مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

سال‌هاست جریان رسانه‌ای ضدایرانی به روشنی روی خبرهای تلخ اصرار دارد و با تکنیک‌های مختلف رسانه‌ای سعی می‌کند تصویری از جامعه ایرانی بازنمایی کند که در آن اتفاق امیدوارکننده‌ای رخ نمی‌دهد؛ تعدادی از شاخص‌ترین رویدادهایی که در سال ۱۴۰۲ باعث ایجاد حس خوب در بین مردم شده بود را در این گزارش می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، همچون سایر کشورها آنچه بر ایران ما در سال گذشت پر بود از رخدادهای تلخ و شیرین، یکی از مصداق‌های خوب آن جام ملت‌های آسیا بود، از برد مقابل ژاپن همانقدر به هوا پریدیم که حسرت توپ آخر جهانبخش و اصابتش به تیرک دروازه را خوردیم، اما مهم این بود که «هم‌وطن» بودیم و همگی از خبرهای خوب خوشحال و از خبرهای بد غمگین می‌شدیم.

سال‌هاست جریان رسانه‌ای ضدایرانی به روشنی روی خبرهای تلخ اصرار دارد و با تکنیک‌های مختلف رسانه‌ای از جمله تکرار و برجسته‌سازی سعی می‌کند تصویری از جامعه ایرانی بازنمایی کند که در آن نمی‌توان امیدوار به اتفاقات «حال‌خوب‌کن» داشت.

در یکی از آخرین تلاش‌ها، سایت خبری تحلیلی انتخاب در یک ویدئویی ۱۲ دقیقه‌ای با تیتر «۱۴۰۲ در ۱۲ دقیقه / سالی که با سطل ماست شروع و با ماجرای کاظم صدیقی پایان یافت» اقدام به مروری بر اتفاقات خبرساز سال گذشته کرده، حرکتی که اصلش در رسانه‌ها مرسوم است اما شیطنت را می‌توان از انتخاب تیتر به خوبی دید.

نکته قابل تأمل و مهم‌تر اما نوع گزینش رویدادهاست، در حالی که از تیتر و لید و خبر این‌طور به نظر می‌رسد که قرار است شاهد رخدادهای تلخ و شیرین سال ۱۴۰۲ باشیم، در اقدامی عجیب تقریباً تمامی ۵۲ رویدادی که در این فیلم جمع‌آوری شده خبرهای تلخ و منفی است!

به طوری که در پایان مخاطب احساس می‌کند کل سال گذشته مملو از سیاهی بوده و هیچ اتفاق مثبت و خبر خوبی در کشور وجود نداشته است، شاید اگر رسانه‌های ضدایرانی مانند بی‌بی‌سی فارسی و ایران اینترنشنال اقدام به تهیه این فیلم می‌کردند با هدف آن‌ها تطابق داشت و جای تعجب نبود، اما یک پایگاه خبری «ایرانی» که محل رجوع بخشی از هموطنان است چرا باید این چنین در راستای ناامیدی قدم بردارد؟

در همین راستا خبرگزاری ایمنا در یک بررسی اجمالی تعدادی از شاخص‌ترین خبرهای خوب ۱۴۰۲ را احصا کرده است که در ادامه از نظر می‌گذرانید:

۱. رسیدن به رشد اقتصادی بیش از ۵ درصدی

وزیر اقتصاد بیست‌وهشتم اسفند ۱۴۰۲ ماه اعلام کرد: با توجه به نرخ رشد بیش از ۶ درصدی که در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ اعلام شد و برآوردها هم حاکی از این است که در زمستان نیز نرخ رشد اقتصادی مثبت و قابل توجهی داشته باشیم و پیش بینی می‌شود، امسال بر اساس آمار مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی کشور بالاتر از ۵ درصد محقق شود که نسبت به نرخ رشد اقتصادی ۴ درصدی سال گذشته شاهد بهبود در این شاخص هستیم.

اعلام مراکز بین‌المللی همچون صندوق بین‌المللی پول نیز حکایت از رشد اقتصاد ایران دارد؛ این آمار حکایت از روند رو به رشد و پایدار اقتصاد ایران دارد، خوب است بدانیم بخشی از قدرتِ خریدِ از دست رفته مردم در سال‌های اخیر را می‌توان در رشد میانگین صفر درصدی در دهه ۹۰ دنبال کرد، با این توصیف ادامه یافتن رشد اقتصادی مثبت نویددهنده عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را می‌دهد.

۲. نرخ بیکاری به کمترین میزان در چند دهه اخیر رسید

نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۲، ۸.۱ درصدی است که این امر نتیجه سیاست‌های مختلف اقتصادی است که دولت سیزدهم اتخاذ کرد که از توجه به تولید داخل، احیای واحدهای راکد و بازگشت شاغلان، رونق و رشد اقتصادی در بخش‌های مختلف، بهبود صادرات، مدیریت واردات کالاهای دارای تولید مشابه داخل، بهبود مستمر فضای کسب‌وکار و تسهیل صدور مجوزها می‌توان یاد کرد که سبب شد میزان اشتغال جدید رکورد تاریخی ثبت کند.

بر اساس آمارهای رسمی، دولت سیزدهم موفق‌ترین دولت پس از دفاع مقدس در زمینه بهبود اشتغال و کاهش نرخ بیکاری محسوب می‌شود؛ متوسط نرخ بیکاری در سه سال نخست دولت سیزدهم (۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) ۸.۸ درصد بوده که کمترین رقم در بین دولت‌های پس از دفاع مقدس است. بدترین عملکرد در زمینه نرخ بیکاری متعلق به دولت خاتمی با ۱۲.۸ درصد است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۳. ارائه کالابرگ به دوسوم جمعیت ایران بدون صف‌های سبد کالا و بدون افزایش نقدینگی

گام نخست مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی از ۱۳ خردادماه ۱۴۰۲ برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی به اجرا درآمد و سپس به شکل تدریجی به سایر دهک‌های اول تا سوم تعمیم داده شد؛ از دوم شهریورماه اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی به پنج دهک تسری یافت و دو دهک ۴ و ۵ نیز مشمول اجرای این طرح شدند تا اینکه مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی با پیوستن دو دهک ۶ و ۷ از روز شنبه، بیست‌ودوم مهر آغاز شد و با پیوستن دهک‌های ۶ و ۷، جامعه تحت پوشش این طرح که پیش از این ۴۱ میلیون نفر بود، به ۶۱ میلیون نفر رسید و ۸۰ درصد مردم مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی شدند.

به موجب طرح کالابرگ الکترونیکی امکان خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از قبیل گوشت منجمد، روغن مایع، برنج ایرانی، پنیر، شیر و ماست کم چرب، حبوبات، مرغ، تخم‌مرغ، ماکارونی و قند و شکر فراهم شد و مشمولان این طرح در صورت اختصاص ۵۰ درصد اعتبار یارانه خود به خرید ۱۱ قلم کالای پیش‌بینی شده از شارژ ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی بهره‌مند خواهند شد؛ نوع مدیریت این خدمت از آنجا اهمیت دارد که به یاد بیاوریم در دولت قبل ارائه سبد کالا به جمعیت ۳-۴ میلیون نفری منجر به صف‌های طولانی و خلق تصاویر دور از شأن مردم ایران شده بود.

۴. برد ایران مقابل ژاپن و صعود به نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا

تیم ملی فوتبال کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا در چهاردهم بهمن، در ورزشگاه شهر آموزش قطر به مصاف تیم ژاپن رفت که این دیدار با برتری دو بر یک ایران به پایان رسید؛ تیم ملی فوتبال ایران در این بازی ابتدای با یک گل از ژاپن عقب افتاد اما در ادامه با گل محبی به تساوی رسید و در دقیقه ۹۵ با گل جهانبخش طلسم‌شکنی کرد و برای نخستین بار ژاپن را در جام ملت‌های آسیا شکست داد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۵. تحقق بودجه عمرانی کشور از ۱۰۰ درصد فراتر رفت

در دهه ۹۰ به دلیل کاهش نسبی درآمدهای دولت و تنوع نبخشیدن به منابع درآمدی، سهم منابع عمرانی از کل بودجه عمومی کاهش قابل توجهی یافت، اما در دولت جدید نسبت اعتبارات عمرانی به کل بودجه عمومی از ۱۲.۷ درصد سال ۱۴۰۰ به ۱۷ درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد؛ همچنین در طول دو دهه اخیر هیچ‌گاه معادل ۱۰۰ درصد پیش‌بینی بودجه عمرانی، پرداخت نشده است، اما دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ توانست این مهم را محقق کند و این رخدادها نشان‌دهنده تغییر رویکرد دولت سیزدهم در حوزه توسعه زیرساخت‌های کشور و همچنین توجه به بخش تولید و خدمات در کشور است.

بنا به گفته وزیر اقتصاد این روند در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه پیدا کرده، خاندوزی اسفند ۱۴۰۲ در نشست خبری گفت: در بخش بودجه عمرانی تا پایان بهمن ۱۸۶ هزار ۸۹۶ میلیارد تومان پرداخت بودجه عمرانی انجام شده که نسبت به سال گذشته ۷۹ درصد رشد داشته است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۶. پرتاب ۶ ماهواره در یک سال

از سال ۱۴۰۲ را می‌توان به عنوان پرپرتاب‌ترین سال فضایی یاد کرد؛ تا سال ۱۴۰۱ به طور میانگین سالانه یک ماهواره پرتاب می‌شد که بعضی با شکست همراه می‌شد، اما در سال گذشته شش ماهواره با کاربری‌های متفاوت به فضا پرتاب شد، ماهواره «نور ۳» در مهر ۱۴۰۲، ماهواره «ثریا»، «مهدا»، «کیهان ۲» و «هاتف ۱» در بهمن ۱۴۰۲ و در آخر هم «پارس ۱» مجدد در بهمن به فضا پرتاب شدند.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۷. تورم نقطه به نقطه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۳ درصد کاهش یافت

بر اساس آمار و اطلاعات بانک مرکزی، تحولات شاخص‌های قیمتی که از اهداف اصلی سیاست‌گذار پولی است به ترتیب به میزان ۲۳.۷ و ۱۴.۴ واحد درصد در اسفند و بهمن سال گذشته نسبت به انتهای سال ۱۴۰۱ کاهش یافتند و هدف تعیین شده دال بر قرار گرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه شاخص بهای مصرف کننده پایان سال گذشته در کانال ۳۰ درصد محقق شد که این روند تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه دارد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۸. شیب نقدینگی همچنان نزولی است

نقدینگی را یکی از عوامل مهم تورم یاد می‌کنند، طبق آخرین آمار مقدماتی رشد نقدینگی از حدود ۳۳ درصد در ابتدای سال ۱۴۰۲ در پایان اسفند به ۲۵.۶ درصد رسید و طبق اعلام مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی هدف‌گذاری برای سال جاری نیز در محدوده ۲۳ درصد تعیین شده است، همچنین هدف‌گذاری بانک مرکزی کنترل تورم نقطه به نقطه در کانال ۲۰ درصد برای پایان سال ۱۴۰۳ است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۹. کم شدن وابستگی بودجه به نفت با رسیدن سهم مالیات به ۱.۱۲۲ هزار میلیارد تومان

کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت یک آرزوی دیرینه برای دولت‌ها بوده، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ سهم درآمدهای مالیاتی تقریباً دو برابر سهم درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز است، بر این اساس، سهم درآمدهای پایدار در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ معادل ۶۱.۵ درصد است که افزایش حدود ۱۱ درصدی را نسبت به بودجه امسال دارد؛ درآمد نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ حدود ۶۱۴ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده و درآمد مالیاتی ۱,۱۲۲ هزار میلیارد تومان از سوی دولت پیش‌بینی شده است که تقریباً دو برابر درآمد نفت است.

۱۰. کنترل بازار مسکن و رسیدن تورم ۱۲۰ درصدی در ابتدای سال به کمتر از ۵۰ درصد

بر اساس آخرین اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز آمار (دی ماه) تورم نقطه به نقطه مسکن در تهران (که سایر استان‌ها را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد) از بالای ۱۰۰ در ابتدای سال ۱۴۰۲ به کمتری از ۵۰ درصد در ماه‌های پایانی سال رسیده است، منظور از تورم نقطه به نقطه‌، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است؛ در دی ١۴٠٢ تورم نقطه به نقطه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به عدد ۴۶.۵ درصد رسیده است‌؛ یعنی خریداران بایستی برای خرید یک واحد مسکونی مشخص در شهر تهران نسبت به دی ماه ١۴٠١، به‌طور متوسط ۴۶.۵ درصد بیشتر پرداخت کنند. تورم نقطه به نقطه این ماه در مقایسه با ماه قبل ١١ واحد درصد کاهش داشته است‌.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۱۱. ثبات در بازار خودرو با افزایش تولید

از ابتدای سال تا پایان آذر ۱۴۰۲، تعداد ۸۳۷،۳۴۵ دستگاه خودروی سواری تولید شده است، درحالی‌که در همان مدت زمانی سال قبل، این تعداد ۷۶۱،۵۰۸ دستگاه بوده که رشد ۱۳ درصدی را نشان می‌دهد؛ اگر چه وعده دولت بیش از این میزان بود اما همین رشد تولید به مدیریت بازار خودرو کمک کرد و بر اساس آمار ارائه شده در نیمه ابتدایی سال بازار خودرو نیز پس از نوسان‌های عجیب سال گذشته به آرامش رسید، هرچند در روزهای پایان سال ۱۴۰۲ بار دیگر با تکانه‌هایی همراه شد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۱۲. ورود «حمل‌ونقل عمومی برقی» به کشور و امیدواری برای کاهش آلودگی کلانشهرها

سخنگوی شهرداری تهران ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ از ورود اولین نمونه تاکسی، اتوبوس و ون برقی به کشور خبر داد و گفت: از اردیبهشت تعداد تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی در شهر افزایش می‌یابد؛ قرارداد ۲۵۰۰ اتوبوس، ۲۷۵۰۰ تاکسی و ۱۰ هزار ون و ۱۵۰ هزار موتورسیکلت برقی اجرایی شده و اواخر بهار آینده در تهران شاهد ورود این اتوبوس‌ها، ون‌ها و موتورها به ناوگان حمل‌ونقل عمومی خواهیم بود.

همچنین برای نخستین بار در برخی از کلانشهرها از جمله اصفهان اتوبوس برقی تردد کرد، با توجه به معضل آلودگی در کلان‌شهرها و سهم بالای حمل‌ونقل عمومی در منابع آلاینده، جایگزینی اتوبوس‌های برقی با اتوبوس‌های فرسوده و با سوخت فسیلی که در حال حاضر فعالیت دارند نویددهنده بهبود کیفیت هوا خواهد بود.

۱۳. ایجاد بیش از ۶۴ هزار شغل در سال ۱۴۰۲ از طریق احیای واحدهای راکد

از ابتدای سال تا دوم اسفند ۱۴۰۲ ۲ هزار و ۱۴۳ طرح جدید در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به بهره‌برداری رسیده که اشتغال ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفری به دنبال داشته است، همچنین از طریق احیای واحدهای تولیدی راکد، افتتاح طرح‌های صنعتی جدید و افزایش ظرفیت واحدهای صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ۶۴ هزار و ۱۳۴ شغل جدید به وجود آمده است.

۱۴. امنیت سرمایه‌گذاری در بهترین وضعیت خود طی ۶ سال اخیر قرار گرفت

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، وضعیت امنیت سرمایه‌گذاری در تابستان ۱۴۰۲ به بهترین وضعیت خود از زمان اندازه‌گیری شاخص امنیت سرمایه‌گذاری (زمستان ۹۶) تا کنون رسیده است؛ در این گزارش آمده که شاخص کل امنیت سرمایه‌گذاری در ایران که با استفاده از دو مجموعه داده‌های پیمایشی و آماری تهیه می‌شود در تابستان امسال، کمیت ۵.۶۶ از ۱۰ (۱۰ بدترین حالت) سنجیده شده است. مقدار عددی این شاخص در مطالعه فصل قبل (بهار ۱۴۰۲) ۵.۷۳ بوده که نشان می‌دهد ارزیابی فعالان اقتصادی از امنیت سرمایه‌گذاری در تابستان امسال نسبت به بهار به مقدار قابل‌توجهی بهتر شده است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر
۱۵. قرار گرفتن در جایگاه سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا

افزایش قیمت خرید تضمین گندم از پنج هزار تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در سال ۱۴۰۱ و ۱۵ هزار تومان در هنگام برداشت محصول در سال ۱۴۰۲ موجب افزایش تولید گندم در کشور از ۴.۵ میلیون تن به ۱۰.۴ میلیون تن در سال جاری شد و اجرای موفق این سیاست با نقش آفرینی وزارت جهاد کشاورزی در بخش تولید و محوریت سازمان برنامه و بودجه با پرداخت ۱۵۶ هزار میلیارد تومان به کشاورزان محقق شد؛ در حالی که در بازه زمانی دو سال اخیر حجم تولید گندم در کشور تقریباً ۲.۵ برابر شده، اما میزان پرداخت دولت به گندم‌کاران نزدیک به هفت برابر شده است.

آمار فائو نشان می‌دهد ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا در سال ۲۰۲۳ بوده است.

۱۶. رکورد حجم ترانزیت ۲۰ ساله کشور شکسته شد

بر اساس گزارش رسمی گمرک ایران، حجم ترانزیت خارجی کشورمان در ۱۰ ماه ۱۴۰۲ به ۱۴.۲ میلیون تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۹ درصدی داشته است. نکته قابل تأمل اینکه بر اساس داده‌های گمرک، حجم ۱۴.۲ میلیون تنی ترانزیت سال ۱۴۰۲ بالاترین مقدار ترانزیت خارجی در دو دهه گذشته است. این آمارها نشان می‌دهد به احتمال قوی تا پایان سال ۱۴۰۲ حجم ترانزیت عبوری از ایران به ۱۶ میلیون تن خواهد رسید؛ گفته می‌شود هر یک میلیون تن ترانزیت کالا از کشور یک میلیارد دلار درآمد به دنبال دارد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۱۷. بازگشت صنعت گردشگری به روزهای خوب

آغاز همه‌گیری کرونا صنعت گردشگری ایران و جهان را با چالش جدی مواجه کرد، علاوه بر کرونا مسئله ایران‌هراسی که این سال‌ها در رسانه‌ها علیه کشور جریان داشته، مزید بر علت شده تا گردشگری ایران به حداکثر ظرفیت نرسد؛ با این حال در ۱۰ ماه نخست ۱۴۰۲ بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۲ درصد رشد داشته، عددی که نشان می‌دهد صنعت گردشگری به روزهای قبل از شیوع کرونا برگشته است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۱۸. ابلاغ قانون سوت زنی و پاداش ۱۰ میلیاردی برای سوت‌زن‌ها

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هجدهم دی طی نامه‌ای به آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، قانون حمایت از گزارشگران فساد را به دولت ارسال کرد؛ قانون حمایت از افشاگران فساد، که در دنیا به سوت‌زنی معروف است، به این معناست که همهٔ مردم بتوانند فساد را رصد و گزارش کنند؛ طبق قانون حمایت از گزارشگران فساد، فرد گزارش‌دهنده فساد ۲ درصد ارزش ریالی پرونده پاداش دریافت می‌کند، سقف پاداش در پرونده‌ها ۱۰ میلیارد تومان برای اشخاص حقیقی است.

۱۹. آغاز فاز دوم فرودگاه امام خمینی با سرمایه‌گذاری ۲.۵ میلیارد یورویی

۱۵ سال بود که فاز دوم این فرودگاه در جریان ساخت بود اما به دلایل مختلف نیمه‌کاره رها شده بود تا در نهایت در آذر سال ۱۴٠۲ عملیات عمرانی فاز دوم فرودگاه امام با سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی و اقدامات اجرایی قرارگاه خاتم الانبیا، آغاز شد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این پروژه تا ۵ سال آینده و با سرمایه‌گذاری خارجی ۵.۲ میلیارد یورویی به بهره‌برداری برسد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۲۰. مدیریت تحولات در یکی از پرتنش‌ترین سال‌های منطقه و حفظ امنیت کلی کشور

با وجود دو حمله تروریستی در حرم شاهچراغ و گرامیداشت سردار سلیمانی در کرمان و تلاش تیم های‌متعدد تروریستی، حس امنیت در کلان کشور حفظ شد که نشانه آن را می‌توان در ثبات بازارها دانست.

برای اشاره به گوشه‌ای از اقدامات بی‌نتیجه تروریستی تنها به دو مورد از خبرهای منتشر شده کفایت می‌کنیم؛ دوم مرداد طی خبری وزارت اطلاعات اعلام کرد «اعضای شبکه گسترده تروریستی _ صهیونیستی به همراه ۴۳ بمب بازداشت شده‌اند؛ سرشبکه‌های افراد دستگیر شده در دانمارک و هلند اقامت دارند. تروریست‌های دستگیر شده قصد داشتند در آستانه محرم دست به اقدامات متعدد خرابکارانه از جمله انفجار در محل مزار شهید حاج قاسم سلیمانی بزنند»؛ همچنین سوم مهر اعلام شد «سربازان گمنام امام زمان (عج) توطئه دشمن برای انجام ۳۰ انفجار همزمان در تهران را خنثی کردند، در این عملیات ۲۸ تروریست در سه استان بازداشت شدند.»

پس از طوفان‌الاقصی و بالارفتن تنش‌ها در منطقه، وزیر امور خارجه در یک بازه ۴۰ روزه با ۳۰ تن از مقامات کشورهای مختلف به صورت حضوری و تلفنی دیدار کرد که نقش مهمی در مدیریت تحولات داشت.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۲۱. رتبه دومی در بازی‌های پاراآسیایی برای نخستین بار و افتخارآفرینی پررنگ بانوان

کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی بعد از چین رتبه دوم را از آن خود کرد، جایگاهی که در هیچیک از دوره‌های گذشته به آن نرسیده بود، ورزشکاران ایرانی در مسابقات پاراآسیایی هانگژو با کسب ۴۴ مدال طلا، ۴۶ نقره و ۴۱ برنز بالاتر از کشورهای قدرتمند ژاپن و کره‌جنوبی در جایگاه دومی قرار گرفتند؛ پیش از آن و در مسابقات آسیایی هانگژو نیز کاروان ایرانی مدال‌های رنگارنگی به دست آورد و در جایگاه هفتمی قرار گرفت؛ حضور بانوان که با رشد ۲.۵ درصدی نسبت به دوره قبل همراه شده بود با کسب ۱۷ مدال از مجموع ۵۴ مدال سهم زیادی در کسب رتبه هفتم ایران داشتند.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۲۲. فعال شدن حضور ایران در «بریکس»

«سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، پنجشنبه دوم شهریور در آغاز نشست «بریکس پلاس» در کنفرانس خبری مشترک سران بریکس موافقت پنج عضو اصلی این گروه با عضویت اصلی جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر، اتیوپی و آرژانتین را اعلام کرد؛ همچنین ۱۱ دی ماه و اول ژانویه ۲۰۲۴ «ایران عضو کامل گروه بریکس» به شمار می‌آید.

بریکس (BRICS) شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که شش عضو جدید از جمله ایران نیز به آن پیوستند؛ اهمیت بریکس را از مقایسه اقتصادهای آن با گروه هفت (G7) که متشکل از بزرگترین اقتصادهای غربی است می‌توان دریافت، در حالی که اعضای بریکس در سال ۱۹۹۵ اقتصادی معادل یک‌سوم گروه هفت داشتند، اقتصاد بریکس در حال حاضر از گروه هفت پیشی گرفته و همچنان رو به رشد است، این در حالی است که گروه هفت متشکل از هفت کشور بوده و بریکس تا پیش از این ۵ کشور را شامل می‌شد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۲۳. بازدید دو برابری سخنرانی رئیسی در سازمان ملل نسبت به بایدن

حضور رئیس جمهور ایران در صحن سازمان ملل و در دست گرفتن قرآن پس از هتک حرمت‌های صورت گرفته در شهریور ۱۴۰۲ واکنش‌های بسیاری به همراه داشت، نکته جالب این بود که کانال سازمان ملل در یوتیوب سخنرانی مجمع عمومی چند روز گذشته دولتمردان کشورهای مختلف را منتشر کرده که در بین همه آن‌ها سخنرانی رئیس‌جمهور ایران بیشترین مخاطب را داشت؛ ️بازدید سخنرانی رئیس‌جمهور ایران بیش از دو برابر بایدن و زلنسکی رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین بوده است.

رئیسی در سخنرانی خود در هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مسائل و موضوع‌های مهم و گوناگونی اشاره کرد که بعضی محورهای آن شامل محکوم کردن رفتار هتاکان به قرآن کریم و قرآن سوزی در اروپا، به چالش کشیده شدن ترور و جنگ افروزی آمریکا، نقض سیستماتیک حقوق بشر در آمریکا، ناکامی پروژه تحریم ایران و دست برتر تهران اشاره کرد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۲۴. نهایی شدن فاز ۱۱ پارس جنوبی و باز شدن یک قفل ۲۰ ساله

مراسم افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی ششم شهریور ۱۴۰۲ با حضور رئیس‌جمهور برگزار و با آغاز برداشت گاز از آخرین فاز باقی‌مانده از میدان مشترک پارس جنوبی، قفل ۲۰ ساله توسعه این طرح با پشت سر گذاشتن دو دهه قراردادهای متعدد نافرجام با شرکت‌های خارجی، باز شد؛ پس از خروج شرکت‌های توتال فرانسه و شرکت ملی نفت چین از کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، شرکت پتروپارس به عنوان تنها عضو باقیمانده در این کنسرسیوم، توسعه این طرح را با تکیه به توان متخصصین داخلی آغاز کرد.

با بهره‌برداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به میزان ۵۶ میلیون متر مکعب در روز افزایش می‌یابد که می‌تواند به بهبود تراز گاز کمک قابل توجهی کند. با بهره‌برداری از هر یک از فازهای پارس جنوبی، تولید ناخالص داخلی حدود یک درصد افزایش می‌یابد.

۲۵. حضور ۴ میلیونی زائران در اربعین و ۸ میلیونی در مشهد مقدس

بر اساس گزارش مرکز اطلاع‌رسانی حرم حضرت عباس (ع)، در اربعین سال گذشته ۲۲ میلیون نفر از کشورهای مختلف در مراسم اربعین امسال شرکت کردند که رکورد جدیدی را به ثبت رساند؛ ستاد اربعین نیز اعلام کرد حضور زائرین ایرانی در حماسه عظیم و جهانی اربعین حسینی (ع) سال جاری به رقم بی‌سابقه چهار میلیون نفر رسید که نسبت به سال گذشته بیش از ۱۸ درصد افزایش داشته است.

همچنین در فروردین ۱۴۰۲ معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری خراسان رضوی گفت: بیش از ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر و مسافر از روز مبعث حضرت رسول اکرم (ص) تا پایان ۱۳ فروردین‌ماه به مشهد وارد شده‌اند.

این اعداد بی‌سابقه در شرایطی به ثبت رسیده که تلاش روشنی برای دین‌زدایی ایرانیان از سوی رسانه‌ها معاند در جریان است و با کوچک‌ترین تصاویر و فیلمی دین‌گریز شدن جامعه را نتیجه می‌گیرند.‌

۲۶. رسیدن دوباره صنعت سینمای ایران به اوج

از نخستین روزهای فروردین سال گذشته که مخاطبان، استقبال خوبی از اکران نوروزی به عمل آوردند، می‌شد حدس زد که سینمای ایران در سال ۱۴۰۲، به لحاظ جذب مخاطب، به رکورد خوبی دست پیدا می‌کند و همین اتفاق هم افتاد و ۲۸ میلیون و ۱۵۷ هزار نفر طی سال ۱۴۰۲ به سینما رفتند؛ این آمار تقریباً با اوج فروش سینما در سال ۹۷ برابری می‌کند.

اکران فیلم «فسیل» سهم زیادی در آشتی دوباره مردم با سینما داشت، به‌طوری که از نوروز به روی پرده رفت و در تمام سال تقاضا برای دیدنش ادامه پیدا کرد تا جایی که ۷.۵ میلیون نفر به تماشای آن نشستند و آمار خیره کننده ۳۲۴ میلیارد تومان فروش کرد تا به دومین فیلم پرفروش تاریخ ایران تبدیل شود.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۲۷. حضور ورزشکار مادر با فرزندش روی سکو

کاروان ورزش ایران که با نام «فرزندان ایران» و با شعار «ایمان، ایران، افتخار» و حضور ۲۱۰ ورزشکار در چهارمین دوره بازی‌های پاراآسیایی به میزبانی چین شرکت کرده بود، افتخارات زیادی را نصیب خود کرد اما در این میان یکی از مهم‌ترین افتخارات و لحظات ماندگار، حضور ساره جوانمردی در مراسم اهدای مدال خود بود.

در چارچوب فینال رقابت‌های پاراتیراندازی تپانچه ۱۰ متر ساره جوانمردی پرچمدار کاروان ایران با رکورد ۲۳۳ صاحب مدال نقره شد که به همراه فرزند سه ماهه‌اش در این دوره از بازی‌ها حاضر شده است، هنگام دریافت مدالش سوژه رسانه‌ها شد و مسئول اهدا مدال نیز مدال وی را به گردن فرزندش انداخت؛ این موضوع فراتر از عکس‌العمل رسانه‌ها، مورد توجه رهبر انقلاب نیز قرار گرفت و ایشان در دیداری که با ورزشکاران و مدال‌آوران داشتند، به این نکته تاکید کردند.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۲۸. اختصاص ۶۰ هزار میلیارد تومان به رفع محرومیت سیستان و بلوچستان

۱ اسفند ۱۴۰۲ در جلسه بررسی مسائل مربوط به استان سیستان و بلوچستان که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، سند جامع پیشرفت و توسعه استان سیستان و بلوچستان طی ۴ سال آینده با اجرای ۷۵ پروژه و اعتبار ۶۰ هزار میلیارد تومانی بررسی و تصویب شد؛ معاون اول رئیس جمهور در همین رابطه گفت: با اجرای این سند به‌طور قطع شاهد پیشرفت و توسعه چشمگیر و همه جانبه در تمامی ابعاد ارائه شده در این سند خواهیم بود.

سند جامع پیشرفت و توسعه استان سیستان و بلوچستان در ۱۲ سرفصل حمل‌ونقل، آب، آموزش و پرورش عمومی، بهداشت و درمان، مسکن و عمران شهری روستایی، کشاورزی و منابع طبیعی، بازرگانی، انرژی، ورزش و تفریحات، گردشگری و فرهنگ و مذهب برای توسعه همه جانبه این استان مصوب شده است.

۲۹. ورودی صندوق توسعه به قبل از تحریم‌ها برگشت

مرداد ۱۴۰۲ خبر امیدوارکننده‌ای در خصوص صندوق توسعه ملی منتشر شد مبنی بر اینکه ورودی این صندوق به میزان قبل از تحریم رسیده؛ این خبر به دنبال انتشار آمارهای عملکرد ۱۱ ساله صندوق توسعه ملی اعلام شد، اهم داده‌های این گزارش ورود ۱۵۴ میلیارد دلار به این صندوق از ابتدای تأسیس تا پایان سال ۱۴۰۱ است؛ البته بخش اعظمی از این ورودی را دولت‌ها به علت کسری بودجه بنابر مجوزهای قانونی برداشت کرده‌اند.

این گزارش نشان می‌داد ورودی صندوق توسعه ملی در سال ۱۴۰۱ به ۲۰ میلیارد دلار رسیده که معادل میزان ورودی در سال ۱۳۹۰ و پیش از آغاز موج شدید تحریم‌ها بوده است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۳۰. رشد ادامه‌دار صادرات نفتی و غیرنفتی

با توجه به آمار منتشر شده از سوی سازمان گمرک ایران، مجموع مبادلات تجاری کشور در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲ شامل مجموع صادرات و واردات، به رقم ۱۳۸ میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار رسیده که نسبت به رقم ۱۳۵ میلیارد و ۱۹۰ میلیون دلار ۱۱ ماهه ۱۴۰۱ به میزان ۲.۷ درصد رشد داشته است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۳۱. افزایش حقوق ۳۵ درصدی کارگران

بر اساس سیصدوبیست‌ونهمین جلسه شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۵.۳ درصد افزایش یافت، همچنین میزان افزایش دستمزد سایر سطوح هم ۲۲ درصد به اضافه رقم ثابت ماهانه ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۷۸۰ ریال تعیین شد. با توجه به سایر آیتم‌های مزدی، حداقل دریافتی کارگران در سال آینده بیش از ۱۱ میلیون و ۱۰۷ هزار تومان خواهد بود.

رشد ۳۵ درصدی دستمزدها اگر چه با تورم ۴۱ درصدی اعلام شده از طرف مرکز آمار فاصله داشت و به کارگران افزایش قدرت خرید نمی‌دهد اما می‌تواند در سطح فعلی شرایط را حفظ کند، با ذکر این نکته که دولت در بودجه عدد ۱۸ درصد را برای افزایش حقوق کارکنانش در نظر گرفت که مجلس آن را به ۲۰ درصد رساند و گمانه‌زنی‌های اولیه در خصوص دستمزد کارگران نیز حدود ۲۰ درصد بود.

۳۲. عضویت ایران در باشگاه هایپرسونیک‌دارها

سال ۱۴۰۲ سال پرباری برای صنعت دفاعی کشور بود و در این سال نتیجه ۴۴ سال تلاش، خودباوری و اعتماد به دانش و تخصصی و البته اعتماد به نیروهای داخلی نمود عینی پیدا کرد؛ عرصه‌های مختلفی صنعت دفاعی در سال ۱۴۰۲ شاهد رونمایی از محصولات جدید و البته افزایش سرعت پیشرفت بود، مانند عرصه هوا و فضایی که با پرتاب موفق جدیدترین کپسول زیستی ایران با پرتابگر بومی «سلمان»، ماهواره «ثریا» با ماهواره‌بر «قائم ۱۰۰»، رونمایی از پهپاد مهاجر ۱۰ و پهپاد کمان ۱۹، از جمله دستاوردهای عرصه هوایی بود.

در سال ۱۴۰۲ عرصه موشکی نیز، شاهد تحولات خیره کنندهای در نوع خود بود که دستیابی به موشک هایپرسونیک «فتاح ۱» و «فتاح ۲»، موشک بالستیک «خرمشهر ۴» و موشک‌های کروز با برد ۱۶۵۰ کیلومتر با نام «پاوه» این عرصه را به یکی از درخشان‌ترین عرصه‌های توسعه کشور در عرصه دفاعی تبدیل کرده است.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۳۳. رونق کنسرت‌ها و تمدید سانس‌های پشت سر هم

از اتفاقات جدید که موسیقی ایران در سال ۱۴۰۲ را متمایز از دیگر هنرها می‌کرد رونق کنسرت‌ها بود و بر همین اساس هفت سالن تهران و سالن‌های شاخص شهرستان‌ها سال پر رفت‌وآمدی را از سر گذراندند؛ در این یک سال شاهد بودیم که در تمام گونه‌های موسیقی بلیت کنسرت‌ها در کمترین زمان ممکن به فروش می‌رفت و سانس‌ها افزوده می‌شد.

مدت‌هاست که میانگین کنسرت ماهانه کشور، نزدیک به ۵۰۰ نوبت اجراست؛ اجراهایی که اگر بخواهیم ظرفیت میانگین سالن‌های آن را ۲۰۰۰ صندلی در نظر بگیریم، به عدد ۱ میلیون مخاطب می‌رسیم که به‌طور قطع یک شاخص آماری قابل قبول به حساب می‌آید؛ از سویی اضافه شدن فرهنگسرای بهمن به سالن‌های کنسرت پاپ برای جشنواره موسیقی فجر استقبال مردم را بیش از پیش کرد و ۱۴۰۲ برای خواننده‌ها و گروه‌های موسیقی روزهای خاطره‌انگیزی را برای آن‌ها رقم زد.

۳۴. آزادی اسدی دیپلمات ایرانی پس از ۵ سال از زندان‌های بلژیک

اسدالله اسدی، دیپلمات ایران در کشور اتریش در یک ژوئیه ۲۰۱۸ در آلمان با ادعای دست داشتن در عملیات بمب‌گذاری علیه گردهمایی گروهک تروریستی منافقین در پاریس بازداشت و در شانزدهم مهر ۱۳۹۷ حکم استرداد اسدی از آلمان به بلژیک اجرا شد و اسدی در بلژیک به مدت پنج سال زندانی شد.

این دیپلمات کشورمان با تحمل بیش از ۵۸ ماه حبس در بلژیک آن‌هم با اتهام واهی تلاش برای بمب‌گذاری در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس خرداد ۱۴۰۲ به ایران بازگشت.

۳۵. «ناوگروه ۸۶ ارتش» برای نخستین بار دور دنیا را طی کرد

فرزندان ملت غیور ایران برای نخستین بار در تاریخ ایران قادر شدند با به‌کارگیری دانش‌های نوین و تجهیزات به روز یک ناوگروه را متشکل از ناوشکن تمام‌ایرانی «دنا» که حاصل تلاش همه دانشگاهیان و دانشمندان ایران است به دور کره زمین چرخیده و ۲۱۳ روز عملیاتی را پشت سر بگذارند و اردیبهشت ۱۴۰۲ در سواحل ایران دوباره لنگر بیندازند.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۳۶. اعلام پایان پاندمی کرونا در جهان

سازمان جهانی بهداشت در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود؛ بنا بر آمارهای رسمی از ابتدای همه‌گیری کرونا بیش از ۲۰ میلیون نفر جان باخته و نزدیک به ۶۷۷ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند؛ در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که پاندمی ناشی از ویروس کرونا دیگر یک وضعیت اضطراری برای سلامت عمومی جهانی محسوب نمی‌شود.

در ایران نیز مدتی قبل‌تر با واکسیناسیون طی چند نوبت با استفاده از ظرفیت داخلی و واردات شرایط پایداری در رابطه با کرونا حاصل شده بود، اگر چه سویه‌های جدید این بیماری همچنان وجود داشته و منجر به ابتلای افراد می‌شود اما فراگیری آن هرگز به اندازه گذشته نیست، روزهایی که تلفات کرونا به ۷۰۰ نفر در روز رسیده بود و بیشتر خانواده‌های ایرانی به نوعی درگیر این بیماری بودند.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۳۷. مصوب شدن کاهش ساعت کار و تعطیلی دو روز در هفته

بیستم اسفند بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه دولت مبنی بر دو روز تعطیلی در هر هفته و کاهش ساعات کاری ادارات از ۴۴ به ۴۰ ساعت موافقت کردند؛ شاید اگر اختلاف بر سر تعطیلی پنجشنبه یا شنبه نبود این لایحه در همان سال ۱۴۰۲ اجرایی نیز شده بود اما به دلیل متفاوت بودن دیدگاه‌ها، اجرایی شدن طرح به سال جاری موکول شد.

بر اساس آخرین اظهار نظر نمایندگان مجلس، نظر کمیسیون اجتماعی روی تعطیلی شنبه بوده با این حال تصمیم نهایی در سال جدید مشخص خواهد شد؛ افزایش تعطیلات پایان هفته سال‌هاست در کشورهای مختلف اجرایی شده و حتی در سال‌های اخیر به روز نیز رسیده و نتایج آن مثبت بوده است.

۳۸. آغاز ساخت راه آهن شلمچه بصره پس از بلاتکلیفی ۲۰ ساله

عملیات اجرایی پروژه راه‌آهن شلمچه- بصره در سال ۱۴۰۳ حالی با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاون اول رئیس‌جمهوری آغاز شد که موضوع اتصال ریلی دو کشور ایران و عراق از دو دهه قبل به عنوان یک پروژه راهبردی مهم در مذاکرات مقامات ارشد دو کشور مطرح شده و چندین بار در خصوص اجرای آن تفاهم شد که به دلایل مختلف و بهانه‌تراشی‌های گوناگون و علیرغم چندین مصوبه شورای عالی امنیت ملی به نتیجه منجر نشد و علی‌رغم اهتمام و اعلام آمادگی چندین باره وزارت راه و شهرسازی و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در انجام این پروژه، وزارت حمل‌ونقل و راه آهن عراق با عنوان انتظار برای استقرار دولت جدید انجام کار را به حالت تعلیق نگه داشته بودند.

تکمیل راه آهن شلمچه به بصره علاوه بر اینکه موجب جهش تبادلات تجاری و بازرگانی دو کشور ایران و عراق می‌شود، موجب دسترسی سایر کشورهای واقع در شرق جهان از خطوط ریلی ایران به نیمه غربی و کشورهای حوزه مدیترانه خواهد شد.

۳۹. قدرت خرید وام ازدواج رکورد زد

کمیسیون تلفیق در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، وام ازدواج را ۶۵ درصد افزایش داد، بر این اساس میزان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱/‏۰۱/‏۱۴۰۱‬ بوده، مبلغ ۳ میلیارد ریال و برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال، سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت ده‌ساله تعیین شده است.

بررسی قدرت خرید وام ازدواج با مبنا قرار دادن قیمت سکه طی این سال‌ها نشان می‌دهد با وجود موج‌های تورمی قدرت خرید وام ازدواج حفظ شده و در صورت کنترل تورم در سال آینده و قرار گرفتن قیمت سکه روی محدوده فعلی می‌توان گفت وام ازدواج سال ۱۴۰۳ از همه ۱۴ سال قبل از آن قدرت بیشتری دارد.

البته باید در نظر گرفت قیمت طلا در این سال‌ها به صورت جهانی نیز افزایش یافته، اگر نسبت دلاری وام ازدواج را مقایسه کنیم در سال‌های ۸۷ و ۹۵ که وام ازدواج بیشترین قدرت خرید را داشته معادل دلاری آن به ترتیب ۲۰۷۰ و ۲۷۰۰ دلار بوده (دلار در این سال‌ها ۹۶۶ و ۳,۶۴۴ تومان بود) در صورتی که با در نظر گرفتن دلار ۶۰ هزار تومانی وام ازدواج در سال ۱۴۰۳ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد.

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۴۰. بازگشت الواح هخامنشی پس از ۸۵ سال

همزمان با سفر رئیس جمهوری به نیویورک و پس از گذشت بیش از ۸۵ سال، سرانجام مجموعه‌ای از الواح ارزشمند هخامنشی به خانه واقعی خود، ایران بازگشت. این الواح در تخت جمشید کشف و برای یک دوره تحصیلی سه ساله به صورت امانتی به آمریکا فرستاده شد. با این حال، ایالات متحده پس از پایان دوره مطالعاتی از بازگرداندن الواح‌ها خودداری کرده بود.

۴۱. کاهش مدت سربازی به ۱۴ ماه

سخنگوی شورای نگهبان ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ از تأیید حکم کاهش مدت سربازی نیز خبر داد و گفت: حکم کاهش مدت سربازی با اصلاحات صورت گرفته و با رعایت ماده ۴ قانون خدمت وظیفه عمومی و در چارچوب تدابیر ستاد کل نیروهای مسلح خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

مجلس در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم توسعه، برای رفع ایراد مصوبه کاهش مدت سربازی مقرر کرده بود «میانگین خدمت سربازی با احتساب دوره آموزشی به چهارده ماه کاهش یابد.»

مردم ایران این ۴۴ اتفاق را یادتان هست؟ + تصاویر

۴۲. همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

بر اساس اطلاعات منتشر شده از بودجه ۱۴۰۳ میزان افزایش حقوق بازنشستگان همچون سایر کارمندان دولت معادل ۲۰ درصد تعیین شد، البته بازنشستگان علاوه بر ۲۰ درصد، شامل ۴۰ درصد اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه هفتم توسعه هم می‌شوند؛ بر این اساس حداقل حقوق شاغلان در سال جاری ۱۰ میلیون تومان و حداقل حقوق بازنشستگان ۹ میلیون تومان خواهد بود.

۴۳. برگزاری انتخابات مجلس با مشارکتی تقریباً برابر با دوره قبل

از مدت‌ها قبل تمرکز رسانه‌های ضدایرانی بر مشارکت نکردن در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ بود، هدف، رساندن مشارکت به سطحی بود که جای برای حمایت از نظام اسلامی باقی نماند، با این حال کمپین تحریم انتخابات با اعلام مشارکت ۴۱ درصدی شکست خورد، عددی که با مشارکت دوره قبل تفاوت چندانی نداشت و نشان می‌داد علی‌رغم همه فشارها همچنان بخش زیادی از مردم حاضر به گرفتن حمایت خود از حاکمیت نیستند.

۴۴. قهرمانی «چوپان» در دو رویداد معتبر جهانی

هادی چوپان، قهرمان ایرانی رشته بدن‌سازی بیست‌وهفتم اسفند ۱۴۰۲ در مسابقات جهانی «آرنولد کلاسیک انگلستان» به مقام نخست دست یافت، او دو هفته قبل‌تر نیز در مسابقات بدنسازی «آرنولدکلاسیک آمریکا» به مقام قهرمانی رسیده بود؛ به این ترتیب، چوپان توانست در دو هفته در دو مسابقه معتبر جهانی عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دهد؛ رقم جایزه این مسابقات برای نفر اول ۱۵۰ هزار دلار بود که نصیب چوپان شد، جایزه نقدی مسابقات آمریکا نیز ۳۰۰ هزار دلار بود.

کد خبر 739247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.