آمادگی جمعیت هلال‌احمر خوزستان برای رویارویی با پیامدهای احتمالی ال‌نینو و سیلاب

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان بر تقویت آمادگی عملیاتی، هماهنگی بین‌دستگاهی و برگزاری مانورهای تخصصی برای ارتقای توان پاسخگویی به پیامدهای احتمالی پدیده ال‌نینو و بارش‌های فصلی تأکید کرد.

حسن عبودی‌مزرعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با اشاره به پیش‌بینی‌ها درباره افزایش بارش‌ها در پاییز سال جاری اظهار کرد: احتمال وقوع بارش‌های فراتر از حد نرمال در بخش‌هایی از استان وجود دارد، به همین دلیل لازم است با همکاری و هم‌افزایی همه دست‌اندرکاران و متولیان دستگاه‌های مسئول، آمادگی لازم به‌منظور رویارویی با این پدیده جوی، پاسخگویی سریع به حوادث طبیعی احتمالی همچنین افزایش ضریب تاب‌آوری اجتماعی ایجاد شود.

وی افزود: جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان نیز به‌عنوان بخشی از مجموعه مدیریت بحران، تمام ظرفیت‌های امدادی و عملیاتی خود را برای رویارویی با حوادث احتمالی به‌ویژه سیلاب و آب‌گرفتگی‌ها از پیش آماده و سازماندهی کرده است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان ادامه داد: رویکرد اصلی این جمعیت در رویارویی با مخاطرات، حرکت از واکنش پس از حادثه به‌سوی پیشگیری و آمادگی پیش از وقوع است و بر همین اساس، بررسی نقاط آسیب‌پذیر، تکمیل و آماده‌سازی تجهیزات و اقلام امدادی، ارزیابی وضعیت پایگاه‌ها و انبارها و رفع نواقص احتمالی با جدیت در حال انجام است.

عبودی‌مزرعی با تاکید بر ضرورت گسترش هماهنگی بین دستگاه‌های عضو ستادهای پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران گفت: آمادگی مؤثر در برابر حوادث، نیازمند تقسیم دقیق وظایف، هماهنگی مستمر و شناخت ظرفیت‌های دستگاه‌های مختلف است و این موضوع باید پیش از آغاز بارش‌های فصلی در سطح استان و شهرستان‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: سازماندهی تیم‌های تخصصی امدادی، آماده‌سازی خودروها و تجهیزات عملیاتی، بررسی مسیرهای دسترسی و شناسایی ظرفیت‌های پشتیبانی از جمله اقداماتی است که باید با اولویت مناطق پرخطر و آسیب‌پذیر انجام شود تا در صورت وقوع حادثه، پاسخگویی با سرعت و هماهنگی بیشتری صورت گیرد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان با تاکید بر نقش آموزش و مشارکت جوامع محلی در کاهش آثار حوادث عنوان کرد: افزایش آگاهی عمومی، آموزش مهارت‌های رویارویی با حوادث و استفاده از ظرفیت خانه‌های هلال، دهیاران، بخشداران و گروه‌های محلی می‌تواند به ارتقای تاب‌آوری جوامع و کاهش آسیب‌پذیری مناطق در معرض خطر کمک کند.

عبودی‌مزرعی با تاکید بر اهمیت تمرین و ارزیابی آمادگی دستگاه‌ها خاطرنشان کرد: برگزاری مانورهای دورمیزی، محدود و عملیاتی با محوریت سیلاب و آب‌گرفتگی، فرصت مناسبی برای سنجش میزان آمادگی، تمرین نقش‌ها و مسئولیت‌ها، شناسایی نقاط ضعف و تقویت هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط با مدیریت بحران است.

وی ادامه داد: مانورها نباید تنها به اجرای یک برنامه نمادین محدود شود، بلکه باید با هدف ارزیابی واقعی توان عملیاتی، شناسایی خلأها و اصلاح فرایند پاسخگویی برگزار شود و نتایج آن نیز برای رفع نواقص و ارتقای آمادگی استفاده شود.

کد مطلب 1001896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.