رفع ابهام دونوبته شدن کنکور/ آیا با تاثیر معدل در کنکور عدالت اجتماعی برقرار می‌شود؟

در حالی که مسئولان در شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گویند دونوبته شدن کنکور و تاثیر معدل در آن، در راستای اجرای عدالت اجتماعی است و با این مصوبه دست مافیا در کنکور قطع شده است، اما دانش‌آموزان و والدین آن‌ها نظرات مخالفی با اجرای این مصوبه دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سازمان سنجش آموزش کشور با صدور اطلاعیه‌ای پیرو اعلام نظر شورای نگهبان مبنی بر رد طرح اصلاح تبصره ۵ ماده ۵ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب مجلس شورای اسلامی، به اطلاع داوطلبان شرکت در آزمون سراسری رساند که آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ بر مبنای مصوبه سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) و ماده واحده تکمیل و اصلاح موادی از آن، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار خواهد شد.

طبق نظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه کنکوری شورا همان‌طور که سال ۱۴۰۲ اجرا شد سال‌های دیگر نیز اجرا و تأثیر نمره معدل دبیرستان در کنکور لحاظ می‌شود و تأثیر این نمره در سال‌های دیگر افزایش خواهد داشت. افرادی که معتقد هستند این مصوبه در راستای عدالت اجتماعی قرار ندارد، از جزئیات آن به‌طور کامل مطلع نیستند، شورا با این مصوبه دست مافیای کنکور را قطع کرد.

طی روزهای گذشته گزارشی با عنوان «اما و اگرهای دونوبته شدن آزمون سراسری دانشگاه‌ها / دانش‌آموزان سود کردند یا مافیای کنکور؟» در خبرگزاری ایمنا منتشر شد که واکنش‌های بسیار و البته متفاوتی را به همراه داشت.

یکی از مخاطبان این خبر برای خبرگزاری ایمنا نوشت: «مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نه تنها از استرس کنکور نمی‌کاهد، بلکه استرس امتحانات نهایی را هم به دانش‌آموزان تحمیل می‌کند. علاوه بر آن هزینه ترمیم معدل را که به ازای هر واحد، درسی داوطلب کنکور مکلف به پرداخت آن برای ترمیم نمرات امتحان نهایی است را در نظر داشته باشید؛ آن هم در این شرایط وخیم اقتصادی که ما را در تهیه اقلام مورد نیاز برای ادامه زندگی در فشار گذاشته است این مصوبه خانواده‌های ما را بیش از پیش در تنگنای مالی قرار می‌دهد.»

رفع ابهام دونوبته شدن کنکور/ آیا با تاثیر معدل در کنکور عدالت اجتماعی برقرار می‌شود؟

دانش‌آموز دیگری در این باره نوشت: «اغلب دروس تفاوت تراز حاصل از نمره ۱۹.۵ و ۲۰ دوهزار تاست، به علت رقابت شدید و کمبود صندلی‌های پرطرفدار این اندازه اختلاف تراز میتونه سرنوشت داوطلب رو کاملاً دچار تغییر کنه و رتبه شو چند هزار تا جابه‌جا کنه، در حالی که دیده شده بین نمرات که مصحح‌ها به یک برگه میدن شش تا دوازده نمره اختلاف وجود داشته، خواستار ارجاع طرح کنکور به مجمع تشخیص مصلحت نظام هستیم.»

یکی دیگر از دانش‌آموزان پیرو این گزارش این‌طور نوشت: «همه مؤسسات بزرگ کنکوری از مصوبه شورای انقلاب فرهنگی استقبال کردند و بسیار خوشحال هستند چون با این طرح هم کلاس تشریحی و هم کلاس تستی برگزار می‌کنند. و سود میلیاردی هر ساله آنها چندین برابر خواهد شد. با این طرح بیشترین ظلم و ستم به دانش‌آموزان بی‌بضاعت و دانش‌آموزان مناطق محروم وارد خواهد شد. لطفاً تأثیر قطعی معدل را لغو کنید ما مخالف مصوبه ناعادلانه شورا هستیم.»

رفع ابهام دونوبته شدن کنکور/ آیا با تاثیر معدل در کنکور عدالت اجتماعی برقرار می‌شود؟

نظر مشاوران تحصیلی نیز نسبت به این طرح متفاوت بوده است؛ بدین گونه که مجید حسینی، مشاور کنکور در این باره به خبرنگار ایمنا گفته بود: تصمیم دونوبته شدن کنکور در شورای انقلاب فرهنگی بر مافیای کنکور اثر گذاشت که اثر خوبی نبود، زیرا حجم هزینه قبولی کنکور را به این دلیل که دانش‌آموز هم برای کنکور و هم برای امتحانات نهایی هزینه می‌کند، افزایش داد، همچنین با این تصمیم دانش‌آموزان استرس، پرداخت هزینه و گذراندن مافیای کنکور را دو بار تجربه می‌کنند و با توجه به اینکه افراد زیادی پشت کنکور می‌مانند، سال بعد نیز مجدد باید هزینه پرداخت کنند.

زهرا کاشفی، مشاور برنامه‌ریزی کنکور دید متفاوتی نسبت به این طرح داشت و درباره دونوبته شدن کنکور به خبرنگار ایمنا گفته بود: دانش‌آموزانی که در مرحله اول کنکور سراسری نتیجه مطلوبی نگرفته‌اند، می‌توانند سریع‌تر از بازه یک‌ساله مجدد در این آزمون شرکت کنند و استرس و اضطراب دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان کاهش پیدا می‌کند، همچنین زمان چهارساعته کنکور در سال دو بار در اختیار دانش‌آموزان قرار داده می‌شود و هدررفت وقت دانش‌آموزان به حداقل می‌رسد.

نتیجه پیگیری‌های خبرنگار ایمنا نشان می‌دهد شورای عالی انقلاب فرهنگی حق لغو قانون مجلس را ندارد و اختیار ذاتی مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی قانون‌گذاری است و شورای عالی انقلاب فرهنگی حق قانونگذاری ندارد. این شورا می‌تواند سیاست‌گذاری کند و مجلس هم طبق سیاست‌هایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص می‌کند، قانون‌گذاری خواهد کرد. درباره کنکور شاهد هستیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری کرده است.

بسیاری از دانش‌آموزان داوطلب ‎کنکور و خانواده‌های آنان، نگران پیامدهای برگزاری آزمون سراسری در شرایط فعلی هستند. ابعاد مختلف این موضوع باید با حضور متخصصان بررسی و در صورت لزوم آن را از مراجع ذی‌صلاح پیگیری کنند؛ در این راستا خبرگزاری ایمنا پیگیر خواهد بود و در صورت ایجاد تغییر در این طرح، اطلاعات لازم به سمع و نظر مخاطبان خواهد رسید.

کد خبر 744847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.