برای جلوگیری از دفع روزانه ۲۰۰ تن پسماند هدف‌گذاری کردیم

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: در حال حاضر ۳۰۰ تن پسماند ریجکتی دفن می‌شود که با بهره‌برداری از پروژه پیرولیز یا تجزیه حرارتی ۱۰۰ تنی و واحد ۲۰۰ تنی صنایع تبدیلی در سال ۱۴۱۰، از دفن و دفع ۲۰۰ تن پسماند در این کلان‌شهر جلوگیری خواهد شد.

مهدی بقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: برخی افراد تصور می‌کنند که تغییر زمان جمع‌آوری پسماند تر در شهر اصفهان بر اساس سلیقه شخصی بوده است، در حالی که این‌طور نیست و این طرح پشتوانه علمی دارد و بر اساس برنامه ۱۴۱۰ معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان اجرا شده است.

وی افزود: در برنامه جدید جمع‌آوری پسماند خانگی، طرح‌های مختلفی همچون تولید برق خورشیدی، استفاده از پساب تصفیه‌شده برای آبیاری فضای سبز، کاشت گونه‌های گیاهی که به آب کمتری نیاز دارند، هوشمندسازی، مکانیزاسیون و طرح جمع‌آوری پسماند تر تعریف شده است که تغییر زمان جمع‌آوری این پسماند، قالب اصلاح شیوه تولید زباله، نگهداری و تحویل آن اجرایی شده است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: مردم در اجرای زمان‌بندی جدید جمع‌آوری پسماند همراهی خوبی داشتند و اصلی‌ترین دستاورد آن این بود که معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان در یک برنامه مدون قرار گرفت و به سمت تحقق آن پیش می‌رود که نتایج اجرای آن در بلندمدت مشخص خواهد شد.

بقایی تاکید کرد: روزانه حدود ۱۰۰۰ تن پسماند وارد کارخانه پردازش پسماند و تولید کود آلی شهرداری اصفهان می‌شود و تا سال ۱۴۱۰ باید دفن و دفع آن ۲۰۰ تن کاهش پیدا کند که در این رابطه برنامه‌ریزی‌های مختلفی انجام شده است.

وی اضافه کرد: روزانه ۵۰ تن شیرابه در کارخانه پردازش پسماند و تولید کود آلی شهرداری اصفهان تولید می‌شود که بخشی از آن ناشی از تفاله چای خیس است که وارد سطل‌های زباله می‌شود؛ جداسازی زباله‌های خشک از تر در اصفهان فرهنگ‌سازی شده است و بسیاری از شهروندان این تفکیک را رعایت می‌کنند، اما موضوع تفکیک زباله‌های تر از یکدیگر نیز باید فرهنگ‌سازی شود زیرا روزانه حجم قابل توجهی بقایای میوه و سبزی، همچنین تفاله چای وارد کارخانه پردازش پسماند می‌شود که این مواد به دلیل وجود آب میان‌بافتی و خیس بودن، شیرابه تولید می‌کند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه در شهر اصفهان حدود ۶۰۰ هزار خانوار زندگی می‌کنند که اگر هر خانوار روزانه ۱۰۰ گرم تفاله چای خیس وارد سطل زباله کند، برآورد می‌شود روزانه ۶۰ تن تفاله چای تر وارد سطل زباله می‌شود که حجم قابل توجهی است و باید از ورود آن به سطل زباله جلوگیری شود، تاکید کرد: تفاله چای یکی از باارزش‌ترین مواد برای تقویت گیاهان است و مخلوط آن با خاک هر کیلوگرم حدود ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد که این ماده با ارزش به‌راحتی وارد سطل زباله می‌شود.

روزانه حدود ۶۰ تن تفاله چای خیس، ۵۰ تن مواد سلولزی، ۲۰ تن منسوجات و ۲۰ تا ۳۰ تن میوه فاسد به همراه دیگر پسماندها وارد کارخانه پسماند می‌شود

بقایی تاکید کرد: طرح تحویل تفاله چای خشک شده به ایستگاه‌های بازیافت از ابتدای دی سال گذشته اجرا شد و در نخستین ماه اجرای آن، شهروندان ۲۰۰ کیلوگرم تفاله چای خشک تحویل ایستگاه‌ها دادند و تاکنون نیز به‌خوبی همراهی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه طی سال جاری نیز شهرداری برای نخستین بار تفاله چای خشک شده را از موکب‌ها و هیئت‌های مذهبی در ماه محرم تحویل گرفت و حدود چهار تن تفاله چای خشک، جداسازی و تحویل داده شد، اضافه کرد: این تفاله‌ها پس از فرآوری، به محیط کشت گل‌های بهاره تبدیل شده است و گل‌هایی که نوروز سال ۱۴۰۳ در سطح شهر کاشته می‌شود، نتیجه مشارکت هیئت‌های مذهبی در ماه محرم سال جاری در تحویل تفاله چای است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان تاکید کرد: پوست میوه‌ها اگر به درستی از مبدا جداسازی و به صورت خشکاله تحویل داده شود، می‌توان از آن «ورمی کمپوست» و «الکل صنعتی» تولید کرد که این کار به حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کند.

بقایی اضافه کرد: در حال حاضر ۳۰۰ تن پسماند ریجکتی (زباله‌هایی که راهکاری برای بازیافت یا تجزیه آن‌ها نیست یا به دلیل آلوده و کثیف بودن نمی‌توان آن‌ها را بازیافت کرد) دفن می‌شود و با بهره‌برداری از پیرولیز یا تجزیه حرارتی ۱۰۰ تنی و واحد ۲۰۰ تنی صنایع تبدیلی در سال ۱۴۱۰ از دفن و دفع ۲۰۰ تن پسماند جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: روزانه حدود ۶۰ تن تفاله چای خیس، ۵۰ تن مواد سلولزی همچون پوشک بچه و دستمال کاغذی، ۲۰ تن منسوجات و ۲۰ تا ۳۰ تن میوه فاسد به همراه دیگر پسماندها وارد کارخانه پسماند می‌شود که با فرهنگ‌سازی تفکیک پسماندهای تر از مبدا، جلوگیری از ورود تفاله چای به سطل زباله و جداسازی مواد سلولزی و منسوجات از سایر زباله‌ها در مبدا، به‌راحتی می‌توان حجم زیادی شیرابه و تولید پسماند را کاهش داد که این کار مشارکت شهروندان را می‌طلبد.

کد خبر 717536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.