آمادگی پیش از بحران باید جایگزین مدیریت پس از حادثه شود

استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد مدیریت بحران از اقدامات پس از حادثه به آمادگی پیش از وقوع آن گفت: با پیش‌بینی، تأمین تجهیزات و اقدام به‌موقع می‌توان خسارت حوادث طبیعی را به میزان قابل توجهی کاهش داد و دستگاه‌ها باید متناسب با مخاطرات هر منطقه، پیش از وقوع حادثه آماده باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس امروز _چهارشنبه هجدهم شهریور_ در نشست کمیسیون پیشگیری و مقابله با بحران کلان‌شهرهای کشور که با حضور ساجدی‌نیا معاون وزیر کشور و جمعی از مدیران مدیریت بحران در رشت برگزار شد، با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد از مدیریت پس از حادثه به آمادگی پیش از بحران اظهار کرد: وقوع برخی حوادث طبیعی قابل جلوگیری نیست، اما با پیش‌بینی، تأمین تجهیزات و اقدام به‌موقع می‌توان خسارت‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

وی با اشاره به بارندگی‌های شدید اخیر در گیلان افزود: در برخی ایستگاه‌های استان طی چند ساعت حدود ۱۵۰ میلی‌متر بارندگی ثبت شد و در چنین شرایطی، علاوه بر آمادگی دستگاه‌ها، حضور میدانی مدیران و نیروهای مسئول در کنار مردم می‌تواند به تسریع خدمات‌رسانی و ایجاد آرامش و اطمینان کمک کند.

استاندار گیلان تجربه پیربازار را نمونه‌ای از تأثیر اقدامات پیشگیرانه دانست و خاطرنشان کرد: در سیلاب گذشته این منطقه با مشکلاتی مواجه شد، اما پس از انجام لایروبی، در بارندگی مشابه بعدی آن مشکلات تکرار نشد؛ بنابراین باید پیش از وقوع حادثه، نقاط آسیب‌پذیر شناسایی و اقدامات لازم انجام شود.

حق‌شناس تصریح کرد: مخاطرات هر استان مشخص است و استانی که به‌طور مستمر با سیلاب مواجه می‌شود باید تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای مقابله با آن را از قبل در اختیار داشته باشد و نباید تأمین ابزارهای ضروری به زمان وقوع حادثه موکول شود.

وی گفت: برنامه‌ریزی مدیریت بحران باید متناسب با ویژگی‌های هر منطقه انجام شود تا در زمان وقوع حادثه، دستگاه‌های مسئول به جای صرف زمان برای تأمین امکانات، بتوانند بلافاصله وارد عملیات شوند.
جنگل‌های هیرکانی را باید پیش از حریق مجهز به حفاظت کرد

استاندار گیلان در ادامه با اشاره به خطر آتش‌سوزی در جنگل‌های شمال کشور افزود: جنگل‌های هیرکانی با درختان چندصدساله، سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور و نسل‌های آینده هستند و وقوع حریق در این عرصه‌ها بدون در اختیار داشتن امکانات مناسب می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری ایجاد کند.

حق‌شناس با تاکید بر ضرورت تقویت امکانات مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌ها اظهار کرد: تجهیزات مورد نیاز باید متناسب با وسعت و اهمیت عرصه‌های جنگلی استان پیش‌بینی و در دسترس نیروهای مسئول قرار گیرد.

وی افزود: ورود ناگهانی حجم بالای مسافران به استان یکی دیگر از موضوعاتی است که نیازمند پیش‌بینی و هماهنگی دستگاه‌ها است؛ ورود شمار زیادی خودرو در فاصله چند ساعت می‌تواند در محورهایی همچون رودبار و تالش ترافیک طولانی ایجاد کند و همزمان تأمین سوخت، آذوقه و دسترسی به خدمات درمانی را تحت تأثیر قرار دهد.

استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت پیش‌بینی شرایط بیماران در ترافیک‌های طولانی خاطرنشان کرد: بیماران دیالیزی و افرادی که نیازمند دریافت مستمر خدمات درمانی هستند نباید به دلیل ازدحام و ترافیک با مشکل دسترسی به مراکز درمانی مواجه شوند و این مسئله باید در برنامه‌های مدیریت بحران مورد توجه قرار گیرد.

کد مطلب 1003010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.