۲۲ نوامبر، هشتادمین سالگرد استقلال لبنان + عکس

روز استقلال لبنان که در ۲۲ نوامبر ۱۹۴۳ رقم خورد، یک جشن ملی است که به یاد رهایی این کشور از قیمومیت فرانسه تعیین شده است که تقریبا ۲۳ سال بر خاک لبنان برقرار بود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، لبنان از ۱۵۱۶ تا ۱۹۱۸ از نظر اداری توسط امپراتوری عثمانی اداره می‌شد. ژنرال گوراود، فرمانده سربازان فرانسوی در شام آن زمان، در سال ۱۹۲۰ دستوری برای تعیین حدود لبنان بزرگ یا "لیبان بزرگ" صادر کرد که تا سال ۱۹۴۱ تحت قیمومت فرانسه باقی ماند.

دولت ویشی در سال ۱۹۴۰ کنترل مناطق فرانسه را به دست گرفت. ژنرال «هانری فرناند دنتز» در نتیجه این اتفاق به عنوان کمیسر عالی لبنان انتخاب شد. رئیس جمهور لبنان در آن زمان، امیل اد، در نهایت در چهارم آوریل ۱۹۴۱ استعفا داد. مجلس نمایندگان در هشتم نوامبر ۱۹۴۳، پس از انتخاب رئیس جمهور بشاره الخوری و انتخاب ریاض الصلح به عنوان نخست وزیر، قانون اساسی لبنان را تغییر داد و بدین ترتیب به طور یکجانبه قیمومت را خاتمه داد.

فرانسوی‌ها با دستگیری رئیس جمهور، نخست وزیر و سایر اعضای کابینه و تبعید آنها به قلعه قرون وسطایی راشایا، تلافی کردند. این رویداد منجر به فشارهای جهانی برای آزادی رهبران لبنان و اعتراضات عمومی گسترده شد. سرانجام، در ۲۲ نوامبر ۱۹۴۳، فرانسه در برابر فشارهای فزاینده مردم لبنان و همچنین درخواست چندین کشور و آزادی اسرا از راشایا تسلیم شد. از آن زمان این روز به عنوان روز استقلال لبنان گرامی داشته می‌شود.

هشتادمین سالگرد استقلال لبنان

دانستنی‌هایی درباره لبنان

لبنان دارای بیش از هفت هزار سال تاریخ است که ترکیبی جذاب از خاورمیانه و غرب، سنت و مدرنیته و مسیحیت و اسلام را در کنار یکدیگر دارد. این تفاوت‌ها، همراه با استراحتگاه‌های ساحلی پر زرق و برق و غذاهای افسانه‌ای آن را تبدیل به یک مقصد گردشگری کرده است. هرچند این کشور با دهه‌ها جنگ داخلی دست و پنجه نرم کرده و بسیاری از مناطق از جمله اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی، مرزهای سوریه و منطقه هرمل هنوز برای مسافران خارج از دسترس است، اما دارای جاذبه‌های زیبای گردشگری است به طوری‌که به نام عروس خاورمیانه شناخته می‌شود.

هشتادمین سالگرد استقلال لبنان

معبد بعلبک

یکی از باشکوه‌ترین ویرانه‌های معابد رومی در جهان، در دره بقاع این کشور واقع شده و در سال ۱۹۸۴ به فهرست میراث جهانی یونسکو تبدیل شد. احتمالاً این معبد در قرن دوم پس از میلاد ساخته است، اما هیچ گزارشی از این مکان تا زمان فتح یونانیان در قرن چهارم وجود ندارد.

هشتادمین سالگرد استقلال لبنان

علاقه به سیگار

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، لبنان در رتبه سوم بیشترین مصرف سرانه سیگار در جهان قرار دارد. در حال حاضر حدود ۱.۱ میلیون نفر بالای ۱۸ سال در این کشور سیگار می‌کشند. با اینکه استعمال سیگار در فضاهای عمومی سرپوشیده ممنوع است، اما این قانون به هتل‌ها اجازه می‌دهد ۲۰ درصد از ظرفیت خود را به افراد سیگاری اختصاص دهند.

تعداد بالای تعطیلات

لبنان با ۱۶ تعطیلات رسمی، یکی از بالاترین نرخ تعطیلات رسمی را در جهان دارد؛ فقط هند و کلمبیا با ۱۸ تعطیلات رسمی در رتبه بالاتر قرار دارند. لبنان دارای ۱۸ فرقه رسمی مذهبی و یک نظام سیاسی مبتنی بر تقسیم قدرت فرقه‌ای است. این امر باعث حساسیت‌های مذهبی برای وجود تعطیلات رسمی گوناگون در کشور می‌شود. به عنوان مثال، کشورهای دیگر یک تعطیلات عید پاک دارند، اما لبنان برای احترام به مسیحیان ارتودکس و کاتولیک، دو عید و برای مسلمانان هم عید فطر را تعطیل کرده است.

هشتادمین سالگرد استقلال لبنان

علاقه به زبان فرانسوی

اگرچه زبان فرانسه در سال ۱۹۴۳ به عنوان یک زبان رسمی متوقف شد و عربی اکنون زبان رسمی لبنان است، اما حدود یک‌سوم از لبنانی‌ها به فرانسوی و نسل جوان نیز انگلیسی صحبت می‌کنند. لبنان کشور شماره یک خارج از فرانسه است که برنامه درسی فرانسه را آموزش می‌دهد.

قدیمی‌ترین شهر جهان

بیبلوس (جبیل) قدیمی‌ترین شهر مسکونی جهان، در لبنان واقع شده است. حفاری‌های اخیر نشان می‌دهد که بیبلوس در اوایل دوره نوسنگی، از هشت هزار قبل از میلاد تا چهار هزار سال قبل از میلاد به صورت شهرنشین شده و بندر اصلی برای صادرات سرو و چوب با ارزش به مصر محسوب می‌شده است. اولین الفبای جهان، الفبای فنیقی نیز در این شهر متولد شد.

هشتادمین سالگرد استقلال لبنان

کد خبر 706131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.