۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۴
ویروس HPV چیست؟

ویروس HPV باعث ایجاد تغییراتی در بافت پوست و تولید توده‌های کوچک به نام زگیل در نواحی تناسلی مردان و زنان می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، HPV یا در اصل Human Papillomavirus به معنای ویروس پاپیلومای انسانی است که معمولاً از طریق رابطه جنسی منتقل می‎‌شود. ویروس HPV باعث ایجاد تغییراتی در بافت پوست و تولید توده‌های کوچک به نام زگیل در نواحی تناسلی مردان و زنان می‎‌شود. تاکنون بیش از صد مدل مختلف از ویروس پاپیلومای انسانی شناخته شده است که هر کدام از آن‌ها علائم متفاوتی به همراه دارد. برای نمونه، بعضی از گونه‌های ویروس HPV باعث ایجاد زگیل تناسلی مردان و زگیل تناسلی زنان می‎‌شود، در حالی که دیگر مدل‌های این ویروس خطر ابتلا به سرطان رحم در میان زنان را افزایش می‌دهد.

راه‌های انتقال HPV چیست؟

عفونت HPV زمانی بروز پیدا می‌کند که این ویروس از طریق یک بریدگی، خراش یا پارگی کوچک روی پوست وارد بدن شود، این ویروس بیشتر از طریق تماس پوستی منتقل می‌‎شود. افراد از طریق برقراری ارتباط جنسی با کسانی که حامل ویروس HPV هستند، درگیر آن می‎‌شوند. شخص ناقل HPV اگر هیچ نشانه و علامتی نداشته باشد نیز می‌تواند این بیماری را به دیگران منتقل کند. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد زنان بارداری که دچار عفونت HPV و زگیل‌های تناسلی شده‌اند، ممکن است این ویروس را به نوزادان خود نیز منتقل کنند.

علائم ویروس HPV چیست؟

انواع ویروس HPV که بر اندام تناسلی تاثیر می‌گذارد، معمولاً باعث بروز علائم دیگری نمی‎‌شود. زگیل‌های تناسلی ناشی از این ویروس توده‌های خشن و شبیه گل کلم هستند که روی پوست رشد می‌کنند و ممکن است هفته‌ها، ماه‌ها، یا حتی سال‌ها پس از آلوده شدن به ویروس HPV پدیدار شوند. زگیل ناشی از این ویروس ممکن است کوچک، بزرگ، صاف یا برجسته باشد یا به صورت منفرد یا خوشه‌ای ایجاد شوند. همچنین، عفونت HPV می‌تواند باعث بروز بیماری‌های جدی‌تر مانند انواع خاصی از سرطان شود. برای نمونه، سرطان دهانه رحم رایج‌ترین سرطان مرتبط با ویروس HPV است. البته آلوده شدن به ویروس HPV به این معنا نیست که شما به سرطان مبتلا خواهید شد.

ویروس HPV چگونه تشخیص داده می‎‌شود؟

پزشکان معمولاً با معاینه زگیل تناسلی، می‌توانند عفونت HPV را تشخیص دهند، اما در صورتی که قابل مشاهده نباشد از آزمایش اسید استیک، تست پاپ اسمیر و کولپوسکوپی استفاده می‌کنند. در آزمایش‌های پاپ اسمیر و کولپوسکوپی، ناهنجاری‌هایی که ممکن است منجر به سرطان شود به خوبی تشخیص داده شود.

ویروس HPV چگونه درمان می‎‌شود؟

تاکنون هیچ درمان قطعی برای بیماری HPV ارائه نشده است و امکان تشکیل مجدد زگیل تناسلی وجود دارد. HPV معمولاً با مصرف دارو، حذف زگیل تناسلی به کمک جراحی، جراحی لیزر، حذف زگیل تناسلی به روش کوتر الکتریکی یا سوزاندن زگیل با استفاده از جریان الکتریکی درمان می‎‌شود. با وجود اینکه هیچ درمان قطعی برای ویروس HPV وجود ندارد، اما تقریباً ۹۰ درصد عفونت‌های ناشی از آن در طی یک یا دو سال از بین می‌روند. البته ممکن است ویروس HPV نهفته در بدن، سال‌ها بعد فعالیت خود را دوباره شروع کند و باعث بروز علائم این بیماری شود.

آیا دریافت واکسن مانع بروز HPV می‌شود؟

سه واکسن سرواریکس (Cervarix)، گارداسیل (Gardasil) و گارداسیل 9 (Gardasil-9) از افراد در برابر ویروس HPV محافظت می‌کند. واکسن گارداسیل برای پیشگیری از ابتلا به ویروس‌های HPV پرخطر ۱۶ و ۱۸ و گونه کم خطر ۶ و ۱۱ تولید شده است. این واکسن برای افراد ۹ تا ۴۵ سال تزریق می‎‌شود.

کد خبر 679784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.