آمادگی بندرعباس برای بارش‌های ناشی از ال‌نینو

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان از پیشرفت عملیات لایروبی در خورهای بندرعباس با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های صنعتی خبر داد و گفت: با هدف آمادگی برای مواجهه با پدیده ال‌نینو، ۷۰ درصد از نقاط بحرانی خورهای بندرعباس لایروبی شده و عملیات در تمامی بخش‌ها تا اواخر شهریورماه تکمیل خواهد

به گزارش ایرنا، صفر صادقی‌پور روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از خورهای بندرعباس با اشاره به آغاز عملیات لایروبی خورهای شهر بندرعباس اظهار کرد: این عملیات با محوریت دفتر امور شهری و شوراهای استانداری و با همکاری شهرداری بندرعباس، شرکت آب منطقه‌ای، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت خلیج فارس، شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، بنیاد مسکن، آب وفاضلاب، منطقه ویژه اقتصادی، شرکت نفت ستاره خلیج فارس و پالایشگاه نفت بندرعباس از حدود ۲ هفته گذشته آغاز شده است.

وی بیان کرد: باتوجه به صدور هشدارهای هواشناسی و احتمال وقوع پدیده ال‌نینو در نوار جنوبی کشور به‌ویژه جزایر و شهرهای ساحلی، لایروبی خورهای محدوده شهر بندرعباس و سایر شهرهای استان با محوریت اداره‌کل امور شهری و شوراهای استانداری در دستور کار قرار گرفت.

معاون استاندار هرمزگان با بیان اینکه تاکنون حدود ۷۰ درصد از نقاط بحرانی خورهای بندرعباس لایروبی شده است، گفت: تلاش می‌کنیم با تداوم عملیات، لایروبی سایر نقاط بحرانی نیز حداکثر تا پایان شهریورماه به پایان برسد.

صادقی‌پور با اشاره به تجربه سال گذشته در زمینه مدیریت و پیشگیری از آبگرفتگی، عنوان کرد: سال گذشته نیز اقدامات مشابهی در حوزه مدیریت شهری انجام شد که با اتخاذ تمهیدات به‌موقع، از ورود سیلاب به محلات و منازل شهروندان جلوگیری شد.

وی ادامه داد: در سال‌جاری نیز با مدیریت و برنامه‌ریزی انجام‌شده و اجرای به‌موقع عملیات لایروبی خورها، امیدواریم بتوانیم با آمادگی مناسب از شرایط جوی پیش‌رو عبور کنیم و از بروز خسارت و آبگرفتگی در مناطق شهری جلوگیری شود.

«ال نینو» یکی از چرخه‌های مشهور آب وهوایی جهان است که از یک رخداد اقلیمی کلان در اثر رها شدن انرژی انباشته در بزرگ‌ترین حوزه اقیانوسی جهان یعنی جنوب اقیانوس آرام رخ می‌دهد.

این پدیده یکی از مهم‌ترین پدیده‌های اقلیمی جهان است که در نتیجه گرم شدن غیرعادی آب‌های بخش مرکزی و شرقی اقیانوس آرام شکل می‌گیرد و در صورت وقوع، باعث ایجاد ناهنجاری‌های بزرگی در آب وهوای سراسر سیاره زمین می‌شود که از جمله این ناهنجاری‌ها می‌توان به سیلاب‌های ناگهانی، خشک‌سالی، قحطی و همه‌گیری اشاره کرد.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نیز اعلام کرده است که امسال به نظر می‌رسد یک ال نینوی قوی در حال شکل گیری است و تخمین زده می‌شود که بارش‌های پاییزی امسال در ایران بهتر از میانگین بلند مدت خواهد شد و بر خلاف پاییز گذشته که بسیار گرم و خشک بود، امسال انتظار می‌رود پاییز نسبتا مرطوبی رخ دهد.

منبع: ایرنا

کد مطلب 1000973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.