دو ایران داریم؛ ایران ۸۰ میلیونی و ایران روحانی!

گفت و گوی تلویزیونی دوشنبه شب رییس جمهور با اجرای رشیدپور ، واکنش های متفاوت شخصیت های سیاسی، حزبی و دانشگاهی را به دنبال داشت. واکنش هایی از انتقاد به مجری برنامه در مورد نحوه اداره گفت و گو و طرز بیان سوالاتش تا واکنش به صحبت های رییس جمهور در مورد پاسخ به سوالات و بیان عملکرد دولت.

به گزارش ایمنا، رضا رشیدپور پس از برگزاری این نشست، درباره گفت‌وگوی خود با رییس جمهور توضیحاتی ارائه کرد. او ضمن تشکر از نقدهای مردم به مصاحبه وی با رییس جمهور، در واکنش به نقدهای مطرح شده گفت: مردم سه نکته را بدانند:

۱. من مسئول مصاحبه با رییس جمهور بودم نه مناظره با ایشان.

۲. من وظیفه داشتم از مشکلات و دغدغه مردم پرسش کنم، نه اینکه به آنها پاسخ دهم.

۳. زمان برنامه باید طولانی تر می بود؛ چرا که بخش مهمی از پرسش ها باقی ماند.

حسام‌الدین آشنا: مصاحبه خبرنگار می خواهد نه فقط مجری!

مشاور رییس جمهور هم که ساعاتی پیش از آغاز این گفت‌وگوی تلویزیونی در حساب توییتر خود از مردم پرسید: سوالات شما از او چیست؟ و انتظار دارید چه پاسخی به سوالات شما بدهد؟ بعد از برگزاری این نشست نتیجه را اعلام کرد: از ۲۵۰۰ نفری که به این نظرسنجی رای دادند، ۹ درصد عملکرد رضا رشیدپور را عالی، ۳۲ درصد آن را متوسط و ۵۹ درصد هم رای به ضعیف بودن آن دادند.

 ارزیابی از سخنان حسن روحانی نظرسنجی دیگری بود که مشاور او اقدام به انتشار آن کرد. در این نظرسنجی نیز از میان ۴۲۰۰ نفر رای دهنده، ۴ درصد مردم آن را عالی، ۱۶ درصد آن را متوسط و ۸۰ درصد نیز پاسخهای او به مجری برنامه را ضعیف دانستند.

آشنا پس از این نظرسنجی ها در توییت دیگری عنوان کرد: اگرچه بر اثر کوتاه شدن زمان گفت و گو بسیاری از سوالات مجال طرح نیافت؛ ولی برخود لازم می دانم ضمن تشکر از کسانی که این مسیر را برای انتقال پیام خود به ریاست جمهوری انتخاب کردند عرض کنم که کلیات سوالات به اطلاع ایشان رسیده است و جدول تفصیلی هم به اطلاع ایشان و همگان خواهد رسید.

آشنا در توییتی دیگرگفت: تلاش می‌شود که ریاست جمهور - نه فقط شخص رییس جمهور- وارد سطح جدیدی از قرار گرفتن در قاب تلویزیون شود. مصاحبه خبرنگار می خواهد نه فقط مجری! اگر برنامه زنده است باید تعاملی تر باشد. نزدیک شدن به استانداردهای گفتگویی و استفاده از فناوری های تعاملی در برنامه های آتی دنبال خواهد شد.

جمشید انصاری: طرح بحث پرداخت از جیب مردم جالب بود

 معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی نیز با پایان یافتن گفت‌وگوی یک ساعته حسن روحانی با مردم ایران در حساب توییتر خود نوشت: آقای روحانی در مصاحبه خود به نکته دقیق و مهمی در خصوص موسسات مالی و اعتباری اشاره کرد: آنچه تا امروز به سپرده گذاران پرداخت شده است از منابع بانک مرکزی و در واقع از اموال همه ملت بوده است.

صادق زیباکلام: روحانی جوری صحبت می‌کند که گویی مخاطبانش کودکان خردسال هستند

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: ایراد اساسی و بنیادی که به مصاحبه‌های آقای روحانی وارد است. این است که فحوای کلام و گفت و گوی ایشان به گونه‌ای است که تصور می‌شود ارزش زیادی برای فهم و درک مردم قائل نیست. روحانی یک جوری صحبت می‌کند که گویی مخاطبانش یک مشت کودکان خردسال هستند که با قشنگ صحبت کردن و لبخند زدن می‌توان این کودکان را راضی کرد.

او افزود: مشکل دیگر مصاحبه‌های آقای روحانی این است که یا تعمدا یا سهوا وارد مسائل واقعی نمی‌شود. وقتی به مصاحبه آقای روحانی گوش می‌کنیم تصور می‌کنیم ما دو ایران داریم. یک ایرانی که ۸۰ میلیون مردم در آن زندگی می‌کنند و هزار و یک جور مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... دارد و یک ایرانی که آقای روحانی در آن زندگی می‌کند که گویی هیچ مشکل خاصی وجود ندارد. حالا یکسری تنگناها وجود دارد که آن‌ها هم درست می‌شود. این بیشتر باعث سرخوردگی و انزجار مردم و مخاطب می‌شود.

علی امیدی: رشیدپور انتخاب خوبی بود

استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان با اذعان به اینکه انتخاب رشیدپور به عنوان مجری این برنامه انتخاب خیلی خوبی بود، گفت: رشید پور یکی از مجری های چالشی صدا و سیما است و انتظار می رفت ضمن حفظ احترام و جایگاه رییس جمهور، گفت و گو با وی را هم به صورت چالشی اجرا کند.  با این حال نتیجه عملی این مصاحبه با انتظارات مردم مطابق نبود و بیشتر در جهت ایجاد امید و توجیه اقدامات دولت انجام شد. رییس جمهوردر این نشست به پاسخ‌های کلی اکتفا کرد و جز دو وعده خاص، چیز دیگری برای جذب مخاطبان نداشت.

عزت الله ضرغامی: روحانی از ساکنان مسکن مهر عذر خواهی کند

 رییس پیشین صداوسیما نیز در توئیتی خواستار عذرخواهی روحانی شد. او نوشت: «پیشنهاد می‌کنم آقای روحانی به خاطر استفاده از کلمه «قوطی» برای سرپناه میلیون‌ها نفر از مردم عزیزمان از آنان عذرخواهی کند. درسته که خانه‌ آنان در مقابل خانه‌های دولتمردان، حکم قوطی را دارد، ولی روضه‌ مکشوف هم خوب نیست!

امیر مسعود هراتیان: دولت با قبول فشارها، سعی در درمان اصولی زخم ها دارد

دبیر حزب اعتدال و توسعه استان اصفهان گفت: رییس جمهور در برنامه تلویزیونی خود به سوالاتی پاسخ داد که رسانه ملی طراحی کرده و به نظر می‌رسید بیشتر بر محور پاسخگویی به شایعات استوار بود. وی افزود: نکته دیگر اینکه در مبحث شایعات هم، شایعات و تبلیغات مهمتری وجود داشت که بر علیه دولت مطرح شده بود و می‌توانست در این نشست مطرح و ابهام زدایی شود و پرداختن به آن‌ها از سوار یا پیاده شدن رییس جمهور در کرمانشاه مهم‌تر بود؛ کما اینکه در همان زمان و پس از انتشار این شایعات، برخی از عکس‌های حضور رییس جمهور در جمع زلزله‌زدگان منتشر و به‌نوعی به شایعات پاسخ داده شده بود.

هراتیان تأکید کرد: نکته‌ای که باید اشاره کرد انتظار و توقع جامعه است، مسلماً مردم انتخاب کرده‌اند و توقعاتی دارند؛ اما رفع مشکلات در کوتاه‌مدت واقعاً غیرممکن است، می‌شود برنامه‌ریزی پایه‌ای کرد کاری که اکنون دولت می‌کند و درحالی‌که می‌تواند نمایش تبلیغاتی انجام دهد و فشارها را حذف کند، اما با قبول فشارها سعی درترمیم اصولی زخم‌های اقتصادی اجتماعی دارد؛ زیرا کارهای لحظه ای نتیجه آن‌ هم در لحظه می‌ماند و باز مشکل بازمی‌گردد.

کد خبر 335664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.