اولویت وزارت بهداشت تأمین داروی بیماران خاص است

رئیس سازمان غذا و دارو درباره وضعیت تأمین دارو و چالش‌های موجود توضیح داد و بر اهمیت حمایت از تولیدات داخلی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی پیرصالحی اظهار کرد: با وجود تغییر در شرایط اقتصادی، اولویت اصلی حفظ زنجیره تأمین دارو برای بیماران به‌ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره گرانی دارو افزود: افزایش قیمت‌ها در تمام کالاها از جمله دارو، ناشی از شرایط تورمی و افزایش هزینه مواد بسته‌بندی و مواد جانبی است که بر قیمت نهایی اثر می‌گذارد.

رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: برای داروهای بیماران خاص، سیاست‌های ارزی به‌گونه‌ای اعمال شده است که هزینه‌های عمومی کشور در نظر گرفته شده و هدف از اصلاحات قیمتی، توانمندسازی کارخانه‌های تولیدی برای ادامه روند تولید است.

پیرصالحی درباره نحوه توزیع داروهای خاص گفت: برخلاف داروهای عادی که بر اساس درخواست داروخانه‌ها توزیع می‌شوند، داروهای حساس و پرخطر تحت برنامه توزیع ویژه سازمان غذا و دارو و معاونت‌های دانشگاهی قرار دارند.

وی افزود: توزیع بر اساس سهمیه کشوری و تعداد بیماران در هر حوزه دانشگاهی انجام می‌شود تا دارو به دست مراجعان نزدیک برسد.

رئیس سازمان غذا و دارو از تلاش‌ها برای اجرای سامانه‌هایی جهت ثبت دقیق اطلاعات بیماران یادکرد تا فرایند دارورسانی با دقت بیشتری انجام گیرد، اما تا تحقق کامل این سامانه‌ها، روش‌های سنتی برای اطمینان از دسترسی بیماران ادامه خواهد داشت.

پیرصالحی با اشاره به وضعیت داروهای تالاسمی تصریح کرد: تمام داروهای مصرفی در حوزه تالاسمی در داخل کشور تولید می‌شوند و هیچ‌گونه کمبودی در زمینه داروهای تولید داخل برای این بیماران وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه بعضی برندهای اروپایی و آمریکایی به‌دلیل چالش‌های تأمین با محدودیت روبه‌رو شده‌اند، اما این موضوع نباید موجب نگرانی بیماران شود.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: داروی تولید داخل سال‌های بسیار و حداقل ۱۵ سال است که در کشور مصرف می‌شود و بیشتر بیماران با همان دارو درمان خود را ادامه می‌دهند، بنابراین معتقدیم این دارو کیفیت لازم را دارد و کفایت می‌کند.

پیرصالحی با تاکید بر ضرورت تغییر نگرش عمومی گفت: حمایت از تولید داخل اولویت همگانی است. تشویق مکرر مردم به استفاده از برندهای خارجی در شرایط کنونی می‌تواند به کمبودها دامن بزند. ما باید به داروی تولید داخل اعتماد کنیم و حمایت از آن را تقویت کنیم تا توان تاب‌آوری سیستم در شرایط سخت افزایش پیدا کند.

وی افزود: نباید این حس را به بیماران القا کرد که نبود برند خارجی به‌معنای نبود دارو است.

کد مطلب 1001892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.