مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند!

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل اهمیت آموزش و پرورش معتقدم باید به این وزارتخانه توجه شود، جای تأسف دارد که وزارتخانه‌ای با این اهمیت و به این بزرگی حدود ۲۰ وزیر و سرپرست در طول ۱۶ سال به خود دیده در حالی که مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف در نشستی با حضور وزیر آموزش و پرورش و جمعی از معلمان نمونه کشور که روز چهارشنبه، دوازدهم اردیبهشت به‌مناسبت گرامیداشت روز معلم در بهارستان برگزار شد، ضمن تبریک این روز به جامعه معلمان کشور اظهار کرد: همین بس که امام (ره) درباره معلمان فرمودند «معلمی شغل انبیا است» و به ما به زبان عمیق، دقیق و حکیمانه و برخاسته از فرهنگ اهل بیت (ع) آموختند که باید قدر معلمان را بدانیم و در قبال آن‌ها انجام وظیفه کنیم.

شهید مطهری (ره) معلمی متفکر و در تراز انقلاب اسلامی بود

وی در ادامه با بیان اینکه شهید مطهری (ره) یک متفکر و یک معلم بود، افزود: شهید مطهری (ره) معلمی متفکر بود و با گذشت بیش از ۴۰ سال از شهادت ایشان، هنوز وقتی حرف از اندیشه و تفکر می‌زنیم، نام شهید مطهری (ره) به ذهن متبادر می‌شود، از این‌رو مصداق کلام حضرت امام (ره) که فرمودند معلمی شغل انبیا است، همچنان شهید مطهری (ره) است که معلم تراز انقلاب اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه ما در هر بخشی از کشور که قرار داریم باید قدردان معلمان باشیم و نسبت به حفظ جایگاه و منزلت آنها کوشا باشیم، یادآور شد: امروز روز یاد و ذکر معلم است؛ روزی که باعث می‌شود در طول ۳۶۵ روز سال که در گیرودار مسائل دیگر هستیم، از غفلت خارج شویم و به این موضوع اهمیت دهیم.

تأثیرگذاری نقش معلمان در کنار پدر و مادر بر شکل‌گیری پایه زندگی

قالیباف در ادامه با بیان اینکه وقتی به زندگی خود نگاه می‌کنم، تأثیر چند معلم را در آن مشهود می‌بینم، عنوان کرد: نقش پدر و مادر در جایگاه خود ارزشمند است، اما وقتی به گذشته خود می‌نگرم می‌بینم معلمی که در مقطع ابتدایی داشتم تا چه حد نسبت به آموزش ما حساسیت داشت یا معلم دیگری در مقطع راهنمایی تأثیر زیادی در شکل‌گیری پایه زندگی من داشت و هر دو معلم من هنوز هم در قید حیات هستند و از آن‌ها به نیکی یاد می‌کنم.

وی با یادآوری مشکلات تحصیل در زمان کودکی خود که باید از روستا به شهر می‌رفت و معلم نیز از شهر دیگری برای تدریس می‌آمد، گفت: پیش از انقلاب بود که معلم ریاضی مدرسه راهنمایی ما چند نوبت در سال با خودروی شخصی‌اش برای زیارت ما را به مشهد می‌برد و همین توجهات او بود که تأثیر زیادی در زندگی ما داشت.

زمینه برگزاری اردوهای جهادی را یک معلم در دوران پیش از انقلاب در من به وجود آورد

رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه کار جهادی را نیز از معلم دیگرم، عزت‌الله دهقانی که زمانی هم نماینده بود (نماینده حوزه انتخابیه تربت جام، در مجالس اول و دوم و حوزه انتخابیه درود و ازنا، در دوره هشتم) یاد گرفتم، عنوان کرد: وی از همان دوران پیش از انقلاب ما را به اردوهای جهادی می‌برد و ما تمام ماه‌هایی که در محل زندگی خود بودیم به جمع‌آوری امکانات و تجهیزاتی برای کمک به مناطق محروم می‌پرداختیم تا زمان اردو فرابرسد.

وی افزود: همین شد که زمان زلزله طبس توانستیم گروهی را جمع کنیم و به یاری زلزله‌زدگان بشتابیم. معلم ما در تمام لحظات، ابتدا در بخش تربیت و سپس در حوزه آموزش کنار ما بود.

آموزش و پرورش محل فرهنگ‌سازی است / اداره حکمرانی کشور برخاسته از آموزش و پرورش است

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه روحیه تلاش و اخلاص است که معلمان را نامدار می‌کند، اظهار کرد: پایه‌های زندگی‌ام به‌واسطه نقش معلمانم رشد و پیشرفت کرد؛ از این‌رو معتقدم آموزش و پرورش محل فرهنگ‌سازی است.

وی افزود: می‌گویند آموزش و پرورش مهم‌ترین جای کار فرهنگی است، اما باید گفت مهم‌ترین جای فرهنگ‌سازی است که شامل مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هم می‌شود؛ به این معنا که همه بخش‌های اداره حکمرانی کشور برخاسته از آموزش و پرورش است.

معلمی شغل نیست؛ عشق است

وی در ادامه با بیان اینکه من به‌عنوان خدمتگزاری که از روستا به اینجا رسیده‌ام بر این باورم که نسبت به آموزش و پرورش غفلت شده است، تأکید کرد: بارها گفته‌ام اگر می‌خواهیم حکمرانی به‌درستی انجام شود، کیفیت آموزش و تربیت باید خوب باشد و اگر کشوری پیشرفته و حل مشکلات اقتصادی را می‌خواهیم باید یک دهه به‌صورت جدی به آموزش و پرورش توجه کنیم و زنجیره یک نسل که وارد دبستان شده و از دبیرستان خارج می‌شوند را مدیریت کنیم؛ اگر همین یک نسل به‌درستی تربیت شود، می‌تواند در کشور تحول ایجاد کند.

الگوسازی در کشور نیازمند توجه به آموزش و پرورش است

رئیس مجلس در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه معلمان می‌توانند کشور را متحول کنند و در کنارآن می‌توانیم به یک نظام الگو برسیم، اذعان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید برنامه‌ریزی و الگوسازی کنیم؛ برای این الگوسازی نیز لازم است به آموزش و پرورش توجه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه به دلیل اهمیت آموزش و پرورش معتقدم باید به این وزارتخانه توجه شود، گفت: جای تأسف دارد که وزارتخانه‌ای با این اهمیت و به این بزرگی، حدود ۲۰ وزیر و سرپرست طی طول ۱۶ سال به خود دیده است، در حالی که مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند.

قالیباف با یادآوری زمانی که در شهرداری تهران حضور داشت، گفت: زمانی قصد داشتیم سیستم شهرسازی را تغییر دهم و طرح تحول آن را بنویسیم که ما پس از ۸۵ ماه قادر شدم این کار را انجام دهم، در حالی که پیش از من حداکثر عمر یک شهردار تهران ۱۸ ماه بود. من هم اگر تنها ۱۸ ماه در شهرداری بودم، نمی‌توانستم تحول بنیادی ایجاد کنم.

دانشگاه فرهنگیان تنها مسیر استخدام معلم در آموزش و پرورش است

رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه علی‌رغم کمبود معلم نباید به سمت استخدام بی‌ضابطه برویم، گفت: تأکید کردم اگر معلم کم است باید هر سال ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر معلم از دانشگاه فرهنگیان فارغ‌التحصیل شوند تا این کمبود جبران شود و تنها مسیر استخدام معلم باید دانشگاه فرهنگیان باشد، البته این دانشگاه هم مشکلات ریشه‌ای دارد که باید اصلاح شود و این مجلس است که باید موضوع را به درستی درک و مسیر اصلاح را فراهم کند.

وی همچنین با تأکید بر اینکه وقتی حرف از اراده ملی می‌زنیم یعنی همه ظرفیت‌ها باید پای کار باشند و از آن استفاده کنیم، بیان کرد: گاهی پول داریم، اما وقت نداریم با این حال باید تلاش کنیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود به نفع آموزش و پرورش تصمیم‌گیری کنیم.

ادامه به‌کارگیری معلمان بازنشسته برای مدت ۵ سال؛ فرصتی برای فارغ‌التحصیلی معلمان از دانشگاه فرهنگیان

قالیباف در ادامه اضافه کرد: پیشنهاد روشن من در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم و جلسه سران نیز همین بود که معلمی بعد از ۳۰ سال خدمت هنگامی که زمان بازنشستگی او فرامی‌رسد می‌تواند بازنشسته شود و پاداش بازنشستگی خود را نیز طی ۳ ماه دریافت کند، اما می‌تواند پنج سال دیگر بماند و به فعالیتش ادامه دهد و حقوق ماهانه خود را دریافت کند و این ۵ سال زمانی است که ظرفیتی از معلم‌های جوان از دانشگاه فرهنگیان فارغ‌التحصیل می‌شوند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به همراهی وزیر آموزش و پرورش نسبت به موضوع استخدام از طریق افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و ادامه به‌کارگیری معلمان بازنشسته به مدت پنج سال عنوان کرد: ما می‌توانیم طی این ۵ سال به دانشگاه فرهنگیان رسیدگی و از ظرفیت‌های خروجی آنجا استفاده کنیم، چنانچه زمانی که در ناجا بودم هم همین کار را کردم.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های انسانی موجود در آموزش و پرورش

وی در ادامه با اشاره به اقدامی که زمانی برای استخدام نیرو در ناجا انجام داده بود، یادآور شد: زمانی که در ناجا بودم از درجه دارانی که سنی از آن‌ها گذشته بود استفاده کردم تا ظرفیت نیروهای پلیس جوان از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند. در طول این زمان نیز با ساخت دانشگاه در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع، دانشکده پلیس را تبدیل به دانشگاه کردیم، همچنین دانشجویانی از سایر رشته‌های دانشگاه‌های دیگر را جذب کردیم و آموزش سه‌ماهه‌ای به آن‌ها در حوزه‌های الکترونیک، نظامی و حقوق داده شد، از این‌رو ظرف ۹ ماه توانستیم خروجی خوبی بگیریم.

دکتر قالیباف اضافه کرد: در نهایت این نیروهای جوان را به صورت تک‌نفره به کلانتری‌های مختلف نفرستادیم، بلکه به صورت گروهی به یک کلانتری اعزام شدند و به این شکل توانستند در آنجا تحول ایجاد کنند و سیستم کلانتری از پایه اصلاح شد. امروز ظرفیت مادی هم در اختیار ظرفیت انسانی است که در آموزش و پرورش فعالیت دارند، از این‌رو باید تلاش کنیم با این رویکرد از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

مجلس با جدیت به دنبال افزایش کیفیت آموزش و پرورش است

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه خداوند به شما توفیق داده است که حوزه آموزش و پرورش را برای خدمت انتخاب کرده‌اید، گفت: زمانی که در سپاه مشغول فعالیت بودم می‌گفتم پاسداری شغل نیست، بلکه عشق است؛ معلمی هم عشق است و بار سنگینی بر دوش ماست. مطمئن باشید اگر برای خدا گام بردارید، به‌طور قطع خداوند نیز از شما در حوزه مادی و معنوی گره‌گشایی خواهد کرد.

وی همچنین با بیان اینکه گاهی تصمیمات ما با تبدیل یا تأخیر است حتی اگر درست باشد، عنوان کرد: با این حال به‌عنوان خدمت‌گزار و خادم مردم که امروز در مجلس شورای اسلامی قرار دارم، با اطمینان می‌گویم با آموزش و پرورش همراهی کردم و تلاش می‌کنم افزایش کیفیت آموزش و تربیتی را دنبال کنم. دوستان باید برنامه پنج‌ساله هفتم را مطالعه کنند که حدود ۱۵ حکم در حوزه آموزش و پرورش در آن وجود دارد و نسبت به تحقق این امور پیگیری خواهیم داشت.

کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی باید در کنار هم دنبال شود

قالیباف در ادامه تأکید کرد: معتقدیم اجرای مردمی‌سازی که رهبری آن را برای تولید بیان کردند در هیچ جا اولویتی بیشتر از مدرسه ندارد.

رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان در ادامه کیفیت و عدالت را در کنار هم مهم دانست و افزود: اگر کیفیت نباشد و فقط دنبال عدالت باشیم، در واقع نابرخورداری را به‌صورت عادلانه تقسیم کرده‌ایم که معنا ندارد، از این‌رو همه جامعه باید با هم به کمک معلم بیایند. در همین زمینه انجمن اولیا و مربیان فلسفه وجودی دارد که باید بستر آن را گسترش داد.

انجمن اولیا و مربیان یکی از بسترهای توسعه آموزش و پرورش

وی در ادامه با بیان اینکه مدرسه، مسجد، محله، منزل و مجازی پنج ظرفیتی هستند که می‌توانند کشور را از پایه متحول کنند، گفت: اگر این چرخه به‌درستی بچرخد، تعلیم و تربیت در این چرخه گسترش پیدا کند. بستر ظرفیتی اولیا و مربیان نیز در همین قسمت از آموزش و پرورش مهم است و باید فعالیت کند. در کنار آن باید زیرساخت‌های محله را درست کردیم و ارتباط مردم با مسجد را نیز برقرار کنیم.

قالیباف در ادامه تصریح کرد: وقتی قادر نیستیم مشکل را به مسئله تبدیل کنیم و افرادی را نداریم که این مسائل را حل کنند، مشکلات باقی می‌مانند، از این‌رو باید مشکلات را به مسئله تبدیل و افرادی را تربیت کنیم که این مسائل را برطرف کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند امام (ره) ما امام تحول بودند و ما در گام دوم انقلاب نیازمند این تحول هستیم؛ امروز پرچمدار و جلودار این تحول، آموزش و پرورش است.

کد خبر 750007

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.