منابع غذایی سرشار از ویتامین D

غذاهایی مانند ماهی آزاد، ماهی ساردین، ماهی تن، زرده تخم‌مرغ، قارچ و جگر گاو سرشار از ویتامین D است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویتامین D با نام «ویتامین آفتاب» نیز شناخته می‌شود. قرار گرفتن در معرض نور خورشید اولین گزینه برای جذب مقدار کافی این ویتامین در بدن است. با کوتاه‌تر شدن روزها و کاهش ساعاتی که خورشید در آسمان حضور دارد شانس قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید برای اکثر افراد کمتر می‌شود در نتیجه احتمال کمبود ویتامین D در بدن افزایش پیدا می‌کند.

ویتامین D نقش مهمی در بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن از جمله تقویت استخوان‌ها، حمایت از سلامت سیستم ایمنی، تنظیم عملکرد شناختی و خلق‌وخو و حتی محافظت در برابر بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت نوع دو وجود دارد، اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد سطوح پایین ویتامین D ممکن است خطر بروز افسردگی را افزایش دهد.

در صورتی که به شما توصیه شده است مقدار بیشتری از ویتامین D را به رژیم غذایی خود اضافه کنید بهترین منابع آن شامل ماهی آزاد، ماهی ساردین، ماهی تن، زرده تخم‌مرغ، قارچ و جگر گاو می‌شود. افرادی که به دلایل مختلف نمی‌توانند به طور طبیعی ویتامین D را از طریق نور خورشید جذب کنند باید بیشتر ویتامین D مورد نیز خود را با مصرف منابع غذایی حاوی آن دریافت کنند. اگر کمبودهایی در رژیم غذایی نیز وجود داشته باشد مصرف مکمل‌های غذایی نیز گزینه خوبی است.

از آنجایی که مصرف بیش از حد ویتامین D باعث تجمع آن در بدن می‌شود و مسمومیت ایجاد می‌کند مصرف مکمل‌های این ویتامین باید طبق تشخیص و نسخه متخصص و متناسب با نیاز هر فرد باشد.

کد خبر 614467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.