اعلام آمادگی استان فارس و کشور بنگلادش برای افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: با توجه به روابط نزدیک فرهنگی و تاریخی که میان ایران و بنگلادش وجود دارد، آمادگی داریم با برنامه‌ریزی منسجم و دقیق برای افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی استان فارس و کشور بنگلادش اقدامات تاثیرگذاری را انجام دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، محمدصادق حمیدیان امروز _شنبه، دوم دی_ در دیدار و گفت‌وگو با سفیر کشور بنگلادش در ایران با فعالان اقتصادی استان فارس اظهار کرد: استان فارس یکی از بزرگترین استان‌های ایران با حدود هفت درصد مساحت کشور و ۶ در صد جمعیت کشور است که در حال حاضر بالغ بر ۷ هزار واحد صنعتی در فارس مشغول فعالیت هستند.

وی افزود: این استان با تولید ۱۲ درصد محصولات کشاورزی، یکی از بزرگترین کانون‌های تولید محصولات کشاورزی در ایران است و سهم بالغ بر ۳۰ درصد صادرات محصولات کشاورزی کشور به استان فارس اختصاص دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با اشاره به محصولات تولیدی استان فارس که قابلیت حضور در بازار کشور بنگلادش را دارد، تصریح کرد: قدیمی‌ترین واحد پتروشیمی ایران در شیراز قرار دارد که با حجم قابل‌توجهی تولید کود اوره شیمیایی و ترکیبات نیتروژن فعال است، همچنین فارس در حوزه صادرات دومین صادرکننده شمش آلومینیوم و شمش آهن در کشور ایران است.

حمیدیان اضافه کرد: فارس در تولید و صادرات برخی از محصولات از جمله سنگ‌های تزئینی، خاک نسوز، انجیر خشک ارگانیک، انار ارگانیک، بیش از ۱۰۰ واریته سبزی و صیفی‌جات، ۷ نوع میوه مرکبات و فرآوری آن‌ها و لیمو در کشور ایران و دنیا جایگاه خوبی دارد.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه خرما نیز این استان تولیدات با کیفیتی دارد و هم‌اکنون حجم قابل توجهی از خرمای شاهانی جهرم از طریق امارات متحده عربی صادرات مجدد شده و به کشورهای دیگر از جمله بنگلادش صادر می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس خاطرنشان کرد: این استان در حوزه گردشگری با برخورداری از آثار متعدد ثبت شده ملی و آثار جهانی از جمله تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم، وجود ۱۴ شاخه گردشگری سلامت، طبیعت، ورزشی و در حوزه صنایع دستی با بیش از ۱۸۰ نوع هنر دستی و شهر آباده به عنوان پایتخت منبت جهان، تولید و صادرات فرش دستبافت و گبه مزیت و جایگاه ویژه‌ای در داخل کشور ایران و در دنیا دارد.

حمیدیان تصریح کرد: در دوره گذشته ما شاهد فراز و فرودهایی در حوزه صادرات و واردات کشور ایران با کشور بنگلادش بودیم که با توجه به استقبال و علاقه بازرگانان و تجار بخش خصوصی و بخش دولتی کشور بنگلادش تلاش می‌کنیم فصل جدیدی در ایجاد و تقویت روابط تجاری سالم و مستمری بین استان فارس و کشور بنگلادش برقرار شود.

وی افزود: ما در اتاق بازرگانی فارس آمادگی داریم در جهت افزایش مبادلات تجاری ایران و بنگلادش راهکارهای متقابلی را پیش‌بینی و ارائه کنیم که امیدواریم با حل مشکلات تجاری دو طرف شاهد برگشت رونق به تجارت بین فارس و بنگلادش باشیم.

کالاهای ایرانی مورد استقبال مردم بنگلادش است

در این دیدار همچنین منجورول کریم خان چودری سفیر کشور بنگلادش در ایران اظهار کرد: فارس استان ناشناخته‌ای برای مردم بنگلادش نیست و شاعران بزرگ و معروفی مانند حافظ و سعدی و آثار ارزشمندی از جمله تخت جمشید و پاسارگاد در بین مردم کشور ما بسیار پرآوازه هستند و مشترکات فرهنگی بین ما و استان فارس به شکلی بوده که مردم کشور ما از این استان بهره فرهنگی برده‌اند.

وی افزود: از دیرباز پیوستگی‌های تاریخی و فرهنگی بین دو استان فارس و کشور بنگلادش وجود داشته است به‌طوری که بیش از ۷ هزار کلمه فارسی در زبان بنگلادش و بسیاری از اسامی فارسی در بین مردم ما نیز وجود دارد که این‌ها برای ما بسیار خوشایند و همواره مورد استقبال مردم ما است.

سفیر کشور بنگلادش در ایران اضافه کرد: در سال‌هایی به دلایل مختلف ارتباط این دو کشور کم شده که ما به دنبال بازیابی وجه مشترک‌ها با کشور ایران و استان فارس و کشور بنگلادش هستیم، اصرار داریم بازارهایمان را برگردانیم و حفظ کنیم.

چودری اضافه کرد: ما در سفارت می‌توانیم تسهیلگر روابط تجاری دو طرف باشیم و با همه توان تلاش می‌کنیم نقش حمایتی بین عرضه و تقاضا را برای تجار و بازرگانان دو طرف ایفا کنیم.

وی با برشماری برخی از محصولات این استان و استقبال از آن‌ها در بازار بنگلادش ادامه داد: به عنوان مثال سنگ آهن یا انجیر خشک کالاهایی هستند که در کشور ما وجود دارد و بسیار پر طرفدار است، اما در حال حاضر واسطه‌هایی وجود دارد که موجب بالا رفتن قیمت این محصولات می‌شود، بنابراین اگر تجار ما بتوانند با تولیدکنندگان این استان ارتباط مستقیمی داشته باشند، می‌توانیم کارهای ارزشمندی در حوزه تجاری برای دو طرف انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم بنگلادش در کشورهای حاشیه خلیج فارس زندگی می‌کنند که از محصولات سبزی و صیفی‌جات و مرکبات استان فارس در سبد روزانه غذایی خود استفاده می‌کنند و آشنایی و تأیید کیفیت محصولات ایرانی توسط آن‌ها ما را راغب کرده که بتوانیم در حوزه صادرات سبزی و صیفی‌جات و مرکبات بین استان فارس و کشور بنگلادش مراودات خوبی انجام شود و این مورد برای ما بسیار با اهمیت است.

سفیر کشور بنگلادش در ایران تصریح کرد: همچنین بسیاری از کالاهای با کیفیت ایرانی در بازار بنگلادش وجود دارد که با نام دیگر کشورها عرضه شده و با نام ایرانی شناخته نمی‌شود و ما تلاش می‌کنیم مسیر حضور کالاهای ایرانی با نام و نشان ایرانی برای عرضه در بازار کشورمان تسهیل شود و این خواست مردم بنگلادش است و آن‌ها از کالاهای ایرانی استقبال می‌کنند.

چودری اظهار امیدواری کرد: اتاق بازرگانی فارس لیستی از تولیدکنندگان این استان را در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم روابط تجاری تجارمان را به صورت ساماندهی شده با این استان دنبال کنیم.

کد خبر 714123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.