۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۰۵:۳۰
چالشی به نام «محدودیت»

طی هفته‌های گذشته با محدودیت‌هایی در بسترهای مختلف اینترنتی مواجه شدیم که به موجب این محدودیت‌ها، بسیاری از سایت‌ها و نرم‌افزارهای کاربردی و محبوب ازجمله اینستاگرام و واتس‌اپ غیرفعال شد و چالش‌های بسیاری برای قشرهای مختلف جامعه ازجمله شاغلان و دانش‌آموزان داشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، طی هفته‌های گذشته با محدودیت‌هایی در بسترهای مختلف اینترنتی مواجه شدیم که به موجب این محدودیت‌ها بسیاری از سایت‌ها و نرم‌افزارهای کاربردی و محبوب ازجمله اینستاگرام و واتس‌اپ غیرفعال شد؛ این مسئله بسیاری از کسب‌وکارها را تحت‌الشعاع قرار داد و حتی مشکلاتی برای دانش‌آموزان و دانشجویان ایجاد کرد.

امروزه اینترنت بستری مناسب برای کسب درآمد، علم و دانش است و بسیاری از افراد با استفاده از بسترهای اینترنتی به کسب علم و درآمد می‌پردازند؛ بنابراین اعمال محدودیت در این زمینه موجب نارضایتی بسیاری از مردم شده است.

محدودیت‌های اینترنتی چالش‌های بسیاری برای مشاغل مختلف ایجاد کرده است

مصطفی، یکی از شهروندان اصفهان در رابطه با مشکلات ناشی از محدودیت‌های اینترنتی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: متأسفانه محدودیت‌های اینترنتی مشکلات بسیاری برای مشاغل مختلف ایجاد کرده که یکی از این مشکلات در حوزه تبلیغات و معرفی خدمات به‌وضوح قابل مشاهده است.

وی می‌افزاید: با استفاده از بسترهای اینترنتی می‌توانستیم با مشتریان شهرهای دیگر ارتباط برقرار کرده و محصولات خود را به آن‌ها معرفی کنیم، اما درحال‌حاضر به موجب محدودیت‌های اینترنتی این کار دشوار شده است.

این شهروند اصفهانی ادامه می‌دهد: درحال‌حاضر تنها برخی از شبکه‌های اجتماعی داخلی فعال است و شاغلان نیز باید از این طریق با مشتریان خود در ارتباط باشند، درصورتی‌که تمام مردم در شبکه‌های اجتماعی داخلی عضویت ندارد.

وی تاکید می‌کند: پیش از اعمال محدودیت‌های اینترنتی می‌توانستیم خدمات خود را به‌صورت غیرحضوری ارائه دهیم، اما به دلیل اینکه اکثر مشتریان از شبکه‌های اجتماعی داخلی استفاده نمی‌کنند، امکان ارائه خدمات غیرحضوری وجود ندارد.

محدودیت‌های اینترنتی دانش‌آموزان را به دردسر انداخته است

رضا، یکی از دانش‌آموزان استان اصفهان در رابطه با مشکلات ناشی از اعمال محدودیت‌های اینترنتی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: با اعمال محدودیت‌های اینترنتی، سرعت اینترنت در برخی از سایت‌های داخلی تحت‌الشعاع قرار گرفت.

این دانش‌آموز اصفهانی ادامه داد: در بسیاری از دروس نیاز به دوره‌کردن برای یادگیری بهتر وجود دارد از طرفی بسترهای اینترنتی منبع بسیار مناسبی برای ارتباط با معلمان و سایر دانش‌آموزان بود که متأسفانه درحال‌حاضر بسیاری از آن‌ها تحت تأثیر محدودیت قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلات ناشی از محدودیت‌های اینترنت اطلاعیه‌های مدارس است که معمولاً از طریق پلتفرم واتس‌اپ یا اینستاگرام صورت می‌گرفت، اما به دلیل محدودیت‌های اینترنتی دانش‌آموزان به سختی از اطلاعیه مدارس آگاه می‌شوند.

محدودیت‌های اینترنتی چه مشکلاتی برای کافی‌نت‌ها ایجاد کرد؟

امید قاسمی، مدیر یکی از کافی‌نت‌های معتبر اصفهان در رابطه با مشکلات ناشی از محدودیت‌های اینترنتی به خبرنگار ایمنا می‌گوید: خوشبختانه به دلیل اینکه اینترنت این مرکز از نوع VDSL بود، با افت سرعت مواجه نشدیم، اما در برخی مواقع سایت‌های داخلی با اختلال مواجه می‌شد.

وی می‌افزاید: طی روزهای اخیر به‌موجب محدودیت‌هایی که برای برخی از سایت‌های اینترنتی ایجاد شد، مردم با افت سرعت نیز مواجه شدند، اما بیشترین معضلی که دفاتر خدمات اینترنتی با آن مواجه بودند، اختلالی بود که در سایت‌های اینترنتی دولتی رخ می‌داد.

این مدیر کافی‌نت ادامه می‌دهد: درواقع محدودیت‌های ایجاد شده در برخی مواقع موجب شد که بسیاری از سایت‌های دولتی از دسترس خارج و ارتباط‌گیری با آن‌ها دشوار شود.

وی اشاره کرد: مشکلاتی که در سایت‌های داخلی رخ‌داد بیشتر به‌دلیل تأمین امنیت و گسترش زیرساخت برای جلوگیری از نفوذ بود.

قاسمی تاکید کرد: اینترنت ADSL بسیار تحت‌الشعاع محدودیت‌های اخیر قرار گرفت و کاربرانی که از این سرویس استفاده می‌کردند با افت سرعت مواجه شدند.

مخالفت شورایعالی فضای مجازی با فیلترینگ دائم اینستاگرام و واتس‌اپ

همزمان با قطع شدن اینترنت و ایجاد محدودیت‌های شدید برای آن، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات به طور پراکنده گفت‌وگوهایی با برخی منابع خبری داشت که به فیلترینگ دائم شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کرد. نخستین جلسه شورایعالی فضای مجازی پس از محدودیت‌های اخیر اینترنت و فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ برگزار شد. در این جلسه که با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشور در عصر روز سه‌شنبه _نوزدهم مهرماه_ برگزار شد، گزارش وضعیت فضای مجازی کشور، میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و راهکارهای تقویت زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات ارائه شد و مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

اعضای شورایعالی فضای مجازی در این جلسه بر ضرورت توسعه خدمات داخلی و تقویت اقتصاد دیجیتال روی شبکه ملی اطلاعات تاکید کردند و قرار شد زیرساخت‌ها و سکوهای داخلی توسط دولت تقویت و برای حضور بیشتر کاربران تمهیدات و تسهیلات لازم پیش‌بینی شود. خیلی‌ها منتظر بودند در این جلسه، شورایعالی فضای مجازی درخصوص فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتس‌اپ تصمیم‌گیری کند، اما اعضای این شورا به فیلترینگ دائمی پلتفرم‌های خارجی رأی ندادند.

آخرین اخبار از وضعیت محدودیت‌های اینترنتی

همان‌طورکه عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شنبه گذشته _شانزدهم مهرماه_ در حاشیه مراسم افتتاح مرکز کنترل و عملیات ماهواره‌های سنجش از دور به آن تاکید کرد ایجاد محدودیت برای دو پلتفرم خارجی براساس تصمیم وزارت ارتباطات نبوده و ادامه آن نیز منوط به تصمیم مراجع امنیتی و کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است.

وی همچنین چهارشنبه _ششم مهرماه_ در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره محدودیت‌های اعمال شده برای این دو پلتفرم آمریکایی اظهار کرد: مرجع تصمیم‌گیری در این زمینه وزارت ارتباطات نیست و برخی محدودیت‌ها بنا به شرایط کشور و به‌تشخیص مراجع ذی‌صلاح در کشور ایجاد شده است و رفع این محدودیت‌ها برعهده مرجعی است که محدود شدن آن را ابلاغ کرده است.

خوشبختانه هم اکنون همه خدمات داخلی بر بستر شبکه ملی اطلاعات در حال انجام است و هیچ خدمت و سرویس داخلی مختل نشده است. ضمن اینکه محدودیت‌هایی که بنابه ملاحظات و دستور مراجع ذی‌صلاح در روزهای گذشته و در بعضی ساعات روز در سطح بین‌المللی ایجاد می‌شد، هم اکنون رفع شده است و تنها محدودیت موجود برای دو پلتفرم مذکور است که تصمیم‌گیری درباره آنها به دلیل نقض قوانین حاکمیتی و نقشی که در ایجاد آشوب داشتند باید در مراجعی که ذی‌صلاح هستند، صورت گیرد.

گزارش از مهرداد رجبی، خبرنگار سرویس علم و فناوری خبرگزاری ایمنا

کد خبر 613042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.