۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰
مشایه اهواز؛ حرکت در مسیر عاشقی

مشایه از کاروان‌های معروف اهواز است که هرسال با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی (ع) حرکت خود را به سمت کربلا آغاز می‌کند و در میعادگاه معشوق آرام می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اربعین که از راه می‌رسد، جاده عشق دوباره هموار می‌شود، جاده‌ای که قدم به قدم آن منزلگاه دلدادگانی است که برای رسیدن به کوی دوست حتی فرسنگ‌ها دورتر از منزلگاه امام حسین (ع)، پا در رکاب قافله کربلا می‌شوند تا بار دیگر بر قله عشق و ایثار تکیه بزنند، برای راهپیمایی‌کنندگان گرما، تاول پاها، طولانی بودن مسیر، تشنگی و خستگی بی اثر شده است، حتی سالخوردگان با نام حسین (ع) انرژی جوانی را می‌گیرند و در میان بهت همگان مسیر راهپیمایی اربعین را با ذکر اباعبدالله می‌پیمایند و راه را برای خودشان هموار می‌کنند.

آئین اربعین حسینی به عنوان یک پدیده بزرگ دینی در طول ۱۴ قرن گذشته، همواره محور ماندگاری نهضت عاشورا و گفتمان امام حسین (ع) بوده است. شرکت زائران حسینی در مراسم اربعین هر ساله نمودی از معنویت، فرهنگ، سیاست و اجتماع آن‌ها است و شیعیان در این گردهمایی عظیم موجودیت خود را در ابعاد متفاوت به جهانیان اعلام می‌کنند.

هرساله با نزدیک شدن به ایام اربعین امام حسین (ع)، کاروان مشایه اهواز حرکت خود را به سمت کربلا آغاز می‌کند. پیش از اربعین کاروان‌های عشاق با پای پیاده تحت عنوان مشایه از نجف به سمت منزلگاه معشوق یعنی کربلا حرکت می‌کنند و این حرکت به مرور ترویج پیدا کرده است، چند سالی می‌شود که کاروان‌هایی مشابه و با نام مشایه اهواز پیاده به سمت کربلا حرکت می‌کنند.

مشایه اهواز؛ حرکت در مسیر عاشقی

یکی از راه‌های شناسایی مکتب امام حسین (ع) جلب توجه جهانیان است

حجت‌الاسلام سعید راهیان، معاون فرهنگی مجمع مساجد و حسینیه‌های پردیس به خبرنگار ایمنا می‌گوید: مشایه یا پیاده‌روی از قدیم‌الایام میان شیعیان مرسوم بوده است و ائمه اطهار توصیه‌های زیادی برای پیاده‌روی برای امام حسین (ع) داشته‌اند. امام سجاد (ع) جابر بن عبداله انصاری و برخی اسرای کربلا، از نخستین کسانی بودند که برای مراسم اربعین پیاده‌روی کردند.

وی می‌افزاید: طی سال‌های اخیر مشایه گسترش بیشتری در عراق داشته و جاده نجف تا کربلا برای این کار همیشه فعال و نورانی بوده است، بر همین اساس ما نیز این حرکت شیعیان عراق را در اهواز شبیه‌سازی کردیم و با الهام از آن از مناطق اهواز به سمت شلمچه حرکت خواهیم کرد.

معاون فرهنگی مجمع مساجد و حسینیه‌های پردیس تصریح می‌کند: هدف اربعین و پیاده‌روی اربعین ظهور امام زمان (عج) است، این اعتقاد وجود دارد که زیارت اربعین مهم‌ترین مقدمه ظهور است با این توضیح که باید مکتب امام حسین (ع) برای همه جهانیان شناخته شده باشد، یکی از راه‌های شناسایی مکتب امام حسین (ع) جلب توجه جهانیان است.

راهیان اضافه کرد: زمانی که در فصل گرما جمعیت میلیونی با پای پیاده بدون هیچ کمکی مسافت زیادی را طی می‌کند تا به یک نقطه برسد، به‌طور قطع سبب جلب توجه و ایجاد پرسش در ذهن مردم دنیا می‌شود که امام حسین (ع) کیست و در ادامه این پرسش مطالعه، تحقیق و شناخت صورت می‌گیرد.

وی اضافه می‌کند: حرکت پیاده‌روی این کاروان از مناطق مسیر گلستان، ساعت ۱۷:۰۰ روز چهارشنبه، یکم شهریورماه آغاز می‌شود و این کاروان از مسیر اسماعیلیه منتهی به مرز شلمچه حرکت می‌کند.

معاون فرهنگی مجمع مساجد و حسینیه‌های پردیس درباره جزئیات حرکت و اسکان کاروان، می‌گوید: اسکان اول کاروان پیاده‌روی، روستای ام اتمیر است، پس از آن کاروان پنجشنبه، دوم شهریور به سمت روستای بیوض حرکت می‌کند و کاروانیان پس از صرف ناهار و استراحت و پایین آمدن درجه حرارت، حرکت به سمت روستای قجریه را برای صرف شام و اسکان ادامه می‌دهند.

راهیان ادامه می‌دهد: روستای سویچتی و ام خورجین مقصد این کاروان در روز سوم شهریور خواهد بود. کاروان در روز چهارم به مسجد امام علی (ع) خرمشهر می‌رسد و پس از آن به طرف مرز شلمچه حرکت می‌کند.

مسئول هماهنگ کننده مشایه بزرگ جنوب غرب اهواز اظهار می‌کند: شرکت در کاروان پیاده‌روی رایگان و برای عموم خواهران و برادران آزاد است، به علاوه در طول مسیر پیاده‌روی، مواکب ثابت و سیار آماده پذیرایی از زائران هستند.‌

مشایه اهواز؛ حرکت در مسیر عاشقی

آمادگی لازم برای برگزاری مراسم مشایه اهواز وجود دارد

سیداحمد موالی‌زاده، فرماندار اهواز در نشست هم‌اندیشی مواکب حسینی مشایه اربعین اهواز اظهار می‌کند: تمهیدات لازم برای برگزاری این برنامه باشکوه اندیشیده شده و جلسات هماهنگی برای برگزاری این آئین بزرگ مردمی با حضور مسئولان ادارات، نهادها و دستگاه‌های اجرایی برگزار شده است.

وی ادامه می‌دهد: مشایه اهواز بزرگ‌ترین کاروان پیاده‌روی زائران اربعین حسینی است که همه‌ساله از مناطق مختلف اهواز حرکت خود را به سمت کربلا آغاز می‌کنند، مراسم پیاده‌روی هر ساله مصادف با هشتم ماه صفر آغاز می‌شود و به سمت مرز چذابه ادامه پیدا می‌کند.

محدودیت‌های ترافیکی در زمان حرکت مشایه اهواز

حجت‌الله سلیمانی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اهواز نیز تاکید می‌کند: به منظور انتظام‌بخشی، مدیریت و ایمنی تردد خیل عظیم عشاق اباعبدالله در برگزاری مراسم مشایه، با هماهنگی پلیس راهور کلان‌شهر اهواز، محدودیت‌های ترافیکی ظهر سه‌شنبه سی‌ویکم مردادماه از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۲۲:۰۰ در محدوده منطقه پنج و شش شهرداری اعمال خواهد شد.

وی با اشاره به برگزاری مراسم مشایه اهواز و پیاده‌روی مردمی، ادامه می‌دهد: از ظهر روز سه‌شنبه سی‌ویکم مردادماه محدودیت‌های ترافیکی برای برگزاری مراسم پیاده‌روی «مشایه» تا پایان این مراسم در بعضی مسیرها اعمال می‌شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اهواز تصریح می‌کند: بر این اساس از میدان انقلاب (سه‌راه خرمشهر) تا خیابان ۱۱ ملاشیه (جاده اهواز به سمت خرمشهر) مسیر شمال به جنوب و تمام کوچه‌های فرعی منتهی به آن مسدود می‌شود و خودروهایی که تقاضای عزیمت از اهواز به سمت خرمشهر را دارند باید از جاده‌های جایگزین همچون جاده قدیم خرمشهر، جاده امام صادق (ع) و جاده آبادان تردد کنند.

سلیمانی اضافه می‌کند: عبور خودرو در ادامه مسیر پیاده‌روی از جاده اهواز به حمیدیه و از میدان انقلاب تا ورودی عین ۲ (ساحت الحسین (ع)) از شرق به غرب نیز ممنوع خواهد شد، علاوه بر آن در خیابان‌های انقلاب، ۶۸ متری علوی و ۲۲ بهمن نیز تردد مشایه صورت خواهد گرفت که به‌رغم ایجاد نشدن محدودیت ترافیکی، انتظار است رانندگان با احتیاط بیشتری عبور کنند.

مشایه اهواز؛ حرکت در مسیر عاشقی

کد خبر 681719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.