«گود و ماه» گامی برای توسعه فرهنگ پهلوانی است

رئیس اداره ورزش محلات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه به‌صورت ویژه برای برگزاری ویژه برنامه «گود و ماه» در رشته ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی برنامه‌ریزی کردیم، افزود: این رویداد برای سومین سال برای زنده نگهداشتن رسم کهن و دیرین زورخانه‌گردی در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.

محسن رویگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: دبیرخانه دائمی اصفهان پایتخت فرهنگ پهلوانی با هدف توسعه فرهنگ و منش‌های پهلوانی که لازمه این روزهای جامعه ما بوده و توسعه آن در فرهنگ عامه یکی از اهداف اصلی این دبیرخانه است، همچنین در کنار این هدف اصلی، هدف دیگر آوردن ورزش زورخانه‌ای در فضاهای عمومی شهر است تا شهروندان در کنار اینکه بیشتر با ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی، همچنین فرهنگ و منش‌های پهلوانی از جمله گذشت، ایثار، جوانمردی، کمک به مظلومان و ایستادگی در برابر ظلم بیشتر آشنا شوند.

وی با بیان اینکه به‌صورت ویژه برای برگزاری ویژه برنامه «گود و ماه» در رشته ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی برنامه‌ریزی کردیم، افزود: این رویداد برای سومین سال برای زنده نگهداشتن رسم کهن و دیرین زورخانه‌گردی در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.

رئیس اداره ورزش محلات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تاکید کرد: پیشکسوتان ورزش زورخانه‌ای از دیرباز شب‌های ماه رمضان بعد از افطار به دید و بازدید زورخانه‌ای یا همان زورخانه‌گردی می‌پرداختند به این صورت که پیشکسوتان و ورزشکاران هر محله هر شب به زورخانه‌های سطح شهر می‌رفتند و آنجا دید و بازدید پهلوانان و ورزشکاران زورخانه‌ای انجام می‌شد و از احوال همدیگر با خبر می‌شدند.

رویگری گفت: دلیل عمده این اتفاق در ماه مبارک رمضان دید و بازدید جامعه وزش‌های زورخانه‌ای است؛ با توجه به اینکه ورزشکاران در این ماه مبارک در روز نمی‌توانند ورزش کنند و در عین حال از انجام ورزش دور نمانند، پس از اذان مغرب و عشا و افطار آئین ورزش‌های زورخانه‌ای در زورخانه‌ها برگزار می‌شده است تا بتوانند آمادگی جسمانی خود را همواره در تمام فصول و ماهه‌های سال حفظ کنند.

«گود و ماه» گامی برای توسعه فرهنگ پهلوانی است

وی ادامه داد: در این دید و بازدیدها، اگر کسی مشکلی داشت، اهالی ورزش زورخانه‌ای به واسطه دید و بازدیدها از آن مطلع می‌شدند، همه دست به دست هم می‌دادند تا مشکل آن فرد یا افراد رفع شود.

رئیس اداره ورزش محلات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: انسان‌ها نیاز به کمک یکدیگر دارند و شاید اتفاقاتی پیش آید که فرد به تنهایی نتواند نسبت به حل آن اقدام کند، از این‌رو می‌طلبد تا جامعه، فامیل و آشنایان دست به دست هم دهند تا مشکل پیش آمده رفع شود.

رویگری گفت: در گذشته حتی اختلافات بین دو قبیله و طایفه با همین اقدامات حل و فصل و اسباب آشتی‌کنان آن‌ها فراهم می‌شده است.

وی افزود: سه سال متوالی است به همت معاونت فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری این کلان‌شهر، این رسم کهن همواره به بهترین شکل اجرا شود و برای آیندگان هم به یادگار بگذاریم.

رئیس اداره ورزش محلات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تاکید کرد: از جامعه ورزش به‌ویژه ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای دعوت می‌کنیم که در ایام ماه رمضان در برنامه زورخانه گردی گود و ماه که ۱۶ زورخانه را در ماه مبارک رمضان سال جاری مورد دید و بازدید قرار می‌دهد، حضور به هم رسانند و در این رسم دیرینه شرکت کنند تا برای آیندگان به یادگار بماند.

کد خبر 737514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.