به گزارش خبرنگار ایمنا، ساعت ۲۰:۴۵، هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰، دفتر حزب جمهوری اسلامی واقع در خیابان سرچشمه تهران با انفجار دو بمب در سالن جلسات این حزب منفجر شد که در پی آن آیتالله سیدمحمد بهشتی به همراه ۷۳ نفر دیگر از افراد حاضر در جلسه به شهادت رسیدند و ۲۶ نفر نیز زخمی شدند. فردای آن روز مشخصات افراد اعلام و معلوم شد چهار وزیر، چند معاون وزیر، ۲۷ نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدهاند.
وقایع و رخدادهای پرشتاب بهار سال ۱۳۶۰ که از دعوت امام خمینی (ره) به آرامش در فروردینماه آغاز شده بود، به عزل نخستین رئیسجمهور ایران، وقایع خونبار سیام خرداد و در نهایت آغاز انفجار و ترور توسط منافقان و بدخواهان نظام اسلامی، انجامید.
انفجار مهیب ساختمان حزب جمهوری اسلامی در پایتخت ایران، در روز هفتم تیرماه آن سال نقطه عطفی در روند بروز خشونتهای دهه ۶۰ بود.
سیدجلال ساداتیان، معاون وزارت بهداری وقت از جمله افرادی بود که در این حادثه جان سالم به در برد و در گفتوگویی گفته بود: «من در حال گوش دادن به سخنان شهید آیتالله دکتر بهشتی بودم که شعلههای آتشی را دیدم. البته این شعله ناشی از موج انفجاری بود که به وجود آمده بود.» او در ادامه صحبتهایش گفت: «این خونریزیها پایههای اسلام را مستحکمتر میکند؛ چراکه مردم اسلام را شناختهاند و میشناسند و هرگز با چنین اعمال یا شعارهای مخالف گول نمیخورند.
این اقدام از طرف دار و دسته بنیصدر و منافقین و گروههایی نظایر آنها صورت گرفت ولی اینها نمیتوانند کاری از پیش ببرند و سرانجام پیروزی نهایی از آن مردم مسلمان و مؤمن است. مردم راهشان را یافتهاند و چون در صراط مستقیم حرکت میکنند، هرگز انحرافی در راهشان و هدفی که دارند، پدید نخواهد آمد.»
دیپلماسی مؤثر؛ تأثیرگذار در حال و روز سیاه این روزهای منافقان
سید جلال ساداتیان، معاون وزارت بهداری، رئیس دفتر شهید باهنر، سفیر اسبق ایران در انگلیس و از بازماندگان حادثه تروریستی انفجار هفتم تیر در سال ۶۰ در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شرایط سال ۶۰ و در مجموع دهه ۶۰، شرایط ویژهای بود. انقلاب شکوهمند اسلامی، سالهای اول پیروزی خود را سپری میکرد و جنگ نابرابر رژیم بعث علیه ایران اسلامی تحمیل شده بود.
به گفته وی، افرادی بودند که با استعدادهای بسیار بالا به سرعت توانستند شرایط را درک کنند و خودشان را با وضعیت آن روزها تطبیق دهند؛ عشق و علاقه خاصی که در بیشتر مسئولان در آن بازه زمانی وجود داشت، آنان را وا میداشت که مسلط به امور باشند و با همه توان کار کنند.
سفیر اسبق ایران در انگلیس و از بازماندگان حادثه هفتم تیر خاطرنشان کرد: در برابر این ایثارگریها، فداکاری و تلاش مدیریتی بیوقفه آن زمان، ناهماهنگیهایی هم در دستگاههای کارگزار و مسئول وجود داشت یا ایجاد میشد که شهید بزرگوار آیتالله بهشتی جلسات مختلفی برای هماهنگی و پیگیری همین امور تشکیل میداد؛ از جمله همین جلسهای که هفتم تیرماه سال ۶۰ برگزار شد و با طراحی منافقان به شهادت این شهید عزیز و ۷۲ نفر از مسئولان و یاران صدیق انقلاب منجر شد.
وی تصریح کرد: در این نشستها مباحث اختلافی و مشکلاتی که بین دستگاهها بود، مورد بررسی قرار میگرفت. دو طرف توضیحاتی ارائه میدانند تا بتوانند به راهکار حل مسئله برسند و در حقیقت وظایف خودشان را بهتر و مسلطتر انجام دهند.
ساداتیان افزود: شرایط آن زمان و طی سالهای اول انقلاب با آغاز جنگ تحمیلی دشوارتر شد. همان زمان برخی گروهها ادعاهایی مطرح میکردند و مدعی بودند که میتوانند در بخشهایی از قدرت و حاکمیت وارد شوند؛ دیگرانی هم بودند که مخالفتهایی با نظام داشتند. ضمن اینکه در خارج کشور هم مخالفتها به شدت ادامه داشت.
به گفته این دیپلمات سابق، اداره کردن کشور در چنین شرایطی ضمن مقابله با مخالفتها و اعتراضهایی که از بیرون وجود داشت دشوار بود و برای تثبیت پایههای نظام مقدس اسلامی تلاشهایی فوقالعاده را طلب میکرد. در خلال همین تلاشها و فعالیتها بود، که ترورها و کشتارهایی در نقاط مختلف کشور برنامهریزی شد و در دستور کار منافقان کوردل قرار گرفت.
سفیر اسبق ایران در انگلیس و رئیس دفتر شهید باهنر گفت: این افراد جنایتکار، از بقال و مغازهدار تا سران و مدیران کشور را به شهادت رساندند. حادثه هفتم تیر که طی آن شهید بهشتی، چهار وزیر، چندین نماینده مجلس و معاونان سازمانها و وزارتخانهها از هر سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه در آن بودند و شهید شدند، از جمله شاخصترین رخدادهای تلخ آن دوران بود.
وی اظهار کرد: منافقان گمان میکردند با ترورهایی که انجام میدهند میتوانند کشور را به بنبست و انحطاط بکشانند و فلج کنند. آنها این کشتارها و ترورها را ادامه دادند و شهید قدوسی، شهیدان باهنر و رجایی و برخی شخصیتهای نظام اسلامی را به شهادت رساندند.
ساداتیان با تاکید بر اینکه خون پاک شهید آیتالله دکتر بهشتی انقلاب اسلامی را بیمه کرد و هر چند اتفاق ناگوار و سختی بود، اما باعث شد مردمی که در تردید بودند، متوجه تبلیغات مسمومی که علیه شهید بهشتی و دیگر مسئولان شوند.
وی افزود: امام همان زمان درباره شهید بهشتی فرمودند: بهشتی یک ملت برای ملت بود. بدرقه و تشییع جنازه شهید بهشتی و شهدای حادثه هفتم تیر با عظمت و شکوهی که داشت، نظام و انقلاب نوپای اسلامی ایران را بیمه کرد.
شهید بهشتی؛ شجاع، آگاه و متدین
سفیر اسبق ایران در انگلیس و از بازماندگان حادثه هفتم تیر گفت: شهید بهشتی ایدئولوگی آگاه، قوی، شجاع و متدین بود. منش و سیره شهید بهشتی بهگونهای بود که با همه گروهها و افکار حاضر به گفتوگو و مناظره بود. روشنگری، آموزش و تربیت را هم در برنامه خود داشت و بسیار مسلط بر شرایط و افکار آن دوره بود.
به گفته وی؛ وقتی امام راحل عظیمالشان آن جمله معروف را در وصف شهید بهشتی بیان فرمودند، مردم عادی کوچه و بازار هم بهتر آن شهید را شناختند و متوجه بزرگی و عظمت شهید بهشتی شدند. شهید بهشتی نسبت به مسیر و آرمان انقلاب اسلامی بسیار آگاه و بصیر بود و اگر به شهادت نمیرسید، منشأ خدمات پرتعداد دیگری برای کشور و نظام اسلامی میشد.
ساداتیان در ادامه با اشاره به وضعیت امروز منافقان گفت: پناه بردن به بیگانگان عاقبت خوشی ندارد. قرار گرفتن در پناه صدام جنایتکار و در ادامه پناه بردن در آغوش غرب و در نهایت مستقر شدن در آلبانی در نهایت به جایی رسید که همه شاهد آن بودیم. سالها از آنها حمایت شد اما جنایت، قتل و کشتار عاقبت خوشی ندارد و امروز دامن این ایادی شیطان و مزدوران غرب را گرفته است.
وی با بیان اینکه یک سری اشتباهات تاکتیکی هم در این سالها در داخل کشورمان وجود داشت، اظهار کرد: اگر از ابتدا دیپلماسی عزتمندانه و فعالتری با کشورهای مختلف برقرار کرده بودیم و در سیاست خارجی نگاهمان فقط به یک جهت نبود، این گروهک تروریستی نیز زودتر از اینها گرفتار میشدند و بساط فتنهانگیزی، ترور، ترویج دروغ و خشونت آنها در فضای مجازی جمع شده بود.
نظر شما