به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، محققان پس از انجام بررسیهای لازم به این نتیجه رسیدند که آن دسته از رژیمهای غذایی حاوی کلسیم و پتاسیم پایین به همراه مصرف مایعات محدود و کافئین احتمال تشکیل سنگهای کلیوی را افزایش میدهد. زمانی که مصرف مایعات کم میشود و کافئین جایگزین آن میشود حجم ادرار کاهش پیدا میکند، غلظت آن زیاد میشود و خطر بروز سنگهای کلیوی افزایش پیدا میکند.
فیتات نوعی ترکیب آنتیاکسیدانی است که در غلات کامل، آجیل و دیگر مواد مغذی یافت میشود و باعث بالا رفتن جذب کلسیم و ترشح آن در ادرار میشود. محققان معتقدند که مصرف کلسیم و پتاسیم در پیشگیری و کاهش ابتلاء به سنگهای کلیوی اولویت بالاتری نسبت به مصرف مایعات دارد.
نتایج پژوهشهای انجام شده نشان میدهد رژیمهای غذایی که روزانه یکهزار و ۲۰۰ میلیگرم کلسیم و منیزیم را حاوی هستند از بروز اولیه سنگهای کلیوی جلوگیری میکنند. توصیه شده است افراد میوهها و سبزیجات بیشتر حاوی کلسیم و پتاسیم بالاتر را به رژیم روزانه خود اضافه کنند. میوههایی مانند موز، پرتقال، گریپفروت، خربزه، زردآلو و طالبی و سبزیجاتی مانند سیبزمینی، قارچ، نخود، خیار و کدو سبز حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند.
نظر شما