استفاده از زبان هنر برای کاهش آلودگی هوا

کارگاه «مکتب مازوت» با رویکرد طراحی اکران شهری و پوستر با دست‌مایه گرافیک و کارتون به مدت سه روز با حضور هنرمندان گرافیست اصفهانی در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی اصفهان به‌منظور کاهش آلودگی هوا و در راستای اجرای کمپین «آدم وهوا» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، یکی از مهم‌ترین علل آلودگی هوای اصفهان مازوت‌سوزی است که به دلایل مختلفی همچون کمبود گاز در فصول سرد سال باعث به خطر افتادن جان شهروندان می‌شود و بروز بیماری‌های جسمی، روحی و روانی بسیاری را برای مردم به همراه دارد؛ از این‌رو اداره توسعه فرهنگ شهروندی معاونت اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، با مشارکت هنرمندان بخش طراحی و گرافیست تصمیم به برگزاری «کارگاه مکتب‌مازوت» گرفت تا با استفاده از زبان هنر بتواند فرهنگ‌سازی درستی در حوزه کاهش آلودگی هوا برای شهروندان داشته باشد.

این کارگاه با عنوان طراحی اکران شهری و پوستر با دست‌مایه گرافیک و کارتون است که به مدت سه روز در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد. اطلاع‌رسانی برای این طرح از حدود یک ماه پیش در شهر با اکران تابلوهای انتظاری آغاز شد و در ادامه اطلاع‌رسانی‌هایی نیز از طریق گالری‌های شهری در این زمینه صورت گرفت.

خبرنگار ایمنا، در گزارشی به بررسی اهداف برگزاری این رویداد، تأثیرگذاری کارهای هنری در رفع چالش‌ها و مشکلات شهری و نقش هنرمندان در آگاه‌سازی شهروندان از هنرمندان حاضر در این کارگاه پرداخته است که مشروح آن را از نظر می‌گذرانید.

استفاده از زبان هنر برای کاهش آلودگی هوا

مجتبی مجلسی، طراح گرافیک شهر اصفهان در خصوص برگزاری کارگاه مکتب مازوت می‌گوید: آلودگی هوا مسئله و چالشی است که اصفهان هرساله با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند و هرسال هم این موضوع متهمانی چون خودروها، مردم و صنایع دارد.

وی می‌افزاید: این دعواها بر سر اینکه متهم چه کسی هست و باید چه کرد، هرساله ادامه پیدا می‌کند تا آلودگی هوا تمام می‌شود و این مسئله نیز تا سال آینده به فراموشی سپرده شود.

داور «کارگاه مکتب مازوت» اظهار می‌کند: با توجه به اینکه در سال جاری مازوت به‌عنوان متهم اصلی آلودگی هوای اصفهان مطرح شد، هنرمندان گرافیست تصمیم گرفتند برای جلوگیری از فراموشی این قضیه و با توجه به اینکه برخی مسئولان آن‌طور که باید به این مسئله نمی‌پردازند، کارگاه مکتب مازوت را حول محور مازوت‌سوزی برگزار کنند.

وی ادامه می‌دهد: در اصفهان مکتب معروفی به نام مکتب اصفهان در حوزه هنر وجود دارد که اگر مازوت‌سوزی به همین شکل ادامه پیدا کند این مکتب دیگر باقی نمی‌ماند؛ لذا انتخاب اسم این کارگاه نیز به رسالتی که هنر نسبت به کنش اجتماعی دارد، برمی‌گردد؛ پس با توجه به این موضوعات در کارگاه مکتب مازوت که به میزبانی شهرداری اصفهان برگزار شد، هنرمندان گرافیست و طراح طی سه روز به تولید اثر در بخش‌های پوستر، کارتن و تصویرسازی با موضوع مازوت‌سوزی و آلودگی هوا پرداختند که آثار خوبی نیز در این زمینه تولید شد و در شهر به اکران عمومی درآمد.

مجلسی با اشاره به مشکلات و معضلات موجود در جامعه می‌افزاید: وظیفه هنرمندان برای رفع مشکلات چاره‌جویی نیست، بلکه انجام کار کارشناسی و چاره‌اندیشی وظیفه مسئولان است و وظیفه هنرمندان حساس کردن مسئله است.

وی ادامه می‌دهد: هنرمندان باید مسئله را حساس کنند تا انگشت اتهام از سمت مردم و خودروها به سمت مازوت برگردد.

استفاده از زبان هنر برای کاهش آلودگی هوا

چاره‌اندیشی برای رفع آلودگی هوا هدف اصلی برگزاری کارگاه مکتب مازوت بود

امید نائینی دیگر طراح گرافیک اصفهانی در این خصوص می‌گوید: هدف از برگزاری کارگاه مکتب مازوت، بالا بردن هزینه مازوت‌سوزی برای برخی مسئولان بود تا وادار به چاره‌اندیشی برای آلودگی هوای اصفهان شوند.

وی می‌افزاید: آگاه‌سازی مردم نسبت به مضرات آلودگی هوا از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه به‌شمار می‌رود.

این طراح گرافیک ادامه می‌دهد: انتظار می‌رود در انجام چنین اقدامات هنری، هنرمندان مستندساز، تجسمی و نویسندگان نیز ورود کنند؛ چراکه در حال حاضر بهترین رسانه تأثیرگذار، هنر است.

نائینی با بیان اینکه با هنر می‌شود هر مطلب و موضوعی را در جامعه نهادینه کرد، اظهار می‌کند: دوره اول اکران شهری آثار کارگاه مکتب مازوت، اتفاقی است که می‌تواند برخی مسئولان استانی را وادار به واکنش نسبت به مازوت‌سوزی و استفاده کمتر از مازوت کند.

وی اضافه می‌کند: انتظار می‌رود شهروندان اصفهانی بیش از پیش نسبت به محیط زیست اطلاعات و آگاهی خود را افزایش دهند.

استفاده از زبان هنر برای کاهش آلودگی هوا

برگزاری کارگاه مکتب مازوت، باعث ایجاد رفتارهای مثبت در جامعه می‌شود

ایمان ماندگاری، یکی دیگر از هنرمندان طراح گرافیک در اصفهان، پیرامون این موضوع اظهار می‌کند: هدف از برگزاری کارگاه مکتب مازوت، تلنگر زدن به برخی مسئولان و مردم بود تا هوای شهرشان را بیش از پیش داشته باشند.

وی می‌افزاید: آلودگی هوا و مازوت‌سوزی عواقبی همچون ایجاد بیماری‌های اعصاب و روان برای مردم به همراه دارد؛ لذا برگزاری چنین کارگاه‌هایی با حضور هنرمندان بسیار خوب و مطلوب است.

این طراح گرافیست تصریح می‌کند: جمع شدن عده‌ای از هنرمندان با هدف تولید آثار پیرامون مازوت‌سوزی و آلودگی هوا و یادآوری نکاتی در این خصوص به مسئولان و مردم تا مراقب هوای شهر باشند، کاری بسیار ارزشمند است.

وی اضافه می‌کند: حتی اگر چند نفر بعد از برگزاری این کارگاه به این نتیجه برسند که از خودروی شخصی کمتر استفاده کنند یا در کارخانه‌ها برای کمتر آلوده کردن هوا برنامه‌ریزی کنند، نیز خوب است.

ماندگاری اظهار می‌کند: مشارکت حدود ۳۰ نفر از هنرمندان با تولید محتوا و پوستر پیرامون آلودگی هوا که حالت تلنگر برای مسئولان و مردم را داشت، نشان از استقبال خوب از کارگاه مکتب مازوت بود.

وی اظهار می‌کند: اجرای کارگاه مکتب مازوت و انجام کارهای هنری در رفع مشکلات جامعه، باعث ایجاد رفتارهای مثبت مردم و تغییر رویه مسئولان، همچنین بهتر شدن حال هوای شهر می‌شود.

استفاده از زبان هنر برای کاهش آلودگی هوا

به چالش کشیدن موضوع آلودگی هوای از اهداف برگزاری کارگاه مکتب مازوت بود

مرضیه رحیمی، طراح گرافیک اصفهانی نیز در این خصوص می‌گوید: هدف از برگزاری کارگاه مکتب مازوت به چالش کشیدن موضوع آلودگی هوای اصفهان بود.

وی با اشاره به اینکه مشکل آلودگی هوا طوری است که کاری از دست مردم برای رفع آن برنمی‌آید و شاید مردم سهم بسیار کمی در ایجاد این مشکل داشته باشند، اظهار می‌کند: وظیفه و رسالت طراح و گرافیست این است که در معضلات اجتماعی صدای مردم باشد.

این طراح گرافیست ادامه می‌دهد: قبل از حضور در کارگاه مکتب مازوت، چهار پوستر با موضوعات «اصفهان آب شد از بی‌آبی»، «اصفهان سوخت شد»، «اصفهان پاک شد از زیبایی» و «اصفهان پاک شد از هوای پاک» را نیز در زمینه معضلات زیست‌محیطی کار کردیم.

وی با بیان اینکه مردم و مسئولان باید به‌نوبه خود در رفع این معضلات کاری را انجام دهند، می‌افزاید: استقبال از کارگاه مکتب مازوت از سمت هنرمندان بسیار خوب بود و با توجه به محدودیت آن، بسیاری از هنرمندان نتوانستند در این کارگاه حضور داشته باشند.

رحیمی تأکید می‌کند: برگزاری این کارگاه‌ها باعث برقراری ارتباط و تعامل، ایده‌پردازی و ارتقای سطح آگاهی هنرمندان می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: فقدان حضور هنرمند در پروسه‌های شهری باعث ایجاد فاصله بین مسئولان و هنرمندان می‌شود که برگزاری چنین کارگاه‌هایی نشان از علاقه مسئولان برای تعامل باهنرمندان و کم کردن این فاصله دارد.

این طراح گرافیست می‌گوید: کارگاه مکتب مازوت از نوع اطلاع‌رسانی بود که دغدغه جامعه را فریاد زد و به‌عنوان یک هنرمند معتقدم هنرمندان باید صدای مردم باشند و مشکلات جامعه را فریاد بزنند تا راه‌حلی برای آن‌ها پیدا شود.

کد خبر 637328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.