درخواست پلیس برای افزایش مبلغ جرایم رانندگی / کاهش ۷.۵ درصدی تصادفات رانندگی در سال ۱۴۰۲

فرمانده فراجا از کاهش ۷.۵ درصدی تصادفات در کشور از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: از همکاران در پلیس راهور می‌خواهم که با تداوم اقدامات خوب خود و انجام اقدامات لازم تا پایان سال به کاهش ۱۲ درصدی تصادفات برسیم، امیدوارم که دیگر دستگاه‌ها نیز در این زمینه پای کار بیایند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار احمدرضا رادان امروز _چهارشنبه یکم آذر_ در بازدید از پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا که با رونمایی از خودروهای جدید پلیس راهور، افتتاح ساختمان‌های جدید پلیس راه و برگزاری جلسه کمیسیون کاهش تصادفات همراه بود، اظهار کرد: ارتکاب تخلف رانندگی، منجر به وقوع ۸۰ درصد تصادفات شده است. این سه تخلف عبارتند از سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و توجه نداشتن به جلو که می‌تواند ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی و استفاده از تلفن همراه باشد.

وی با اشاره به بازدارندگی جرایم رانندگی افزود: جرایم رانندگی باید بازدارندگی داشته باشد، یعنی طوری باشد که فرد متخلف اصلاً مرتکب آن نشود، در حال حاضر مبلغ جرایم تخلفات رانندگی بازدارنده نیست و باید افزایش پیدا کند، این نکته را هم باید مورد توجه قرار دهیم که افزایش نرخ جرایم رانندگی ربطی به تورم و گرانی ندارد. یک راننده اصلاً نباید تخلف کند و کسی هم که تخلفی مرتکب نشده است، نباید جریمه سنگین پرداخت کند، در واقع خاصیت بازدارندگی جرایم در همین جا است.

فرمانده فراجا گفت: ببینید در بسیاری از کشورهای جهان دنیا برای یک تخلف ساده چندین برابر عدد و رقم تخلف در ایران جریمه در نظر گرفته شده است، اما در کشورمان مبلغ جرایم رانندگی بسیار پایین است و تلاشی هم برای افزایش آن نشده است.

وی با بیان اینکه اکثریت رانندگان به قوانین و مقررات رانندگی احترام می‌گذارند، تصریح کرد: بخش زیادی از تصادفات مربوط به تخلفات تنها شش تا هفت درصد از رانندگان است، در واقع تخلف این افراد به دیگران نیز آسیب می‌زند، چرا باید هزینه تخلف برای این افراد پایین باشد؟ به همین دلیل است که از دولت تقاضا داریم تا اقدامات لازم در راستای بالا بردن هزینه تخلفات و مبلغ جرایم رانندگی انجام دهد و افزایش جریمه‌های رانندگی حتماً تأثیر مستقیمی بر کاهش تصادفات فوتی و جان‌باختگان تصادفات خواهد داشت.

رادان با اشاره به آمار جان‌باختگان حوادث رانندگی ادامه داد: با اقداماتی که به‌طور عمده از سوی پلیس انجام شد، توانستیم از ۲۸ هزار جان‌باخته تصادفات در دهه ۸۰ به ۱۷ هزار کشته در تصادفات رانندگی برسیم، عمده این اقدامات از سوی پلیس انجام شد و اگر پلیس برای کاهش جان‌باختگان تصادفات برنامه‌ای نداشت عدد کشته‌شدگان حوادث رانندگی از ۱۷ هزار کشته به ۴۱ هزار کشته رسیده بود، در رزمایش خودرویی پلیس راهور که صبح امروز در شهرک آزمایش برگزار و در آن از تجهیزات خودرویی جدید راهور نیز رونمایی شد، گفت: پلیس راهور ویترین انتظامی کل کشور است، این ویترین تمام ویژگی‌ها و شاخص‌هایی را به خود اختصاص داده است که در جامعه از پلیس انتظار می‌رود. در واقع پلیس راهور یکی از پلیس‌هایی است که می‌تواند سرمایه اجتماعی پلیس را بالا ببرد.

وی با اشاره به موضوع تصادفات رانندگی اضافه کرد: بارها گفته شد که پلیس مسئول تصادفات نیست، پلیس باید نظارت بر مأموریت‌های دستگاه‌های دیگر داشته باشد تا نتیجه آن کاهش تصادفات باشد. اما در حال حاضر پلیس بار دستگاه‌های دیگر را به دوش کشیده و در راستای کاهش تصادفات نیز اقدام کرده است. دستگاه‌های زیادی در حوزه کاهش تصادفات مسئولیت دارند که باید به وظایف خود عمل کنند.

فرمانده فراجا از کاهش ۷.۵ درصدی تصادفات در کشور از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: از همکاران در پلیس راهور می‌خواهم که با تداوم اقدامات خوب خود و انجام اقدامات لازم تا پایان سال به کاهش ۱۲ درصدی تصادفات برسیم؛ امیدوارم که دیگر دستگاه‌ها نیز در این زمینه پای کار بیایند.

وی در حاشیه این رزمایش نیز با حضور در جمع خبرنگاران از اضافه شدن بیش از ۱۰۰ خودرو به ناوگان پلیس راهور کشور از امروز خبر داد و اظهار کرد: ابتدا لازم می‌دانم که از اقدامات رئیس‌جمهوری و معاون اول ایشان برای کمکی که در کاهش تصادفات به پلیس کردند، تشکر شود اقدامات پلیس راهور باید به کاهش تصادفات و جان‌باختگان منجر شود تا اعتماد مردم به پلیس ارتقا بیابد، امیدوارم این خودروها وارد ناوگان پلیس راهنمایی و رانندگی در سراسر کشور شده و متناسب با نیازها و در راستای مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات در استان‌ها و سطح شهرها و جاده‌ها به کار گرفته خواهد شد.

رادان با اشاره به هوشمندسازی در پلیس راهور نیز گفت: نمی‌توانیم همچنان اسیر کروکی‌های قدیمی باشیم و حتماً باید از کروکی‌های الکترونیک استفاده کنیم؛ باید توان خودمان را به‌روز کنیم و در پلیس راهور اقدامات خوبی در مسیر هوشمندسازی انجام شده است. زمانی مردم برای تعویض پلاک باید حتماً حضوری مراجعه می‌کردند که البته در زمان خودش اقدام خوبی بود، اما اکنون این روند باید تصحیح شود. به جای اینکه مردم به پلیس برای تعویض پلاک مراجعه می‌کنند، باید پلیس به محل مردم مراجعه کند و تعویض پلاک را انجام دهد.

کد خبر 706261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.