انقلاب اسلامی تفکر و اندیشه دینی را زنده کرد/ بلوغ سیاسی مردم با پیروزی انقلاب

امام جمعه موقت اصفهان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب را زنده کردن نوع تفکر و اندیشه دینی در جامعه عنوان کرد و گفت: یکی از نشانه‌های بلوغ سیاسی مردم همین شرکت در انتخابات است.

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا به مقایسه تفکر و اندیشه دینی مردم قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: نگرش دینی مردم ایران در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اصلاً قابل مقایسه نیست؛ قبل از انقلاب این رغبتی که امروز توده مردم نسبت به دین دارند وجود نداشت؛ به عنوان نمونه اعتکافی برگزار نمی‌شد تنها در مسجد امام حسن العسگری شهر قم عده‌ای از طلاب معتکف می‌شدند اما توده مردم شرکت نمی‌کردند و خبر نداشتند اما امروز مشاهده می‌کنیم که معتکفان در مساجد اغلب جوانان هستند.

انقلاب اسلامی نوع تفکر و اندیشه دینی را زنده کرد

وی تصریح کرد: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب این است که نوع تفکر و اندیشه دینی را در جامعه زنده کرد؛ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مردم هیچ آشنایی با نماز جمعه نداشتند و تنها در یکی دو شهر از جمله قم آن هم به صورت محدود نماز جمعه برگزار می‌شد؛ در مسجد امام حسن العسگری شهر قم، آیت الله اراکی نماز جمعه را اقامه می‌کرد و آن را واجب می‌دانست و تعداد افراد معدودی در این نماز شرکت می‌کردند و بعد از انقلاب هم امام به ایشان در همین زمینه حکم داد.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: در شهر اصفهان هم آیت الله رحیم ارباب اقامه نماز جمعه را واجب می‌دانست که این نماز با حضور افراد کمی برگزار می‌شد و من نیز در این نماز شرکت کرده بودم؛ مرحوم احمدی هم گاهاً در تریبون نماز جمعه صحبت می‌کرد و ساواک که می‌آمد مراسم را به هم می‌زد. دومین نماز جمعه هم در تهران بود که وقتی به طرف دانشگاه حرکت می‌کردیم اکثر قریب به اتفاق مردم تهران نمی‌دانستند نماز جمعه چیست و توده مردم از این نماز پر اهمیت که در متن قرآن آمده و سوره‌ای هم به آن منتسب است، اطلاع نداشتند.

۹۰۰ پایگاه عبادی سیاسی نماز جمعه در کشور برقرار است

وی با بیان اینکه امروز ۹۰۰ پایگاه عبادی سیاسی نماز جمعه در کشور برقرار است، گفت: این پایگاه‌ها پتانسیل بسیار بالایی دارند و به طور کلی می‌توان گفت که سطح تفکر و اندیشه‌های سیاسی، دینی و مذهبی مردم پس از پیروزی انقلاب به مراتب بالاتر رفته است. مردم ایران احکام شرعی را شنیده بودند اما به عیان ندیده بودند تا اینکه در طول دوران هشت سال دفاع مقدس، مردم احکام اسلام را به صورت عملی دیدند و به نظر می‌رسد کمک نظام اسلامی همان اِعمال عملی فقه اسلام در عرصه‌های مختلف است.

حجت الاسلام محمودی ابراز کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برگزاری مجالسی برای خواندن دعاهایی مانند کمیل و ندبه بسیار محدود بود اما امروز می‌بینیم که در اکثر مساجد و حسینیه‌ها و حتی گلزارهای شهدا چنین مراسماتی به وفور برگزار می‌شود. همچنین برگزاری مراسمات عزاداری سالار شهیدان و سایر مراسمات مذهبی نیز قبل از انقلاب بدین شکل نبود؛ به عنوان نمونه در منزل پدرم ۷۰ سال است که روضه برقرار است اما قبل از انقلاب تعداد افرادی که شرکت می‌کردند به اندازه‌ای نبود که حتی دو اتاق کوچک را هم پر کنند اما امروز برای برگزاری همان مراسمات فضای کافی موجود نیست و حضور مردم در مراسمات دینی حتی در فصول سرد سال نیز چشمگیر است.

رشد تفکر اسلام ناب در کشورهای همجوار

امام جمعه موقت اصفهان برگزاری راهپیمایی میلیونی اربعین را یکی از نمونه‌های بارز برکات انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: از سال‌های سال بعد از غیبت صغری و کبری تا کنون چنین حرکتی برای اربعین صورت نگرفته بود اما بعد از پیروزی انقلاب تشیع، تفکر اسلام ناب در جامعه و در کشورهای همجوار رشد کرد.

وی کمک‌های مردمی به مراکز عبادی، حرم‌های ائمه اطهار و امامزادگان را نشان دهنده قدرت دینی آنها برشمرد و گفت: امروزه حضور مردم در کمک به مراکز مربوط به اهل بیت بسیار پررنگ است و به ویژه مردم اصفهان در این زمینه پیشتاز هستند.

حجت الاسلام محمودی تاکید کرد: گرچه عده‌ای گمان می‌کنند جامعه و توده مردم نسبت به مسائل دینی ضعیف شده‌اند اما با مشاهده مصادیقی مانند حضور جوانان در مراسم تشییع شهید سلیمانی می‌توان نمود افزایش باورهای دینی مردم را شاهد بود و در مجموع ما به آینده این کشور خوشبین و امیدواریم.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ابراز کرد: با وجود اعتراضات مردم به مباحث اقتصادی اما نوع اعتقاد، تفکر و اندیشه شیعی در جامعه حاکم است و مسئولان و خادمان مردم باید نگرانی‌های مردم و مشکلات آنها را مرتفع کنند.

بلوغ سیاسی مردم پس از پیروزی انقلاب اسلامی

امام جمعه موقت اصفهان در خصوص بینش سیاسی مردم قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز اظهار کرد: مردم قبل از پیروزی انقلاب کاری نداشتند که حکومت چه می‌کند؛ اما امروز تمام رفتار، گفتار و برنامه‌های مسئولان توسط مردم رصد می‌شود.

وی تاکید کرد: جوانان امروز در آن زمان نبودند تا ببینند که مردم چقدر نسبت به مسائل دینی و سیاسی بی تفاوت بودند؛ تا جایی که هویدا به عنوان نخست وزیر ایران فردی بهایی و بی دین بود؛ انقلابیون و مذهبی‌هایی هم که اعتراضاتی داشتند به زندان می‌افتادند و یا شهید می‌شدند اما امروز اگر مسئولی کم کاری کند یا رفتار و گفتار نامناسب داشته باشد مردم در فضای حقیقی و مجازی به او اعتراض خواهند کرد.

انتخابات یکی از نشانه‌های بلوغ سیاسی مردم است

حجت الاسلام محمودی با اشاره به انتخابات ۱۱ اسفندماه به حضور سیاسی مردم پای صندوق‌های رأی اشاره کرد و گفت: یکی از نشانه‌های بلوغ سیاسی مردم همین شرکت در انتخابات است؛ در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی انتخابات مجلس وجود داشت و صندوق‌هایی هم برای این کار در نظر گرفته می‌شد اما انتخابات صرفاً یک امر فرمالیته بود و تبلیغ و رقابتی هم در کار نبود و در نهایت عده‌ای که از قبل مشخص بودند انتخاب می‌شدند اما امروز مردم در رأی دادن به نمایندگان مجلس، حضور نمایندگان در مجلس و عملکرد آنها همه چیز را رصد خواهند کرد.

کد خبر 726061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.