مشارکت کودکان در حکمرانی شهری، تحقق حقوق کودک است

عضو شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه مشارکت کودکان در حکمرانی شهری، تحقق حقوق کودک است گفت: مشارکت کودکان در مدیریت شهری، حق اساسی آن‌ها بر شهر است و تکلیف ما به رسمیت شناختن کرامت انسانی آنان و پاسخگویی سیاست های محلی به نیازها و اولویت هایشان است.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: کودکان با بینش منحصر به فرد خود، دیدگاه هایی را ارائه می دهند که به تقویت خدمات کلیدی محلی و شکل گیری شهری دوستدار کودک منجر خواهد شد.

وی افزود: مدیریت شهری برای بهره‌گیری از نظرات کودکان باید آنان را از همان ابتدا در ساختارهای حاکمیتی مانند کمیته راهبری یا شوراهای مشورتی عضویت دهد، فرایندهای انتخاب را شفاف و فراگیر کند، آموزش‌های مقدماتی برای کودکان و بزرگسالان فراهم کند و با ایجاد مکانیسم‌های رسمی و غیررسمی نظیر شوراهای مدارس،گروه های کانونی و رسانه های اجتماعی و نیز تخصیص بودجه و حمایت مناسب، فضایی امن، اخلاقی و معنادار برای ابراز دیدگاه و تأثیرگذاری واقعی کودکان در تمام مراحل چرخه ابتکار شهر دوستدار کودک فراهم کند.

رئیس کمیته شهر دوستدار کودک شورای اسلامی اراک تصریح کرد: اقدام شورای شهر اراک در تشکیل پارلمان کودک و گردآوری ایده های کودکان از محله های مختلف، مصداق عینی مشارکت معنادار و مبتنی بر همکاری است که در آن بزرگسالان با کودکان به عنوان همکار عمل کرده و توانمندسازی آنان را برای اثرگذاری بر تصمیمات شهری فراهم می آورد.

خسروانی گفت: دریافت این ایده ها و لحاظ کردن آن‌ها در فرایند تصمیم گیری، نه تنها حق مشارکت کودکان را به رسمیت شناخته، بلکه نشان دهنده پاسخگویی سیاست های محلی به نیازها و اولویت های واقعی کودکان است.

وی ادامه داد: افتتاح و اجرایی شدن برخی از این طرح ها از جمله شهربازی مجتمع آفتاب،آغاز احداث پارک آبی و پارک اوتیسم،نوسازی وسایل بازی کودکان در پارک ها و دریافت استانداردهای ضروری،برگزاری دوره های اوقات فراغت در فرهنگسراهای شهری برای کودکان، برنامه گ‌های آموزشی و ترویجی در حوزه پسماندهای شهری،مرمت و نوسازی بازار تاریخی اراک،برگزاری تورهای اراک گردی،اجرای تئاتر کودکان در سالن تئاتر شهر اراک گواه روشنی بر تأثیر مثبت این مشارکت در ارتقای کیفیت زندگی شهری و تبدیل شهر به محیطی فراگیرتر و دوستدار کودک است.

رئیس کمیته شهر دوستدار کودک شورای شهر اراک عنوان کرد: این تجربه موفق، نه تنها کیفیت زندگی شهری را ارتقا خواهد داد، بلکه فرهنگ گفت‌وگو، مسئولیت‌پذیری و احترام به حقوق دیگران را در نسل آینده نهادینه کرده است و می‌تواند الگویی برای سایر شهرهای کشور باشد.

خسروانی افزود: در نشست اخیر اعضای پارلمان کودک موضوع بازگشایی مدارس در اول مهر مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کودکان دیدگاه ها و ایده‌های خود را در زمینه یک مهر خاطره انگیز در شهر بیان کردند و مصوبات جلسات قبل نیز با حضور شهردار و سایر مسئولان مربوطه مورد پیگیری قرار گرفت.

وی با بیان اینکه مشارکت کودکان در حکمرانی شهری، تحقق حقوق کودک است گفت: مشارکت کودکان در مدیریت شهری، حق اساسی آنان بر شهر است و تکلیف ما به رسمیت شناختن کرامت انسانی آنان و پاسخگویی سیاست های محلی به نیازها و اولویت هایشان است.

کد مطلب 1001153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.