نشوند، در مسائل دینی نیز نباید به حریم گناه نزدیک شد.

امام جمعه موقت کرمانشاه با تاکید بر پرهیز از امور شبهه‌ناک گفت: در مواردی که حلال یا حرام بودن موضوعی برای انسان روشن نیست، باید توقف کرد تا تکلیف آن مشخص شود؛ به‌ویژه در مسائل مربوط به آبروی افراد و جایگاه‌های اجتماعی باید مراقبت بیشتری داشته باشیم.

حاج‌آخوند ادامه داد: صداقت در گفتار، امانتداری و حسن خلق از ویژگی‌هایی است که امام حسن عسکری (ع) برای شیعیان بیان کرده‌اند و اگر کسی اهل تقوا، ورع، صداقت، امانتداری و خوش‌اخلاقی باشد، مردم او را به عنوان شیعه می‌شناسند.

وی با بیان اینکه امانت تنها به مال محدود نمی‌شود، عنوان کرد: گاهی مسئولیتی به انسان سپرده می‌شود و آن نیز امانت است؛ بنابراین هر مسئولیتی که بر عهده انسان قرار می‌گیرد باید با امانتداری و صداقت انجام شود.

ولایت‌پذیری نیازمند ورع و فرمان‌پذیری است

امام جمعه موقت کرمانشاه در خطبه دوم با اشاره به روایت امام باقر (ع) مبنی بر اینکه رسیدن به ولایت اهل‌بیت (ع) جز با ورع امکان‌پذیر نیست، گفت: محبت اهل‌بیت (ع) با ولایت متفاوت است؛ محبت با احساس و عاطفه ارتباط دارد، اما ولایت به معنای فرمان‌پذیری و عمل به دستور ولی است و این مسیر نیازمند غلبه بر خواسته‌های نفسانی است.

حاج آخوند افزود: شیعه در مقام ولایت باید اهل اطاعت باشد و جایی که فرمان الهی یا دستور ولی جامعه با تمایلات شخصی انسان تعارض پیدا می‌کند، ملاک باید عمل به تکلیف باشد.

امام عسکری(ع) شبکه وکالت را برای دوران غیبت تقویت کرد

وی با اشاره به سالروز ولادت امام حسن عسکری (ع) گفت: یکی از اقدامات مهم امام عسکری (ع) تقویت شبکه وکالت بود؛ شبکه‌ای که از دوره امام باقر و امام صادق (ع) شکل گرفت و در زمان امام عسکری (ع) به دلیل محدودیت‌های شدید ارتباط مستقیم امام با مردم، اهمیت بیشتری پیدا کرد.

امام جمعه موقت کرمانشاه افزود: در مناطق مختلف ایران و دیگر مناطق، وکلای امام حضور داشتند و احمد بن اسحاق قمی که مزار او در سرپل‌ذهاب قرار دارد، از جمله وکلای امام حسن عسکری (ع) بود.

حاج‌آخوند خاطرنشان کرد: تقویت این شبکه زمینه‌ای ایجاد کرد تا مردم در دوران غیبت بدانند برای مسائل و مشکلات خود باید به عالمان دینی و راویان احادیث مراجعه کنند و در مسائل اجتماعی نیز فقیه جامع‌الشرایط مرجع مراجعه مردم باشد.

حضرت معصومه(س) جایگاه ویژه‌ای میان امامزادگان دارد

وی با اشاره به سالروز شهادت حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: حضرت معصومه (س) جایگاه ویژه‌ای در میان امامزادگان دارند و زیارت‌نامه ایشان از امام معصوم به ما رسیده است.

امام جمعه موقت کرمانشاه ادامه داد: در زیارت‌نامه حضرت معصومه (س) خطاب به پیامبر اکرم (ص)، امیرالمؤمنین (ع)، حضرت فاطمه زهرا (س) و دیگر ائمه (ع) سلام می‌دهیم و این جایگاه ویژه حضرت معصومه (س) را نشان می‌دهد.

حاج آخوند با اشاره به روایتی درباره جایگاه قم نزد اهل‌بیت (ع) گفت: قم آشیانه و پناهگاه خاندان پیامبر (ص) معرفی شده و امیدواریم خداوند توفیق زیارت حضرت معصومه (س) و بهره‌مندی از شفاعت ایشان را نصیب همه مؤمنان کند.

علم یکی از ابزارهای قدرت است

وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس اظهار کرد: علم یکی از ابزارهای مهم قدرت است و جامعه‌ای که از دانش و معرفت برخوردار نباشد، در برابر شبهات، خرافات و تهدیدها آسیب‌پذیر خواهد بود.

امام جمعه موقت کرمانشاه افزود: خانواده‌ها باید فرزندان خود را به علم‌آموزی تشویق کنند و جایگاه علم و دانش را در خانه و جامعه ارتقا دهند.

حاج آخوند با اشاره به جمعیت دانش‌آموزی استان گفت: حدود ۳۴۰ هزار دانش‌آموز کرمانشاهی از ابتدای مهر در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند و این دانش‌آموزان آینده‌سازان کشور هستند و باید از فرصت تحصیل برای افزایش توان علمی و معرفتی خود استفاده کنند.

دفاع مقدس با ایمان و فرمان‌پذیری رزمندگان به پیروزی رسید

وی با اشاره به فرارسیدن هفته دفاع مقدس گفت: عزت و استقلال کشور حاصل خون شهداست و قریب ۳۰۰ هزار شهید در دوران دفاع مقدس جان خود را برای حفظ کشور و انقلاب تقدیم کردند.

امام جمعه موقت کرمانشاه با بیان اینکه سلاح به‌تنهایی عامل پیروزی در جنگ نیست، افزود: بسیاری از دشمنان ایران از نظر تجهیزات نظامی از ما امکانات بیشتری دارند، اما آنچه در دفاع مقدس موجب موفقیت رزمندگان شد، ایمان راسخ و فرمان‌پذیری آنان بود.

حاج آخوند ادامه داد: این دو عامل در عرصه‌های مختلف دفاع از کشور، از صدر اسلام تا دفاع مقدس و جنگ‌های اخیر، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است و اگر جامعه دچار غرور شود، همین مسئله می‌تواند به نقطه ضعف تبدیل شود.

جنگ امروز فقط در میدان نظامی دنبال نمی‌شود

وی با بیان اینکه عرصه جنگ در دوره کنونی گسترده‌تر از میدان نظامی است، گفت: امروز یک بخش جنگ در جبهه نظامی دنبال می‌شود و در کنار آن رسانه، روایتگری، دیپلماسی و حضور مردم در صحنه‌های اجتماعی نیز از عرصه‌های اثرگذار هستند.

امام جمعه موقت کرمانشاه تاکید کرد: در عرصه رسانه باید مراقب باشیم مطالبی منتشر نشود که به وحدت و انسجام ملی خدشه وارد کند؛ چراکه در شرایط جنگی، حفظ انسجام ملی یک ضرورت است.

حاج آخوند افزود: ممکن است انسان در برابر برخی سخنان یا رفتارها واکنش نشان دهد و غیرتش به جوش بیاید، اما در چنین شرایطی باید مراقب باشیم اختلاف نظر به تنازع تبدیل نشود و دستور رهبر معظم انقلاب درباره حفظ وحدت و انسجام ملی مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به برخی برداشت‌ها درباره مواضع مسئولان و فرماندهان نظامی گفت: بعضی افراد تصور می‌کنند فرماندهان نظامی تحت تأثیر دولت هستند، در حالی که افرادی که از جان خود برای دفاع از کشور، امنیت مردم و تبعیت از رهبری گذشته‌اند، نباید با چنین برداشت‌هایی مواجه شوند.

امام جمعه موقت کرمانشاه افزود: باید پیام‌ها و مواضع فرماندهان نظامی را با دقت دنبال کرد؛ چراکه در بسیاری از این مواضع بر ضرورت وحدت و انسجام تأکید شده است.

حاج آخوند با اشاره به تجمعات شبانه اظهار کرد: این اجتماعات از جلوه‌های حضور مردم است و نباید با رفتارهایی که موجب تضعیف وحدت و انسجام می‌شود، این سرمایه اجتماعی آسیب ببیند.

شهرداری کرمانشاه فقط متولی آسفالت نیست

وی در بخش دیگری از خطبه‌های خود از اقدامات شهرداری کرمانشاه برای روکش آسفالت معابر، به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار، تقدیر کرد و گفت: از شهرداری، شورای شهر و استانداری برای نهضتی که در حوزه روکش معابر شکل گرفته است، تشکر می‌کنیم و اولویت دادن به مناطق کم‌برخوردار اهمیت دارد.

امام جمعه موقت کرمانشاه در عین حال خواستار توجه بیشتر مدیریت شهری به سایر وظایف شهرداری شد و افزود: شهرداری فقط متولی آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌ها نیست و در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز مسئولیت دارد.

حاج آخوند با انتقاد از وضعیت سیمای شهری در برخی مناسبت‌ها عنوان کرد: سیمای شهری کرمانشاه در وفیات اهل‌بیت (ع)، مناسبت‌های ملی، اعیاد و ولادت‌های اهل‌بیت (ع) با شأن یک شهر اسلامی تناسب کافی ندارد و لازم است به مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر توجه بیشتری شود.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات و تنگناهای مدیریت شهری را می‌دانیم، اما توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز باید در کنار سایر وظایف مورد توجه قرار گیرد.

کد مطلب 1005382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.