ضوابط تشویقی ساخت‌وساز در بافت فرسوده غیرتاریخی اصفهان اعلام شد

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: مالکان پلاک‌هایی که در بافت فرسوده غیرتاریخی شهر اصفهان قرار دارند و مساحت آن‌ها ۱۳۰ متر مربع یا بیشتر است، می‌توانند یک طبقه مازاد بر کد مصوب احداث کنند.

وحید مهدویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: پیرو ابلاغ مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری در مهر ۱۴۰۱ به کل کشور، ضوابط بومی شهر اصفهان توسط شهرداری تدوین و به کمسیون ماده ۵ ارسال شد، به‌نحوی که بر مبنای این مصوبه ضوابط بومی تشویقی بافت فرسوده باید در چهارچوب ضوابطی که در اقلیم شهر اصفهان است، تدوین شود و در نهایت ملاک عمل قرار گیرد.

وی با اشاره به ضوابط بومی شهر اصفهان افزود: خرداد سال جاری ضوابط کمیسیون ماده ۵ ارسال شد و طی چندین جلسه کارشناسی، موضوع توسط کارشناسان مربوطه در کمیته‌های فنی که متشکل از نهادهایی همچون استانداری، اداره کل راه و شهرسازی و سایر دستگاه ذی‌ربط بود، مورد بررسی و اصلاح قرار گرفت.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: مصوبه ضوابط بومی شهر اصفهان در آبان ۱۴۰۲ به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید و پس از طی مراحل قانونی و ارسال آن به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، آذر سال جاری به استانداری ارسال و هجدهم بهمن ۱۴۰۲ به شهرداری اصفهان ابلاغ شد.

مهدویان ادامه داد: کلیات مصوبه بر این مبنا است که تمام پلاک‌هایی که عرصه اولیه آن یا همان مساحت سندی پلاک‌های آن‌ها ۱۳۰ متر مربع و بالاتر است و در بافت فرسوده غیرتاریخی قرار دارند، می‌توانند یک طبقه مازاد بر کد مصوب بسازند، همچنین اگر مساحت سند مالکیت از ۲۰۰ تا ۴۰۰ متر مربع بود، علاوه‌بر استفاده مازاد بر کد مصوب، می‌توانند سطح اشغال خود را تا ۷۰ درصد احداث کنند.

وی بیان کرد: اگر پلاک‌ها از ۴۰۰ متر مربع بیشتر بود، مشروط بر آنکه مساحت زیربنایی، زیر پنج هزار متر مربع باشد، می‌توانند دو طبقه مازاد بر کد مصوب احداث کنند، اما اگر مساحت زیربنا بالای پنج هزار متر مربع بود، شرط استفاده از دو طبقه مازاد، ارسال به کمسیون ماده ۵ و دریافت مصوبه این کمیسیون است.

مهدویان عنوان کرد: بسته تشویقی ابلاغی جدید کمیسیون ماده ۵ در واقع فرصت طلایی برای سازندگان و مالکان واحدهای فرسوده به‌شمار می‌رود، همچنین ظرفیت خوبی را برای نوسازی بافت‌های فرسوده غیرتاریخی در نظر گرفته است که با استفاده از آن، ساکنان این بافت‌ها می‌توانند به‌منظور برخورداری از این فرصت به شهرداری‌های مناطق پانزده‌گانه اصفهان مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: معاونت شهرسازی و معماری جهت تسهیل و تسریع در صدور پروانه‌های تشویقی در بافت‌های ناکارآمد شهری اقدام به راه‌اندازی کمیته رفع موانع صدور پروانه‌های بافت ناکارآمد کرده است تا شهروندان بتوانند در اولین فرصت از این مزایا بهره‌مند شوند.

کد خبر 736326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.