سیب برای توسعه سلامت انسان‌ها ضروری است

متخصص تغذیه بالینی و رژیم‌شناسی گفت: سیب دارای مجموعه‌ای از انواع مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها است، پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که سیب برای رشد مطلوب، تکامل و توسعه سلامت کلی انسان‌ها بسیار ضروری است.

رضا غیاثوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره مصرف سیب اظهار کرد: سیب میوه‌ای خوش طعم، ترد و یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها بین دوستداران تناسب اندام است، وجود مواد مغذی مختلف در سیب و خواص منحصر به فرد آن باعث شده است که این ضرب المثل در مورد سیب بیان شود که " با خوردن یک عدد سیب در روز، از دکتر دور بمانید".

وی افزود: سیب از درختی که متعلق به خانواده گلسرخیان rosacea است به دست می‌آید، این درخت بومی آسیای مرکزی مانند قزاقستان است، سیب پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد. در حال حاضر کشت آن در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران به عنوان یک محصول بزرگ تجاری رشد کرده است.

این متخصص تغذیه بالینی و رژیم‌شناسی با اشاره به خواص سیب برای سلامتی تصریح کرد: سیب دارای مجموعه‌ای از انواع مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها است، پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که سیب برای رشد مطلوب، تکامل و توسعه سلامت کلی انسان‌ها بسیار ضروری است.

وی ادامه داد: کالری سیب بسیار کم است، ۱۰۰ گرم سیب تازه، تنها ۵۰ کالری انرژی فراهم می‌کند، بنابراین اگر فردی قصد دارد خوراکی سالمی میل کند، یکی از بهترین انتخاب‌ها سیب است.

غیاثوند گفت: این میوه غنی از فیبرهای غذایی است که از جذب لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) رژیم غذایی یا کلسترول بد در روده ممانعت می‌کند، این فیبرها همچنین نقض پررنگی در سلامت روده بزرگ دارند و یکی از عواملی هستند که در پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش معرفی می‌شوند.

وی اضافه کرد: شاخص قندی (GI) در سیب پایین است و در محدوده ۲۹ تا ۴۴ قرار می‌گیرد، سیب به دلیل داشتن فیبر بالا، سیرکنندگی و کالری کم، جهت کاهش وزن سالم و بی‌خطر به کار می‌رود، به خصوص اگر در میان وعده‌ها یا قبل از وعده‌های غذایی اصلی میل شود.

این متخصص تغذیه بالینی و رژیم‌شناسی افزود: سیب، غنی از گیاه مغذی‌هایی مانند فلانوئیدها و پلی فنول‌ها است، برخی از فلانوئیدهای مهم در سیب عبارت از کوئرستین، اپیکاتچین، کلروژنیک اسید و پروسیانیدین است، این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. قدرت آنتی اکسیدانی سیب بر اساس ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC) ۵۹۰۰ میکرومول TE در ۱۰۰ گرم بوده و از این لحاظ بی‌نظیر است.

وی خاطرنشان کرد: این میوه حاوی تارتاریک اسید است که علاوه‌بر خاصیت آنتی اکسیدانی، باعث طعم ترش آن نیز می‌شود. از دیگر آنتی اکسیدان‌های طبیعی که در سیب دیده می‌شود ویتامین سی و بتاکاروتن است، در مجموع این ترکیبات به بدن کمک می‌کند تا از اثرات مضر رادیکال‌های آزاد در امان باشد.

کد خبر 687710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.