نظارت منسجم‌ مدیریت شهری زمینه‌ساز کاهش تخلفات ساختمانی است

یک کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری گفت: نظارت بیشتر و منسجم‌تر شهرداری و سازمان نظام مهندسی در ساخت‌وسازها موجب کاهش تخلفات ساختمانی در شهرها می‌شود.

سعیده بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: نوع و شدت وقوع تخلف ساختمانی در شهرهای کشور به خصوصیات حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و نحوه مدیریت شهر وابسته است.

وی افزود: شیوه عملکرد و برخورد نهادهای مدیریتی به ویژه شهرداری‌ها در موضوع تخلفات ساختمانی نشان دهنده وجود ضعف در قانون است.

این کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری خاطرنشان کرد: افزایش قیمت زمین و مهاجرت‌ها، ناکارآمدی ضوابط و مقررات ساختمانی، نحوه نظارت و اجرای ضوابط ساخت‌وساز توسط مهندسان ناظر، مراحل طولانی صدور پروانه ساختمانی و وحدت رویه نداشتن در این زمینه و اعمال سلیقه‌های متفاوت و حتی تغییر سلیقه‌ها موجب سردرگمی متقاضیان اخذ پروانه ساختمانی می‌شود.

بهداشت ادامه داد: نظارت بیشتر و منسجم‌تر شهرداری و سازمان نظام مهندسی در ساخت‌وسازها موجب کاهش تخلفات ساختمانی در شهرها خواهد شد.

وی با بیان اینکه تخلفات ساختمانی می‌تواند تبعات کالبدی، اقتصادی و اجتماعی داشته باشد، تصریح کرد: می‌توان گفت این تخلفات از لحاظ کالبدی موجب توسعه بی‌قاعده شهر، افزایش حاشیه‌نشینی، افزایش احداث ساختمان ناایمن و تغییر چشم‌انداز و سیمای بصری شهرها می‌شود.

این کارشناس برنامه‌ریزی شهری تاکید کرد: برخورد قاطع مهندسان ناظر با تخلفات ساختمانی و نظارت دقیق بر ساخت‌وسازهای شهری، وابستگی نداشتن درآمدی شهرداری‌ها از بخش تخلفات ساختمانی، تغییر حکم کمیسیون ماده ۱۰۰ از جریمه مالی به حکم تخریب برای آن دسته از تخلفات ساختمانی که تخریب آن ضروری است، استفاده از متخصصان در کادر شهرداری‌ها و به روز کردن قوانین ساخت‌وسازها مطابق با نیازهای جامعه از اقداماتی است که می‌تواند تغییر مؤثری در کاهش یا جلوگیری از تخلفات ساختمانی در کلانشهرها داشته باشد.

بهداشت گفت: امروزه با توجه به روند رو به رشد مهاجرت‌هایی که به شهرها می‌شود و افزایش تقاضای مسکن، ناخواسته روند ساخت‌وسازها افزایش یافته است و توجه به هزینه بالای مصالح ساختمانی و بالا بودن هزینه تمام شده ساختمان‌ها، بیشتر مالکان و سازندگان برای افزایش کارایی یا صرفه اقتصادی احداث بنا اقداماتی انجام می‌دهند که خلاف قانون است.

وی اظهار کرد: رعایت قوانین و ضوابط ساختمان‌سازی ممکن است برای سازنده ساختمان دشوار یا گران باشد، از این رو با قانون‌شکنی در ساختمان‌سازی، توجه نداشتن به قانون‌گذاری‌های موجود در عرصه ساخت‌وساز و سرپیچی از مقررات ساختمان‌سازی تخلفاتی همچون احداث بنا بدون اخذ پروانه ساختمانی از شهرداری، احداث بناهای غیرمستحکم، ارتفاع و تراکم، تجاوز به حریم معابر، تبدیل یا تغییر کاربری، تأمین نکردن پارکینگ مورد نیاز یا کسری پارکینگ انجام می‌شود.

کد خبر 629475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.