نیازمند تخصیص قیر بیشتری برای آسفالت معابر هستیم/چشم‌انداز توسعه شهر بر مبنای گردشگری

شهرداری محمدآباد در تلاش است در راستای توسعه شهر و کسب منابع درآمدی اقدام به بازسازی بناها و توسعه زیرساخت‌ها در نقاط گردشگرپذیر کند؛ لذا در این مسیر تقویت ساختارهای شهری و جذب سرمایه‌گذار را در دستور کار دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدآباد از شهرهای شهرستان جدیدالتاسیس جرقویه در استان اصفهان است که با ۶۰۰۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۶۵ کیلومتری شرق اصفهان و در مسیر جاده شهرضا- ورزنه واقع شده و فاصله آن تا شهرستان ورزنه ۶۰ کیلومتر است. شغل بیشتر مردم این شهر فرهنگی، کشاورزی و دامداری است.

شهر کوچک محمدآباد دارای یک قلعه بسیار قدیمی با برج‌های زیبا است که تمام هسته قدیمی شهر را پوشش می‌داد، اما طی سال‌های گذشته به علت خیابان‌کشی ویران شده و شهرداری در تلاش است تا تنها قلعه باقی‌مانده این شهر را بازسازی و با توسعه گردشگری به کسب درآمد پایدار کمک کند.

مدیریت جدید شهر محمدآباد در راستای توسعه و پیشرفت شهر گام برداشته است و با وجود مشکلات فراوانی که تمام شهرهای تازه تأسیس با آن مواجه هستند، تلاش دارد به شاخصه‌های یک سکونت‌گاه شهری برسد.

به منظور تبیین و تشریح مهم‌ترین اقدامات انجام شده در راستای توسعه شهر گفت‌وگویی را با محمداسماعیل‌زاده، شهردار محمدآباد انجام داده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری بر مبنای چه رقمی پیش‌بینی شده است؟

لایحه بودجه ۱۴۰۲ شهرداری محمدآباد بر مبنای رقم ۱۴ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری محمدآباد ۹ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که تا پایان ۹ ماهه امسال تحقق یافت و ۶۰ درصد در بخش عمرانی و ۴۰ درصد بخش جاری هزینه شد.

بیشتر درآمد شهرداری از محل پرداخت عوارض‌ها، فروش زمین و صدور پروانه ساختمانی و ارزش‌افزوده است.

مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی شهرداری چیست؟

دیوارکشی ساختمان آتش‌نشانی با اعتبار ۸۰۰ میلیون تومان در دست اجرا است، همچنین عملیات احداث پارک کوهستانی در مساحت ۱۵ هزار مترمربع از اسفندماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در حال حاضر با پیشرفت ۸۰ درصدی در دست اجرا است.

نصب سه دستگاه اسباب‌بازی کودکان، آلاچیق، دریاچه و آبشار مصنوعی و برکه از دیگر اقدامات انجام شده به منظور تجهیز این پارک کوهستانی است تا به زودی تکمیل شود و در اختیار ساکنان و گردشگران قرار گیرد.

شهرداری آزادسازی یک واحد مسکونی و چهار باب مغازه در خیابان آیت الله فقیهی به مساحت ۵۰۰ مترمربع، ۲۰۰ مترمربع آزادسازی در خیابان جهاد و آزادسازی ۸۰۰ مترمربع زمین به منظور احداث پارک کودک در یکی از محلات قدیم شهر انجام شده است که در مجموع ۱۵۰۰ مترمربع آزادسازی در سطح شهر انجام شده است.

روزانه سه نیروی خدمات شهری دو تن زباله را با دو دستگاه ماشین‌آلات از سطح شهر جمع‌آوری و در فاصله شش کیلومتری شهر دفن می‌کنند.

شهرداری محمدآباد یکی از سهامداران شرکت پسماند کویر بهارستان است که درصدد احداث کارخانه کود کمپوست هستند.

شهرداری به منظور پیشبرد طرح آسفالت معابر چه اقداماتی را انجام داده است؟

سال گذشته ۹۲ تن قیر رایگان به شهرداری برای آسفالت معابر تخصیص یافت و پروژه آسفالت‌ریزی در خیابان معراج به مساحت ۱۰ هزار مترمربع، محوطه بازار روز، خیابان آموزش و پرورش و شهرک شهید چمران انجام و ضمن کانیو گذاری پروژه دفع آب‌های سطحی نیز اجرا شد.

طرح پیاده‌راه‌سازی خیابان ۲۲ بهمن شرقی و آیت‌الله میر جهانی نیز در دستور کار شهرداری قرار گرفت و اجرایی شد.

با توجه به فرسودگی آسفالت معابر شهری انتظار می‌رود مسئولان استان قیر بیشتری به شهرداری محمدآباد تخصیص دهند، چراکه میزان قیر تخصیص یافته تنها برای روکش آسفالت معابر شهر کافی است.

برنامه شهرداری در راستای کسب درآمد پایدار چیست؟

شهرداری در راستای کسب درآمد پایدار فاز دوم ساماندهی ارگ بوم‌گردی شهر را آغاز کرده است تا پس از بازسازی، زیباسازی، احداث سه سوئیت، سرویس بهداشتی و آماده‌سازی تجهیزات گرمایشی و سرمایشی به بخش خصوصی اجاره داده شود.

با توجه به بافت قدیمی و کارآمد شهر دیدگاه مدیریت شهری سرمایه‌گذاری در این حوزه است تا از این محل کسب درآمد داشته باشد و گردشگری شهری را توسعه دهد.

اقدامات شهرداری در راستای احیای بافت‌های فرسوده چیست؟

۳۰ درصد شهر دارای بافت قدیمی کارآمد است، شهرداری در راستای احیای مناطق دارای بافت فرسوده ضمن آسفالت معابر آن‌ها افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری در این مناطق داشته باشند را به میراث فرهنگی جهت دریافت تسهیلات معرفی می‌کند.

شهر محمدآباد با ۶۵۰۰ نفر جمعیت یکی از شهرهای بخش مرکزی جرقویه است که در شرق اصفهان واقع شده است و ۲۰ درصد جمعیت این شهر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند.

محمدآباد چه ظرفیت‌های در حوزه گردشگری دارد؟

ارگ تاریخی محمدآباد با مساحت ۷۰۰۰ هزار مترمربع و قدمت ۱۲۰ سال متعلق به دوران قاجاریه است که طی این سال‌ها ۸۰ درصد آن بازسازی شده و سال ۱۴۰۰ برای ترمیم و بازسازی ارگ ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

هر ساله در محل ارگ نمایشگاه بهاره برگزار و از نقاط مختلف کشور مورد بازدید قرار می‌گیرد، موزه مردم‌شناسی ارگ با همکاری سازمان میراث فرهنگی و شهرداری بازسازی شده است و در محل ارگ تالار پذیرایی وجود دارد که مراسم عروسی و جشن تولد تفریحی در آن برگزار می‌شود.

پنج نقطه گردشگری در شهر محمدآباد وجود دارد که حمام قدیمی و برج کبوترخانه در تملک شهرداری است و به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای بازسازی آنها هستیم، پارک ملی کلاه قاضی شهر محمد آباد نیز جنبه گردشگری دارد.

مهم‌ترین اولویت شهرداری در سال ۱۴۰۲ چیست؟

تکمیل پروژه‌های عمرانی از جمله استخر فضای سبز شهری، تأمین روشنایی معابر و خرید دستگاه آب شیرین کن برای چاه فضای سبز، ساماندهی آرامستان جدید، جذب قیر و آزادسازی معابر، توسعه گردشگری شهر و توسعه فضای سبز شهر مهم‌ترین اولویت‌های شهرداری در سال جاری است.

شهرداری سال گذشته با صرف ۱۲۰ میلیون تومان دیوارنویسی، رنگ‌آمیزی جداول و گلکاری فضای سبز را انجام داد، همچنین ۲۲۰ میلیون تومان برای خرید و نصب دوربین در پنج نقطه شهر هزینه شد و در حال حاضر در ۱۳ نقطه شهر دوربین مداربسته نصب شده است.

اقدامات شهرداری در راستای اجرای طرح ملی مسکن چیست؟

شهرداری در راستای اجرای این طرح سال گذشته چهار هکتار زمین به شهر الحاق کرد، همچنین مدیریت شهری به منظور کمک به جوانان در احداث مسکن تخفیف ۳۰ درصدی برای آنها در نظر گرفته است.

چه اقداماتی در راستای توسعه فضای سبز شهر انجام شده است؟

سرانه فضای سبز برای هر شهروند ۲۵ مترمربع است، تأمین آب فضای سبز شهری از محل یک حلقه چاه است، در شهر محمدآباد چهار پارک محله‌ای داریم و باغ گل‌محمدی شهرداری از دیگر منابع سبز شهرداری است که برای شهر درآمدزایی دارد.

مهم‌ترین طرح‌های توسعه و بهسازی فضای سبز شهر اجرای طرح آبیاری قطره‌ای، درختکاری و تأمین آب فضای سبز بود که ۲۰۰ میلیون تومان هزینه در برداشت.

کد خبر 658948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.