نخستین پارک آبی شیراز در مهرماه آماده بهره‌برداری می‌شود

شهردار شیراز در آیین بهره‌برداری از پروژه‌های اجتماعی، از آغاز به‌کار پروژه بزرگ شهر آبی، افتتاح فاز نخست پارک ۴۴۴ هکتاری و بازگشایی به‌زودی باغ ۲۳۰ هکتاری شیراز به روی مردم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدحسن اسدی امروز _سه‌شنبه هفدهم شهریور_ در آیین اهدای ۱۰ هزار بسته نوشت‌افزار ویژه دانش‌آموزان، همزمان با بهره‌برداری از مرمت، تکمیل و احداث ۴۶۰ واحد مسکن محرومان و آغاز عملیات اجرایی مرمت ۱۰۰ واحد دیگر، اظهار کرد: نخستین پارک آبی این کلان‌شهر در مهرماه امسال آماده بهره‌برداری خواهد شد و این مجموعه تنها چند وسیله بازی نیست، بلکه یک پروژه بزرگ با تأسیسات فنی، موتورخانه و تجهیزات تخصصی – عمدتاً وارداتی – به شمار می‌رود.

وی با اشاره به نصب سازه «تورنادو» افزود: این وسیله از مهیج‌ترین بخش‌های مجموعه است و اجرای آن در ارتفاع حدود ۴۰ متر، نیازمند حضور تیم‌های حرفه‌ای و نیروهای ویژه بوده است.

شهردار شیراز درباره ابعاد پروژه «شهر آبی» گفت: این مجموعه فراتر از یک پارک آبی معمولی است؛ چراکه در سه طبقه زیرزمین طراحی شده و عملیات اجرایی آن اکنون تا ارتفاع ۴۰ متر پیش رفته است.

به گفته اسدی، این پروژه یک مجموعه کامل تفریحی، ورزشی، هیجانی و فروشگاهی است که برای استفاده گسترده مردم، به‌ویژه جوانان، برنامه‌ریزی شده است.

شهردار شیراز با اشاره به بازدید مسئولان از این مجموعه پیش از آغاز جنگ ۱۲ روزه افزود: یک روز پیش از شروع درگیری‌ها، همراه استاندار و مدیران شهری از پارک دراک و این پروژه بازدید کردیم. فردای آن روز جنگ آغاز شد و یکی از نقاط مورد اصابت دشمن در فاصله حدود ۳۰۰ متری این مجموعه قرار داشت؛ موضوعی که باعث توقف سه‌ماهه فعالیت پروژه شد.

وی ادامه داد: پس از برقراری آتش‌بس، چندین کامیون ترکش، قطعات فلزی، بلوک و مصالح ناشی از اصابت‌ها از محل جمع‌آوری شد، اما با وجود این شرایط دشوار، روند اجرای پروژه متوقف نشد و ادامه یافت.

اسدی با بیان اینکه محرومیت‌زدایی تنها به ساخت‌وساز محدود نیست، گفت: فراهم کردن امکانات رفاهی و تفریحی مناسب برای مردم نیز بخشی از این مسیر است و پروژه «شهر آبی» از این منظر می‌تواند نقش مؤثری در کاهش محرومیت ایفا کند.

نخستین پارک آبی شیراز در مهرماه آماده بهره‌برداری می‌شود

وی تأکید کرد: محرومیت‌زدایی زمانی معنا دارد که هیچ کودکی برای تهیه یک دفتر یا مداد نگرانی نداشته باشد و هیچ خانواده‌ای برای تأمین حداقل‌های زندگی، درمان، ثبت‌نام فرزندان یا حتی تعمیر خانه خود دچار اضطراب نشود.

شهردار شیراز با اشاره به تفاوت نیازهای محلات مختلف گفت: ممکن است یک محله به کلانتری نیاز داشته باشد، محله‌ای با مشکل برق مواجه باشد و محله‌ای دیگر کمبود مدرسه داشته باشد؛ بنابراین هر دستگاه تخصصی باید در حوزه خود وارد عمل شود.

وی افزود: محرومیت‌زدایی تنها وظیفه سپاه، شهرداری یا شورای شهر نیست و همه دستگاه‌ها باید در این مسیر همراه باشند.

به گفته اسدی، شیراز ۱۵۲ محله دارد که در مرحله نخست سند محرومیت‌زدایی برای ۴۰ محله تدوین شد و سپس ۱۱۲ محله دیگر نیز مورد بررسی قرار گرفت تا همه محلات تحت پوشش این سند قرار گیرند.

وی تأکید کرد: این سند اکنون نیازهای اصلی هر محله را مشخص می‌کند و هیچ کودکی در این شهر قرار نیست در محرومیت رها شود.

شهردار شیراز با اشاره به اقدامات انجام‌شده در برخی محلات گفت: در محلاتی مانند کرونی و قناعت، با توجه به ریل‌گذاری انجام‌شده، امروز می‌توان پایان محرومیت‌زدایی را جشن گرفت. البته او یادآور شد که این مسیر طولانی است و باید با جدیت ادامه یابد.

اسدی در بخش دیگری از سخنانش به پروژه‌های مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: احداث تصفیه‌خانه فاضلاب محلی یکی از اقدامات مهم این دوره بوده است؛ پروژه‌ای که کمتر شهرداری به آن ورود می‌کند، این تصفیه‌خانه با ظرفیت ۱۰۰ لیتر بر ثانیه به بهره‌برداری رسیده و آب تولیدی آن برای آبیاری حدود ۳۰۰ هکتار از باغات و فضای سبز شیراز – از جمله باغات قصردشت و چمران – مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی همچنین از آغاز مرحله جدید حفاری مکانیزه خط چهار مترو در هفته دولت خبر داد و گفت: دستگاه حفار مکانیزه فعالیت خود را شروع کرده است.

اسدی افتتاح فاز نخست پارک ۴۴۴ هکتاری را نیز از برنامه‌های مهم مدیریت شهری در هفته دولت و هفته دفاع مقدس دانست و با اشاره به باغ ۲۳۰ هکتاری شیراز گفت: این باغ که سال‌ها در وضعیت محدودیت قرار داشت، به‌زودی به روی مردم گشوده می‌شود تا خانواده‌ها بتوانند از آن برای تفریح و گذران اوقات فراغت استفاده کنند.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای سال تحصیلی جدید گفت: امسال پیش از آغاز مدارس، با مشارکت مجموعه‌های مختلف از جمله قرارگاه احمدبن‌موسی (ع)، شورای شهر، شهرداری و سازمان دانش‌آموزی، ۱۰ هزار بسته نوشت‌افزار آماده شد؛ همچنین تعدادی از منازل نیازمند مرمت نیز بازسازی شدند تا خانواده‌ها با آرامش بیشتری سال تحصیلی را آغاز کنند.

ارزش ۱۰۰ میلیارد تومانی اقدامات جهادی در حوزه مسکن محرومان شیراز

مجید علی‌پور، جانشین سپاه فجر در قرارگاه امنیتی و اجتماعی احمدبن‌موسی (ع) در ادامه اظهار کرد: طرح تأمین لوازم‌التحریر برای چهارمین سال پیاپی همزمان با آغاز سال تحصیلی اجرا می‌شود. این برنامه با همراهی شهرداری شیراز، شورای اسلامی شهر، کمیته محرومیت‌زدایی و نواحی مقاومت بسیج استان فارس دنبال می‌شود.

نخستین پارک آبی شیراز در مهرماه آماده بهره‌برداری می‌شود

وی با اشاره به جزئیات این طرح افزود: بسته‌های نوشت‌افزار بر اساس نیازهای آموزشی مقاطع ابتدایی، متوسطه و دوره راهنمایی تهیه شده و اقلامی همچون کیف، دفتر، خودکار، خط‌کش، نقاله، پرگار، مداد رنگی، مداد، جامدادی و همچنین جانماز به‌عنوان یک عنصر فرهنگی در آنها گنجانده شده است.

جانشین سپاه فجر در قرارگاه امنیتی و اجتماعی احمدبن‌موسی (ع) با مرور عملکرد سال گذشته گفت: در سال گذشته ۲۴ هزار بسته نوشت‌افزار با مشارکت شهرداری، شورای شهر و نواحی مقاومت بسیج در سطح استان فارس توزیع شد. به گفته او، طی سه سال اخیر نیز ۷۲۰۰ بسته در محدوده ناحیه مقاومت بسیج ولی‌عصر (عج) میان دانش‌آموزان محلاتی همچون سنگ‌سیاه، بیات، مهدی‌آباد، قشقایی، دهیال، کوزه‌گری، شهرک بهار، حجت‌آباد، شهرک سامان و عادل‌آباد توزیع شده است.

وی ادامه داد: در ناحیه شهرک رضوان، عادل‌آباد، کشن، مهدی‌آباد و چند محله دیگر ۷۳۰۰ بسته، در ناحیه حضرت رسول (ص) شامل شهرک جوادیه، پردیس، حسین‌آباد و گویم ۳۰۰۰ بسته و در ناحیه امام حسن مجتبی (ع) نیز پنج هزار بسته در ۱۱ محله توزیع شده است. همچنین ۱۱ هزار بسته دیگر طی سال‌های گذشته با همکاری بهزیستی، کمیته امداد و خیریه‌ها در اختیار دانش‌آموزان نیازمند قرار گرفته است.

جانشین سپاه فجر در قرارگاه امنیتی و اجتماعی احمدبن‌موسی (ع) در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام‌شده در حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: با همکاری شهرداری شیراز، مرمت ۴۶۰ واحد مسکونی به پایان رسیده و این واحدها تحویل خانواده‌های نیازمند شده است. به گفته علی‌پور، با اعتبارات جدید اختصاص‌یافته از سوی شورای شهر و شهرداری، مرمت ۱۰۰ واحد دیگر نیز آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود این عملیات طی دو ماه آینده تکمیل شود.

علی‌پور اعتبار اختصاص‌یافته برای مرمت این واحدها را ۵۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: ارزش ریالی مجموع اقدامات انجام‌شده بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است که بخشی از آن مربوط به آورده گروه‌های جهادی در قالب کارگری و خدمات اجرایی است.

وی با ارائه گزارشی از جزئیات مرمت منازل در محلات مختلف گفت: در ناحیه امام حسن مجتبی (ع) ۱۲۹ واحد، در ناحیه بقیه‌الله (عج) ۱۶۹ واحد، در ناحیه ثارالله (ع) ۱۰۵ واحد، در ناحیه حضرت رسول (ص) ۸۳ واحد، در ناحیه عشایری ۳۰ واحد و در ناحیه امیرالمؤمنین (ع) صدرا نیز هفت واحد مرمت شده است. مجموع این اقدامات به ۵۲۳ واحد می‌رسد که ۴۶۰ واحد آن با اعتبار مستقیم شهرداری شیراز انجام شده و باقی واحدها مربوط به شهر صدرا و برخی مناطق تحت پوشش قرارگاه است.

جانشین سپاه فجر در قرارگاه امنیتی و اجتماعی احمدبن‌موسی (ع) تأکید کرد: مرمت این ۵۲۳ واحد به‌طور کامل پایان یافته و عملیات اجرایی ۱۰۰ واحد جدید نیز آغاز شده است و این روند ادامه خواهد داشت.

علی‌پور با اشاره به شیوه اجرای برنامه‌های محرومیت‌زدایی گفت: قرارگاه محرومیت‌زدایی شیراز دارای سند، برنامه و اعتبار مشخص است و تصمیم‌گیری در این حوزه باید بر اساس مطالعه و شاخص‌های دقیق انجام شود. او افزود: محلات محروم به‌صورت میدانی بررسی شده و نقشه راه مشخصی برای رفع محرومیت‌ها تدوین شده است.

وی با اشاره به اعتبار سه‌درصدی اختصاص‌یافته به این حوزه گفت: این اعتبار در کنار منابع قرارگاه و ظرفیت‌های حاصل از فعالیت‌های عمرانی و درآمدزایی با کمک سپاه، امکان توسعه اقدامات محرومیت‌زدایی را فراهم کرده است.

جانشین سپاه فجر درباره انتخاب محل برگزاری آیین توزیع نوشت‌افزار نیز توضیح داد: پیشنهاد شد این مراسم در یکی از پروژه‌های عمرانی بزرگ شهر برگزار شود تا مردم ببینند که در کنار اجرای طرح‌های حمایتی، فعالیت‌های عمرانی نیز با وجود محدودیت‌های اقتصادی متوقف نشده است. او افزود: تا جایی که اطلاع دارد، هیچ پروژه‌ای در شهرداری شیراز بلاتکلیف یا تعطیل نشده و طرح‌های بزرگ همچنان در حال اجرا هستند.

علی‌پور در پایان با اشاره به اجرای طرح مشابه در شهر صدرا گفت: شهرداری و شورای اسلامی شهر صدرا نیز برنامه توزیع نوشت‌افزار را در دستور کار دارند و پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۵۰۰ بسته در این شهر میان دانش‌آموزان توزیع شود.

محرومیت‌زدایی در مدیریت شهری، فراتر از احساسات و مبتنی بر سند توسعه است

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز با تأکید بر عدالت‌محوری در مدیریت شهری، اظهار کرد: طرح‌های محرومیت‌زدایی در این دوره از یک رویکرد احساسی به یک برنامه‌ی علمی و مستند مبتنی بر «سند توسعه محله‌ها» تغییر یافته است.

نخستین پارک آبی شیراز در مهرماه آماده بهره‌برداری می‌شود

وی افزود: محرومیت‌زدایی یکی از ۷۲ رویکرد اصلی شورای ششم بوده و هدف اصلی آن، رسیدن مناطق عقب‌مانده به جایگاه شایسته خود بر اساس اصل عدالت است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه عدالت به معنای مساوات نیست، تأکید کرد: توجه ویژه به مناطق محروم، اقتضای عدالت است.

حسینی با شفاف‌سازی در مورد بودجه، تصریح کرد: برخلاف تصور عمومی، خزانه شهرداری واحد است و درآمد مناطق در جهت اجرای سیاست‌های کلان، از جمله محرومیت‌زدایی، توزیع می‌شود و ما طبق ضوابط، علاوه بر ۳ درصد بودجه قانونی، ۳ درصد دیگر را نیز با رویکرد محله‌محوری به مناطق محروم اختصاص می‌دهیم.

وی همچنین از الزام سازمان فرهنگی شهرداری به تخصیص حداقل ۱۵ درصد از اعتبارات خود به مناطق کم‌برخوردار خبر داد.

رئیس شورای شهر شیراز با اشاره به وجود سند توسعه برای ۱۵۲ محله شیراز، افزود: این اسناد، نقاط قوت و ضعف و چشم‌انداز ۲۰ ساله هر محله را مشخص کرده‌اند.

سیده مریم حسینی، رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورا با تأکید بر ماهیت برنامه‌محور این اقدامات، اظهار کرد: سند محرومیت‌زدایی شهر شیراز در حال به‌روزرسانی است تا علاوه بر اصلاحات کالبدی و عمرانی، به آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی نیز بپردازد.

وی همچنین بر ضرورت تبدیل تجربه «محله‌محوری» در شیراز به یک الگوی ملی تأکید کرد.

کد مطلب 1002716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.