نیمه شعبان ۱۴۰۱ چه روزی و چند شنبه است + تاریخ، تولد و زندگی نامه امام زمان (عج)

روز نیمه شعبان در ایران برابر با میلاد امام زمان (عج)، امام دوازدهم شیعیان است.

به گزارش ایمنا، نیمه شعبان سالروز تولد حضرت مهدی (عج)، امام دوازدهم شیعیان و در ایران تعطیل رسمی است. در برخی روایات آمده است که پس از شب قدر شب نیمه شعبان از برترین شب‌ها است. شیعیان این روز را با پختن نذری، چراغانی کردن معابر و اماکن، پخش شیرینی و شربت جشن گرفته و گرامی می‌دارند. برخی مردم نیز در شب نیمه شعبان به شب زنده‌داری و اعمال مذهبی مشغول می‌شوند.

  • بیشتر بخوانید:

تبریک نیمه شعبان

اعمال نیمه شعبان ۱۴۰۲

پیام تبریک نیمه شعبان ۱۴۰۲

دعای فرج امام زمان (عج) صوتی

تبریک ولادت امام زمان (عج

تاریخ نیمه شعبان ۱۴۰۱

  • تاریخ دقیق نیمه شعبان سال ۱۴۰۱ در تقویم شمسی مصادف با روز چهارشنبه هفدهم اسفند است.
  • تاریخ دقیق نیمه شعبان سال ۱۴۰۱ در تقویم قمری برابر با روز چهارشنبه پانزدهم شعبان سال ۱۴۴۴ است.
  • تاریخ دقیق نیمه شعبان سال ۱۴۰۱ در تقویم میلادی هم زمان با روز چهارشنبه هشتم ماه مارس ۲۰۲۳ است.

نیمه شعبان ۱۴۰۱ چه روزی و چند شنبه است + تاریخ، تولد و زندگی نامه امام زمان (عج)

ماه شعبان ۱۴۰۱ چند روز است

تعداد روزهای تمامی ماه‌های قمری با هم برابر است. در واقع همه‌ی ماه‌های قمری شامل بیست و نه روز و ۱۲ ساعت و ۴۴ دقیقه هستند. از آنجایی که باید تعداد روزهای هر ماه به صورت عدد صحیح و رند باشد، منجمان در یک سال قمری ۶ ماه سی روزی و ۶ ماه بیست و نه روزی در نظر می‌گیرند. اینکه چه ماهی ۲۹ روزه یا ۳۰ روزه باشد در هر سال متفاوت است و بستگی به رؤیت هلال هر ماه در آن سال دارد. طبق پیش بینی‌ها و قاعده نجومی که حداکثر تا ۴ ماه ۳۰ روزه و ۳ ماه ۲۹ روزه ممکن است پشت سر هم بیایند، ماه شعبان در سال ۱۴۰۱ بیست و نه روزه مشخص شده است.

نیمه شعبان چه روزی است

نیمه شعبان یا همان روز پانزدهم شعبان مصادف با سالروز میلاد فرخنده و با سعادت امام دوازدهم شیعیان، حجت بن الحسن (صاحب‌الزمان) عجل الله تعالی فرجه است.

سال تولد امام زمان (عج) به هجری قمری

طبق روایات و مستندات تاریخی، امام زمان (عج) در روز جمعه پانزدهم شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری به دنیا آمده است. البته در مورد سال تولد ایشان اختلاف نظرهایی وجود دارد و برخی منابع سال ۲۵۶ هجری قمری را سال تولد امام دوازدهم شیعیان ذکر کرده‌اند.

تاریخ تولد امام زمان (عج) به شمسی

اکثر منابع تاریخی سال ۲۵۵ هجری قمری را به عنوان سال میلاد امام عصر (عج) ذکر کرده‌اند. بر این اساس میلاد امام زمان (عج) روز جمعه ۱۱ مرداد سال ۲۴۸ هجری شمسی بوده است.

تاریخ تولد امام زمان (عج) به میلادی

تاریخ میلاد با سعادت امام دوازدهم شیعیان (عج) در تقویم میلادی مصادف با ۲۹ جولای سال ۸۶۹ میلادی است.

جشن نیمه شعبان

نیمه شعبان یکی از بزرگترین عیدهای مسلمانان است. این روز با مولودی خوانی، چراغانی معابر، پخت نذری، قربانی کردن و توزیع شیرینی و شربت توسط مردم جشن گرفته می‌شود. مسجد جمکران یکی از مکان‌های اصلی برگزاری جشن نیمه شعبان است و هر سال میزبان تعداد زیادی از عاشقان امام عصر (عج) است. علاوه بر ایران، شیعیان کشورهای بحرین، یمن، مصر، لبنان، سوریه، هند، افغانستان و پاکستان نیز این روز را برپایی جشن‌های متعدد گرامی می‌دارند.

نیمه شعبان ۱۴۰۱ چه روزی و چند شنبه است + تاریخ، تولد و زندگی نامه امام زمان (عج)

زندگی نامه امام زمان (عج)

امام مهدی عجل الله تعالی فرجه، آخرین امام شیعیان در سال ۲۵۵ در سامرا به دنیا آمد. امامت ایشان بعد از شهادت پدرشان امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ هجری قمری شروع شده و تا پس از ظهور ایشان در آخرالزمان ادامه خواهد داشت. نام کامل ایشان محمد بن حسن (عج) است ولی در بین شیعیان با نام مهدی مشهور است. مهدی، قائم، بقیة الله، منتقم، موعود، صاحب‌الزمان، خاتم الاوصیاء، منتَظَر، حجة الله، منتقم، احمد، ابوالقاسم، ابوصالح، خاتم الائمه، خلیفة الله، صالح و صاحب‌الامر از جمله القابی هستند که برای امام زمان (عج) ذکر شده‌اند.

خانواده امام زمان (عج)

حضرت مهدی موعود (عج)، فرزند حسن بن علی عسکری، امام یازدهم شیعیان هستند. پدر ایشان به مدت ۶ سال امامت شیعیان را به عهده داشتند. در مورد نام مادر حجت بن الحسن (عج) اختلاف نظرهایی وجود دارد و در منابع تاریخی نام‌های متعددی برای ایشان آورده شده است. نرجس خاتون، صقیل، حکیمه، حدیثه و سوسن از جمله نام‌های ذکر شده برای مادر امام زمان است که از بین آنها نرجس خاتون که یک شاهزاده‌ی رومی بود، شهرت بیشتری دارد. در اکثر منابع شیعه گفته شده است که مهدی موعود (عج) تنها فرزند امام حسن عسکری (ع) است ولی در برخی منابع نیز آورده‌اند که ایشان دو برادر و سه خواهر داشتند.

کد خبر 640219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سحر قاسمی IR ۰۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
    1 0
    دوست دارم امام زمانم