تأمین ۷۰درصد آب شرب کرمانشاه بدون وابستگی به برق

استاندار کرمانشاه گفت:پدافند غیرعامل در سه حوزه انرژی، ارتباطات و امنیت غذایی اهمیت دو چندانی دارد که با طرح شرکت آب و فاضلاب که به پایلوت کشور تبدیل شده،۷۰درصد آب کلانشهر یک میلیون نفری بدون وابستگی به برق تامین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، منوچهر حبیبی امروز_ شنبه چهاردهم شهریور_ در شورای پدافند غیرعامل استان، با بیان اینکه پدافند غیرعامل به معنای عدم غافلگیری در شرایط خاص است، اظهارکرد: باید تامین انرژی، ارتباطات و امنیت غذایی در شرایط خاص پایدار بماند.

وی با اشاره به حساسیت پدافند غیرعامل و اینکه این موضوع در برخی برهه‌ها اهمیت مضاعف دارد، افزود: اکنون که عملاً در جنگ با دشمن هستیم اهمیت پدافند غیرعامل بسیار بیشتر است، خصوصا برای استان‌هایی مانند کرمانشاه که جایگاه استراتژیکی در کشور دارند.

استاندار کرمانشاه ارتقاء تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر هرگونه آسیب احتمالی را از مهمترین مفاهیم پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: باید تا حد امکان آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها را به حداقل رساند و حتی صفر کرد.

حبیبی آمادگی برای هرگونه شرایط خاص اعم از جنگ، بحران، سیل، زلزله و ... را از دیگر مصادیق پدافند غیرعامل دانست و عنوان کرد: پدافند غیرعامل در مجموع یعنی غافلیگر نشویم و پیش‌بینی‌های لازم را برای هر شرایطی داشته باشیم.

وی با اشاره به شرایط کشور طی ۱.۵ سال گذشته که با مواردی از جمله جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان مواجه بودیم، اظهار کرد: در چنین شرایطی غافلگیری و آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات پذیرفتنی نیست.

لزوم تعریف مسیرهای جایگزین برای پایداری آب و برق

وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل در سه حوزه انرژی، ارتباطات و امنیت غذایی اهمیت دو چندانی دارد، اظهار کرد: در حوزه آب و برق باید آمادگی کامل داشته باشیم و وابستگی این دو حوزه را به هم کم کنیم.

به گفته وی، در استان کرمانشاه با طرحی که توسط شرکت آب و فاضلاب ارائه شده و به نوعی به پایلوت کشور هم تبدیل شده، ۷۰ درصد تامین آب شرب کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه به صورت ثقلی و بدون وابستگی به برق تامین خواهد شد.

مدیر ارشد استان کرمانشاه افزود: تامین برق از مسیرهای مختلف نیز بسیار ضروری است، بگونه‌ای که اگر بخشی از شبکه دچار آسیب شد بتوان از مسیرهای جایگزین برق مورد نیاز را تامین کرد که این مهم نیز در کرمانشاه شدنی است.

حبیبی بر لزوم استفاده بیشتر از ژنراتورها به عنوان یکی از مسیرهای مهم جایگزین برای تامین برق یاد کرد و ادامه داد: اکنون ظرفیت دیزل ژنراتورهای استان بالغ بر ۶۰ مگاوات است و استفاده کامل از این ظرفیت می‌تواند میزان خاموشی‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه دستگاه‌ها باید برق مورد نیاز خود را از دو شیوه ژنراتور و صفحات خورشیدی تامین کنند، اظهار کرد: همه دستگاه‌ها ملزم هستند تا پایان سال تدابیر لازم را برای تامین برق مورد نیاز خود بیاندیشند.

وی گفت: اگر دستگاه‌های اجرایی در زمینه تامین برق خود پای کار بیایند، هم خاموشی‌ها کمتر می‌شود و هم برق بیشتری در اختیار صنایع خواهد بود.

وی از پیگیری برای تسهیل واردات ژنراتورهای برق نیز نیز خبر داد تا بتوان از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کرد.

تلفن‌های ثابت تقویت شود

استاندار کرمانشاه حفظ ارتباطات پایدار در شرایط حساس را نیز ضروری برشمرد و با تاکید بر لزوم پایداری شبکه تلفن همراه، گفت: در کنار پایداری تلفن همراه، باید جایگزینی هم برای شرایط خاص داشته باشیم که تلفن ثابت به عنوان یک روش با امنیت بیشتر و هزینه کمتر یکی از بهترین جایگزین‌ها است.

حبیبی با بیان اینکه نباید پایداری ارتباطات تلفن همراه و تلفن ثابت متاثر از قطع برق باشد، اضافه کرد: لازم است هنگام برق از ظرفیت باتری BTSها استفاده شود تا با قطع برق اختلالی در شبکه تلفن همراه ایجاد نشود.

اختلال در امنیت غذایی مردم پذیرفتنی نیست

وی از اهمیت پایداری امنیت غذایی در شرایط حساس نیز یاد کرد و ادامه داد: باید ذخایر کافی و استراتژیک در حوزه گندم و کالاهای اساسی داشته باشیم که در این حوزه مشکلی وجود ندارد و به مردم اطمینان می‌دهیم ذخایر کافی داریم.

استاندار کرمانشاه نان را یکی از مهمترین مواردی دانست که باید بدون وقفه برای مردم تامین شود و اظهار کرد: تامین سوخت کارخانجات آرد و نانوایی‌ها بسیار ضروری است.

حبیبی با بیان اینکه نانوایی‌های کرمانشاه اکنون به نوعی چهارگانه‌سوز هستند و چهار نوع سوخت برق، گاز، ژنراتور و LPG را در اختیار دارند، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی عدم تامین نان مردم در شرایط خاص پذیرفتنی نیست.

وی تاکید کرد: باید دستگاه‌های مربوطه به صورت مستمر آمادگی نانوایی‌ها را بررسی کرده و حتی در صورت نیاز مانوری برای بررسی میزان آمادگی در این بخش برگزار کنند.

وی به دستگاه‌های متولی هشدار داد در صورت بروز هرگونه اختلال در تامین نان مردم، حتما این دستگاه‌ها باید پاسخگو باشند.

حبیبی همچنین به دغدغه شهرداری کرمانشاه درباره تعدد حفاری از سوی دستگاه‌های مختلف و وارد آمدن آسیب به آسفالت شهر نیز اشاره کرد و گفت: اینکه یک کانال واحد مشخص شود و همه شبکه‌ها از جمله آب، برق، فیرنوری و ... از همین کانال عبور داده شود بهترین راهکار است. این امر هم هزینه کمتری به شهرداری تحمیل می‌کند و هم برای خود دستگاه‌ها کم هزینه‌تر است.

پدافند غیرعامل کرمانشاه باید متناسب با تهدیدهای جدید تقویت شود

اردلان حاتمی، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه با تأکید بر ضرورت تقویت آمادگی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات، اظهارکرد: پدافند غیرعامل باید با توجه به شرایط و تهدیدهای جدید، بیش از گذشته جدی گرفته شود و همه دستگاه‌های نظامی و غیرنظامی همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، جنگ ۱۲ روزه و شهدای مدافع امنیت، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر اهمیت پدافند غیرعامل تأکید کرده‌اند و ضرورت دارد مدیران کشور اهمیت این موضوع را به‌طور جدی درک کنند.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه گفت: اگر اهمیت پدافند غیرعامل به‌درستی درک نشود و این حوزه به شکل شایسته توسعه پیدا نکند، کشور در معرض تهدیدهایی قرار خواهد گرفت که برخی از آنها می‌تواند غیرقابل جبران باشد.

حاتمی ادامه داد: با توجه به اتفاقات و جنگ‌هایی که در سال‌های اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده است، حساسیت نسبت به موضوع پدافند غیرعامل باید بیش از گذشته افزایش یابد و دستگاه‌های مختلف در بخش‌های نظامی و غیرنظامی همکاری کامل و لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده از زمان برگزاری نخستین نشست شورای پدافند غیرعامل استان در سال جاری گفت: موضوعات مختلفی از جمله فناوری اطلاعات و مخابرات، تأمین اضطراری نان، کارخانه‌های آرد، دستورالعمل شهید آبشناسان، وضعیت اضطراری استان و نحوه حفظ ارتباط مدیران در شرایط بحرانی در این مدت پیگیری شده است.

حاتمی یکی از موضوعات مهم را حفظ دسترسی مدیران استان به اطلاعات و ارتباطات در شرایط اضطراری عنوان کرد و گفت: باید زیرساخت‌های ارتباطی به گونه‌ای باشد که حتی در صورت بروز اختلال در زیرساخت‌های اصلی، مدیران بتوانند در هر شرایطی ارتباط خود را حفظ کرده و جریان اطلاعات را مدیریت کنند.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه همچنین از برگزاری نشست‌های شورای پدافند غیرعامل شهرستان‌ها خبر داد و افزود: تاکنون در ۱۲ شهرستان استان مجموعاً ۱۲ جلسه شورای پدافند غیرعامل با ۱۱۳ مصوبه برگزار شده است و تنها شهرستان سرپل‌ذهاب هنوز موفق به برگزاری این نشست نشده است.

حاتمی با اشاره به فعالیت ۱۱ کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل در استان گفت: این کارگروه‌ها تاکنون ۱۲ جلسه برگزار کرده‌اند، اما در یکی از موضوعات مهم هنوز موفق به فعال‌سازی یک کارگروه تخصصی نشده‌ایم که گزارش آن به صورت مکتوب به استاندار ارائه خواهد شد تا با دستور ایشان، موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود.

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه پدافند غیرعامل خبر داد و اظهار کرد: برای حدود ۵۰ نفر از کارکنان شرکت گاز استان یک دوره آموزشی ۱۶ ساعته برگزار شد و همچنین دو نشست تخصصی با صدا و سیمای مرکز کرمانشاه برای تبیین موضوعات، عملکردها و نیازهای حوزه پدافند غیرعامل برگزار شده است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه بر نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی عمومی تأکید کرد و گفت: انتظار داریم رسانه‌ها و صدا و سیما بیش از گذشته در زمینه تبیین وظایف و اهمیت پدافند غیرعامل و افزایش آگاهی مردم همکاری کنند.

حاتمی همچنین با اشاره به پاسخگویی به استعلام‌های دستگاه‌های اجرایی افزود: از زمان برگزاری نخستین جلسه شورا تاکنون، ۸۹ مورد استعلام از سوی ۱۰ دستگاه اجرایی و فرمانداری‌ها دریافت و پاسخ داده شده است.

وی در ادامه از امضای ۱۳ تفاهم‌نامه با دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد و گفت: در مجموع از محل اعتبارات سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، بیش از ۶.۸ همت اعتبار در قالب تفاهم‌نامه‌های منعقد شده به حوزه‌های مرتبط با پدافند غیرعامل اختصاص یافته است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه با بیان اینکه میانگین جذب اعتبارات پدافند غیرعامل در استان به حدود ۷.۳۳ درصد رسیده است، افزود: این میزان در سطح کشور کم‌نظیر است و تلاش داریم با برنامه‌ریزی هدفمند، اعتبارات را به سمت رفع نقاط ضعف و نیازهای اساسی دستگاه‌ها هدایت کنیم.

حاتمی بیشترین سهم اعتبارات را مربوط به حوزه آب و فاضلاب و زیرساخت‌های کلانشهر کرمانشاه عنوان کرد و گفت: بیش از ۵.۷ همت از اعتبارات در این حوزه اختصاص یافته که با همکاری دستگاه‌های اجرایی، سازمان برنامه و بودجه و مجموعه مدیریت استان در مسیر اجرای طرح‌های اولویت‌دار هزینه خواهد شد.

وی همچنین از پیگیری موضوع پناهگاه‌های شهری در کرمانشاه خبر داد و اظهار کرد: موضوع پناهگاه‌ها به صورت ویژه و محرمانه به دستگاه‌های مرتبط ابلاغ شده و در همین راستا نشست تخصصی با شهردار کرمانشاه، معاونان و مدیران شهرداری برگزار شده است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه گفت: ایجاد و ساماندهی پناهگاه‌ها در کلانشهرها از جمله موضوعاتی است که در شهرهایی مانند تهران، اصفهان، شیراز و مشهد در حال پیگیری است و با توجه به شرایط راهبردی و اهمیت استان کرمانشاه، باید این موضوع در مرکز استان نیز به صورت ویژه دنبال شود.

حاتمی همچنین از الزام پیوست پدافند غیرعامل در طرح تفصیلی و طرح جامع ترافیک شهر کرمانشاه خبر داد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده، پیوست پدافند غیرعامل در طرح تفصیلی شهر کرمانشاه لحاظ شده و شهرداری نیز دستور تهیه پیوست پدافند غیرعامل برای طرح جامع ترافیک شهر را صادر کرده است.

وی تأکید کرد: اجرای این پیوست‌ها نقش مهمی در افزایش تاب‌آوری شهری و کاهش آسیب‌پذیری زیرساخت‌های حیاتی در برابر تهدیدات و حوادث دارد.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه در پایان پیشنهاد برگزاری یک همایش تخصصی منطقه‌ای با محوریت پدافند غیرعامل در کرمانشاه را مطرح کرد و گفت: در صورت موافقت استاندار، طرح برگزاری این همایش تهیه و برای بررسی و دریافت مجوزهای لازم ارائه خواهد شد تا برای نخستین بار چنین رویداد تخصصی در استان برگزار شود.

حاتمی همچنین بر ضرورت اجرای دقیق دستورالعمل‌های ابلاغی پدافند غیرعامل از سوی دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و خواستار جدیت بیشتر مدیران در پاسخگویی به مکاتبات و اجرای مصوبات شورای پدافند غیرعامل استان شد.

کد مطلب 1001698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.