به پرورش ورزشکار المپیکی بی‌توجهی کرده‌اند/ روال برگزاری مجامع انتخاباتی قطع‌شدنی نیست

جواد محمدی، سکان‌دار ورزش و جوانان استان اصفهان در گفت‌وگو با ایمنا از وضعیت امور هیئت‌های ورزشی استان اصفهان تا وضعیت سهمیه و حضور ورزشکاران استان در المپیک پاریس می‌گوید، وی همچنین از کم‌کاری مسئولان پیشین برای پرورش ورزشکاران المپیکی گلایه دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جواد محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان، اردیبهشت ۱۴۰۱ به عنوان سکان‌دار ورزش استان انتخاب و معرفی شد و اکنون دو سال از حضورش در اداره کل ورزش و جوانان می‌گذرد. وی سابقه مدیریت در باشگاه ذوب‌آهن، اداره ورزش و جوانان شهرستان خمینی‌شهر و داوری در سطوح بالای فوتبال کشورمان را در کارنامه خود دارد.

محمدی که دو سالی است مدیریت ورزش و جوانان استان را در دست دارد، طی روزهای گذشته با حضور در خبرگزاری ایمنا پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود. حمایت از ورزشکاران اصفهانی برای حضور موفق‌تر در آوردگاه‌های مختلف از جمله المپیک، وضعیت تخصیص اعتبار به هیئت‌های ورزشی، تسهیلگری اداره کل ورزش و جوانان استان برای حمایت از باشگاه‌های بزرگ استان و آخرین وضعیت ساماندهی هیئت‌های ورزشی استان اصفهان محورهای اصلی این گفت‌وگو بود و مصاحبت با وی نیز در روز معلم انتشار یافت تا بی‌ارتباط با سبقه فرهنگی محمدی نباشد.

ایمنا: وضعیت مجامع انتخاباتی هیئت‌های ورزشی استان اصفهان چگونه است؟

محمدی: بنا بر برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار بر این بود در پایان سال ۱۴۰۲ مجامع انتخاباتی هیئت‌های ورزشی باقی‌مانده برگزار شود، اما با توجه به تعدد برنامه‌ها و ترافیک کاری پیش از سال جدید نتوانستیم هدفی که داشتیم را محقق کنیم.

تعداد مجامع انتخاباتی هیئت‌هایی که تاکنون برگزار شده قابل توجه است. مجمع انتخابات رئیس هیئت کارگری، بیست‌وپنجمین مجمعی بود که از زمان حضور من در اداره کل، برگزار شد. اگر بخواهیم بر اساس میانگین و روزشمار بگوییم، هر ۲۴ روز یک مجمع برگزار شده است و قطع به یقین روزهای آینده نیز چهار یا پنج مجمع دیگر برگزار خواهد شد تا بخش عمده کار ما در این حوزه سامان پیدا کند.

روال برگزاری مجامع انتخاباتی هیچ موقع قطع‌شدنی نیست زیرا به‌طور عمده دوره‌های چهارساله تمام می‌شود یا بنا به دلایل مختلف مجبور به برگزاری فرایند مجمع جدیدی می‌شویم. طبق جدولی که وجود دارد، سال ۱۴۰۳ نیز دوره‌های چهارساله چندین هیئت ورزشی به پایان می‌رسد که باید در روند انتخابات قرار گیرد.

به‌طور قطع طی یک ماه آینده مجوز و فراخوان ثبت‌نام این تعداد هیئت ورزشی با هماهنگی فدراسیون مربوطه پیگیری می‌شود. بعضی سال‌ها مدیریت به شکل سرپرستی در چند هیئت بیش از حد معمول شده است که در نخستین فرصت جمع بندی می‌شود.

برگزاری مجمع انتخاباتی فقط در اختیار اداره کل نیست. اداره کل در همه مجامع نایب‌رئیس بوده و رئیس مجمع، رئیس فدراسیون است. گاهی رئیس مجمع در تاریخ پیشنهادی حضور ندارد تا جلسه برگزار شود یا هماهنگی‌های لازم با تأخیر انجام می‌شود. تمام تلاش ما بر این است تا تحت هر شرایطی به‌سرعت به اوضاع هیئت‌ها رسیدگی شود زیرا هر هیئتی که تکلیف رئیس و سکان‌دارش مشخص شود، برنامه‌ریزی برای آن رشته ورزشی بهتر و نتیجه‌بخش‌تر صورت می‌گیرد.

زمانی که یک فرد بداند چهار سال مدیریت امور هیئت را در اختیار دارد، با برنامه جدی‌تر و مدون‌تر مسائل را دنبال می‌کند و تیم مدیریتی قوی را کنار خود نگه می‌دارد تا طبق برنامه پیش رود، همچنین ورزشکاران، قهرمانان و اهالی آن رشته ورزشی تکلیف خود را بهتر می‌دانند.

به پرورش ورزشکار المپیکی بی‌توجهی کرده‌اند/ روال برگزاری مجامع انتخاباتی قطع شدنی نیست

ایمنا: با توجه به نزدیکی زمان المپیک پاریس، وضعیت نمایندگان استان اصفهان برای کسب سهمیه و مقام در المپیک چگونه است؟

محمدی: ستاد رسیدگی به امور ورزشکاران در المپیک و پارالمپیک مدتی پیش تأسیس شد. همه ورزشکاران و هیئت‌های ورزشی که ورزشکار المپیکی هستند یا کسب سهمیه‌ای دارند، در حال فعالیت هستند و جلسات هماهنگی به‌طور منظم برگزار می‌شود.

تقریباً تا این لحظه ۳۲ ورزشکار در کشور کسب سهمیه قطعی حضور در المپیک ۲۰۲۴ را داشته‌اند که سهم استان اصفهان دو نفر از کل سهمیه‌های کسب‌شده، یعنی دو برابر سرانه سایر استان‌ها در کشور است. تعدادی ورزشکار با شرایط خوب در دروازه کسب سهمیه هستند و به‌طور قطع چهار ورزشکار المپیکی دیگر از استان اصفهان به کاروان اعزامی کشور اضافه می‌شوند که آمار خوبی برای استان محسوب می‌شود.

هرچند انتظار حضور ورزشکاران بیشتری از استان در تیم اعزامی به پاریس را داشتیم، اما چند تن از ورزشکاران با بدشانسی و مصدومیت مواجه شدند؛ امید زیادی برای حضور رسول معتمدی، در المپیک داشتم و حتی رئیس فدراسیون نیز شانس زیادی برای وی قائل بود، اما مصدومیت گریبان معتمدی را گرفت و نتوانست به سهمیه برسد.

تلاش ما بر این بوده است که ورزشکارانی که در شرایط کسب سهمیه هستند از همه ابعاد معنوی و مادی در بهترین شرایط مورد حمایت قرار گیرند. به‌طور مرتب با رؤسای فدراسیون‌ها در ارتباط هستیم، البته بخش عمده حضور در المپیک به آمادگی و تلاش ورزشکاران بازمی‌گردد که در فرصت باقی‌مانده تا المپیک به چه شکل آماده شوند و تمرین کنند تا سهمیه ایشان قطعی شود.

بزرگترین آوردگاه ورزشی در دنیا المپیک و آرزوی هر ورزشکاری حضور در این میدان است. در گذشته در استان باید برای بعضی از رشته‌های ورزشی سرمایه‌گذاری می‌شد تا امروز در المپیک نماینده داشته باشیم. اگر نگاهی به قبل داشته باشیم، متوجه می‌شویم ورزش‌های کشتی و وزنه‌برداری، شانس کسب سهمیه و مدال‌آوری برای کشورمان در ادوار مختلف المپیک را داشتند.

کاروان کشتی ایران همیشه در المپیک مدال‌آور بوده و در همه اوزان ورزشکار اعزامی داشته است. سال‌ها است کشتی استان اصفهان در شرایط و وضعیت مطلوبی قرار ندارد و اکنون در حال پی‌ریزی برای سال‌های آینده است، پس نباید انتظار مدال المپیک پاریس را از کشتی اصفهان داشت.

ایران در رشته تکواندو همیشه مدال‌آور بوده و نماینده داشته است. هادی ساعی، رئیس فدراسیون تکواندو، یک مدال‌آور المپیکی است، اما ما برای تکواندو چه کردیم؟ بذر پرورش ورزشکار برای حضور در المپیک باید در ادوار مختلف کاشته شود تا به مرور زمان به ثمر بنشیند و المپیکی پربار داشته باشیم.

اینکه کجای کار ایراد داشته و چه موضوع و شخصی در گذشته کم‌کاری کرده است تا این نتایج کسب شود را نمی‌دانم. حضور یک ورزشکار در المپیک به یک سال یا دو سال حضور من یا شخص دیگر مربوط نیست، بلکه برای حضور یک ورزشکار در این آوردگاه باید حداقل چهار یا پنج سال به‌طور جدی سرمایه‌گذاری کرد تا در آوردگاه‌های بین‌المللی، جهانی و آسیایی شرکت کند و ضمن محک خوردن و حضور در شرایط جدی، حس درونی امید و انگیزه را برای فتح بالاترین قله ورزش دنیا پیدا کند.

در فاصله زمانی یک یا دو ساله تنها یک ورزشکار فوق‌العاده نخبه می‌تواند خود را به حد کمال برساند تا به المپیک راه پیدا کند؛ حضور ذهن ندارم که حداقل در ورزش اصفهان چنین ورزشکاری راهی المپیک شده باشد.

اگر شورای بین‌المللی المپیک موافقت کند و بعضی رشته‌ها همچون اسکیت و ووشو به المپیک اضافه شود، به‌طور قطع تعداد ورزشکاران استان اصفهان از مجموع انگشتان دست فراتر می‌رود. در رشته‌هایی همچون دوومیدانی، وزنه‌برداری و تکواندو باید کارهای ویژه‌تری صورت بگیرد، زیرا می‌توانیم شانس‌های بهتری در آینده داشته باشیم.

دغدغه اصلی من در این مدت دوساله که خدمت‌رسان جامعه جوانان ورزشکاران هستم، ایجاد و تزریق انگیزه در ورزشکاران بوده است. تلاش کرده‌ام ورزشکاران را ببینم و از نظر مادی و معنوی مورد حمایت قرار دهم، آمار و ارقام نیز نشان از این موضوع دارد.

در ذوب آهن هیچ تیمی را منحل نکردم/هدف ورزش استان المپیک پاریس است نه هانگژو!

ایمنا: نقش باشگاه‌های بزرگ سپاهان و ذوب‌آهن در اعتلای ورزش استان اصفهان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

محمدی: در کنار دو باشگاه سپاهان و ذوب‌آهن باید نام گیتی‌پسند را نیز قرار دهیم زیرا باشگاه خصوصی و موفقی است که در چندین رشته تیم‌داری می‌کند. باشگاه‌های خصوصی دیگری در استان وجود دارند که در حال اضافه شدن به جرگه باشگاه‌های بزرگ خصوصی هستند. باشگاه‌های سپاهان، ذوب‌آهن و گیتی‌پسند، نمود باشگاه‌داری در بخش ورزش حرفه‌ای و قهرمانی هستند.

نوع مدیریت و کار در باشگاه سپاهان، در ایران منحصربه‌فرد است. هیچ باشگاهی در ایران وجود ندارد که همچون سپاهان این تعداد رشته ورزشی، ورزشکار و تیم را پوشش دهد. باشگاه ذوب‌آهن نیز در گذشته چنین بود، اما در حال حاضر تعدادی از رشته‌ها را حذف و تعدیل کرده است. باشگاه‌های خصوصی اصفهان نمونه باشگاه‌داری موفق در کشور هستند.

در ادارات کل بخشی به نام ورزش حرفه‌ای تعریف نشده و مأموریت اصلی و اساسی ادارات کل توسعه ورزش همگانی است، اما در چارچوب ورزش قهرمانی، هیئت‌های ورزشی تحت نظارت اداره کل فعالیت می‌کنند. در قالب ورزش حرفه‌ای نقش باشگاه‌ها پررنگ است و نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

باشگاه سپاهان در رشته کشتی طی یکی دو سال گذشته ضمن تیم‌داری، قهرمانی لیگ کشور را کسب کرده است. نقش باشگاه سپاهان در رشته ووشو به‌خوبی پررنگ و قابل مشاهده است. در ورزش باستانی نیز که نماد پرافتخار ورزش کشور است، باشگاه سپاهان تیم‌داری می‌کند.

باشگاه‌های ما در قالبی که باید نقش خود را ایفا کنند، به‌خوبی فعالیت می‌کنند. باشگاهی همچون سپاهان در کشور نداریم. استقلال و پرسپولیس که طی چند روز گذشته به بخش خصوصی واگذار شده‌اند، تنها در رشته فوتبال آقایان تیم‌داری می‌کنند. سپاهان در بیش از ۲۰ رشته ورزشی در دو بخش آقایان و بانوان تیم‌داری می‌کند. ذوب‌آهن نیز در چند رشته تیم فعال دارد. گیتی‌پسند در رشته‌های والیبال، فوتسال و هندبال تیم‌داری می‌کند.

الگوی باشگاه‌داری استان اصفهان، الگوی موفقی است. پیش از حضور در اداره کل در باشگاه ذوب‌آهن توفیق خدمت‌گزاری داشتم و می‌دانم باشگاه‌ها چه نیازهایی دارند و چه حمایت‌هایی لازم است تا بتواند فعالیت خود را به‌خوبی پیش ببرند. تلاش کرده‌ام تا ضمن حضور در باشگاه‌ها، حمایت لازم را داشته باشم تا مسائل را رفع و رجوع کنیم و مسیر کسب موفقیتشان هموار و تسهیل شود؛ زمانی که باشگاه‌ها دغدغه‌ای از نظر حوزه مدیریتی و نظارتی نداشته باشند، کارشان را بهتر پیش می‌برند.

ایمنا: به عنوان سکان‌دار ورزش اصفهان استمرار موفقیت‌های باشگاه‌های اصفهان را در چه می‌بینید؟

محمدی: نقش اداره کل ورزش، نقش حمایتی است و نباید هیچ نقش دخالتی و اجرایی داشته باشیم، بنایی نیز برای ورود به این حوزه نداریم. باشگاه‌های ما در بخش مدیریت از ثبات نسبی خوبی برخوردار هستند. همان‌طور که معتقد هستیم هیئت ورزشی باید سکان‌دارش را به عنوان رئیس بشناسد تا برنامه‌ریزی و مدیریت امور را داشته باشد، به‌طور قطع باشگاه‌ها نیز زمانی که بدانند یک مدیرعامل دارند و این شخص با قدرت کارش را انجام می‌دهد، شخص سکان‌دار می‌تواند تصمیمات خوبی بگیرد و ورزشکاران را به سمت ساحل موفقیت هدایت کند.

با وجود مدیرعامل باثبات و موفق در امور اجرایی، دغدغه‌های هواداران و مردم برطرف می‌شود و آرامش خاطر برای ورزشکاران و خانواده‌ها ایجاد می‌شود. همه خواسته و تلاش ما در جهت کمک، حمایت و رفع مشکلات بوده است. مداوم از سوی اداره کل اعلام شده که اگر نیاز به همراهی و یاری ما است، ما پشتیبان آن‌ها هستیم. تلاش کرده‌ایم ارتباطمان را در این خصوص با مجموع‌ها به شکلی قوی حفظ کنیم.

به پرورش ورزشکار المپیکی بی‌توجهی کرده‌اند/ روال برگزاری مجامع انتخاباتی قطع شدنی نیست

ایمنا: با توجه به سابقه حضور در باشگاه ذوب‌آهن، نظرتان درباره اتفاقات اخیر این باشگاه و عملکرد نیما نکیسا چیست؟

محمدی: از وضعیت داخلی، شرایط و تراز مالی باشگاه ذوب‌آهن هیچ اطلاعی ندارم و نمی‌توانم قضاوتی کنم. آنچه که از قدیم و زمان حضورم در این باشگاه در ذهن دارم این است که اگر در ذوب‌آهن مدیریت و مجموعه تیم مدیریتی که مستقر و در حال فعالیت است، در موقعیت‌ها و بزنگاه‌های تصمیم‌گیری حوزه مالی، دقت نظر کافی نداشته باشد، با توجه به وضعیت مالی سهام‌دار عمده این کارخانه و شرایطی که حاکم است، به‌طور قطع با مشکل مواجه می‌شود.

روزی که من در این باشگاه حضور داشتم، میزان بدهی سنواتی و فصلی که در آن قرار داشتیم قابل توجه بود. بزرگترین هدف و تلاشمان حفظ مجموعه ذوب‌آهن بود و در کنار آن جراحی مالی سنگینی را انجام دادیم که موجب شد مشکلات و مسائل مالی که انباشت چندساله داشت برطرف شود و بدهی‌ها از بین برود.

امروزه نیز مدیرعامل وقت به همراه تیم مدیریتی باید به همان نحو ایفای نقش کند و مسائل مالی حال و آینده را در نظر بگیرد تا امور و ادامه حیات باشگاه با مشکل مواجه نشود.

روزی که سکان باشگاه ذوب‌آهن را تحویل گرفتم ادامه حیات باشگاه با مخاطرات زیادی همراه بود. تلاشمان بر این بود که به دور از ایجاد هیجان مسائل را مدیریت کنیم. به واسطه هیجانی که در ورزش وجود دارد، بسیاری از مسائل اگر اطلاع‌رسانی عمومی شود، نتیجه عکس دارد و روحیه ناامیدی بین تیم و ورزشکاران ایجاد می‌شود.

اگر چنین اتفاقی در ورزش رخ دهد، جمع کردن وضعیت و ادامه مسیر با مشکل روبه‌رو می‌شود و غیرممکن است. در آن زمان علی‌رغم مشکلاتی که وجود داشت و به سختی مسیر را طی می‌کردیم، به نوعی با سیلی صورتمان را سرخ نگه داشته بودیم تا فضای روانی که بر تیم‌ها، ورزشکاران و پرسنل حاکم است، یک فضای آرام و عادی باشد.

توصیه من به مجموعه مدیریتی باشگاه ذوب‌آهن این است تا مسائل فوق را مورد توجه قرار دهند. اینکه ما بتوانیم کارکرد مدیرعامل و تیم مدیریتی وی را مورد ارزیابی قرار دهیم، به این موضوع بازمی‌گردد که اطلاعاتی دقیق و کافی از موضوعات درون باشگاه داشته باشیم. اکنون تیم فوتبال ذوب‌آهن با وضعیت خوبی در میانه جدول قرار دارد. هرچند چند هفته‌ای با مشکل مواجه بود و نتایج خوبی کسب نشد، اما آن‌ها در چند هفته گذشته بازی‌های حساسی را به سود خود تمام کرده‌اند. ثبات خوبی در تیم فوتبال ذوب‌آهن دیده می‌شود و با وجود اتفاقاتی که رخ داد، ربیعی به کار خود ادامه داد و نشان داد که مربی موفقی است.

کد خبر 749216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.