به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان هواشناسی کشور، سحر تاجبخش مسلمان اظهار کرد: میزبان بارش کشور از ابتدای سال زراعی تاکنون اندکی بیشتر از ۲۰۰ میلیمتر بوده که تنها سه درصد کمتر از شرایط نرمال در این موقع از سال است، این کمترین کسری بارش کشور در حدود چهار سال اخیر نسبت به بارش یک سال آبی است.
وی افزود: از ابتدای بهار تاکنون حدود ۱۵ سامانه بارشی مؤثر و قوی کشور را فراگرفته و بارشهای قابل توجهی در بعضی پهنهها به همراه داشته که این بارندگیها سهم زیادی در جبران کمبارشیهای پاییز و زمستان گذشته داشته است. بهطور میانگین از ابتدای فروردین تاکنون بیش از ۸۳ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده است که نیمی از آنها در سه هفته نخست اردیبهشت دریافت شده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: بارندگیهای اردیبهشت سبب شد تا سه حوضه از شش حوضه آبریز اصلی کشور از کم بارشی خارج شود و میانگین بارش آنها به محدوده نرمال برسد.
تاجبخش مسلمان تصریح کرد: یکی از این حوضهها «فلات مرکزی» ایران است که وسیعترین حوضه بهشمار میرود و حوزه حدود نیمی از مساحت کشور را شامل میشود.
وی اضافه کرد: دو حوضه دیگر اصلی که اردیبهشت سال جاری از کمبارشی خارج شد، حوضههای «مرزی شرق» و «خلیجفارس و دریای عمان» است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: همچنان سه حوضه آبریز اصلی کشور شامل «دریاچه ارومیه، دریای خزر و قرهقوم» با کمبارشی مواجه است، اما بهطور میانگین بیش از نیمی از مساحت کشور از کمبارشی سالانه خارج شده است.
تاجبخش مسلمان تصریح کرد: اگرچه بارندگیهای اخیر سبب بهبود نسبی شرایط سالانه بارش کشور شده است، اما کمبارشیهای انباشته از گذشته و ادامه خشکسالی کشاورزی و هیدرولوژی در بسیاری از مناطق کشور همچنان شرایط نگرانکنندهای محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر میانگین بارش استانهای تهران، سمنان و قزوین بین ۳۵ تا ۴۰ درصد کمتر از نرمال است و هنوز در شرایط نامطلوب آبی قرار دارد، همچنان بر ضرورت مدیریت بهینه منابع آب و صرفهجویی در مصرف تاکید میشود تا در فصل گرم سال با تنش آبی مواجه نشویم.
نظر شما