درمان رفلاکس معده: (درمان خانگی و دارویی)

آیا تا کنون بیماری رفلاکس معده را تجربه کرده‌اید؟ آیا در مورد درمان این بیماری چیزی می‌دانید؟

شاید شما هم جزو افرادی باشید که به بیماری رفلاکس معده دچار شده‌اید و هم اکنون نیز به دنبال راه‌های درمان این بیماری هستید. دردی که از شکم به گلو وارد می‌شود، مزه‌های بدی که از معده به گلو بر می‌گردند، تلخ شدن ناگهانی گلو و سرفه‌های بی حد و اندازه همه و همه از علائم این بیماری هستند. حال برای این که بدانید پس از مواجه شدن با علائم بیماری رفلاکس معده باید چه کنید و کی به متخصص گوارش مراجعه کنید.

رفلاکس معده چیست

در معده‌ی ما مقداری اسید وجود دارد که با هر بار غذا خوردن، سبب هضم شدن بهتر غذا می‌شوند. حال اگر کسی به بیماری رفلاکس معده دچار باشد، ممکن است مدام مزه‌ی بدی را در دهانش حس کند. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که اسید و محتویات دیگر معده از دریچه‌ی مری به سمت بالا رفته و به گلو می‌رسند. این بازگشت اسید از طریق دریچه‌ی پایینی مری صورت می‌گیرد. دریچه‌ی قسمت پایینی مری دریچه‌ای عضلانی است که از خارج شدن اسید معده جلوگیری می‌کند و در انتهای مری قرار گرفته است. با باز شدن این دریچه، غذایی که در معده وجود دارد رفلاکس معده رخ می‌دهد که پس از مشاهده‌ی علائم شما سریعا باید به دکتر عمومی مراجعه کنید. اغلب مشکل رفلاکس معده با مراجعه به پزشک عمومی حل می‌شود؛ اما در صورت ادامه مشکل حتما به دکتر گوارش مراجعه کنید.

رفلاکس معده انواع مختلفی دارد. یکی از این انواع، رفلاکس معده کلاسیک است که در آن محتویات معده تا حلق و گلو نمی‌رسند و در مری باقی می‌مانند اما در انواع دیگر این بیماری، محتویات معده و گلو می‌رسند و حتی ممکن است حالت تهوع را میز برای فرد به وجود بیاورند. شما می‌توانید جهت کسب راهنمایی های لازم برای درمان این بیماری، با ما همراه باشید.

درمان خانگی رفلاکس معده

گاهی ممکن است ما به بیماری سرماخوردگی یا انفولانزا دچار شویم و تا مدت‌ها از گلو درد و سرفه رنج ببریم اما زمانی که چنین علائمی بدون دلیل در بدن ما پدیدار شوند، لازم است که به یک دکتر عمومی مراجعه کنیم تا تحت معاینات لازم قرار بگیریم. دکتر عمومی معمولا در کنار تجویز دارو درمان خانگی رفلاکس معده را به ما پیشنهاد می‌دهد. اگر شما هم به دنبال درمان خانگی این بیماری هستید، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

۱: آهسته و پیوسته غذا خوردن: در وعده‌های غذایی خود سعی کنید که بیش از حد چیزی نخورید. زمانی که معده در وعده‌های غذایی بیش از حد پر شود، ممکن است به دیواره فشار وارد کند و این بیماری را تشدید نماید.

۲: پرهیز از خوردن برخی غذاها: امروزه پزشکان بر این باورند که برخی از غذاهایی که به مصرف می‌رسند، در افزایش بیماری رفلاکس معده نقش زیادی دارند. غذاهایی که میزان چربی آن‌ها زیاد است، غذاهایی که ادویه‌ی زیادی را در خود جای داده‌اند، نوشیدنی‌های گاز دار و الکلی، نعنا، چای، پیاز، قهوه و مواردی از این قبیل مدام توسط هر خانواری مصرف می‌شوند اما کسانی که مبتلا به بیماری‌های معده هستند اگر برای یک هفته مصرف این غذاها را ترک کنند، متوجه بهبود خود خواهند سد.

۳: رهایی از اضافه وزن: همه‌ی ما می‌دانیم که چاقی و اضافه وزن دشمن بدن انسان است. چربی‌هایی که در بدن هر فردی وجود دارند، باعث می‌شوند که اعضای مجاور معده فواصل بیشتری از هم پیدا کنند و مطلوبیت طبیعی ساختار بدن از بین برود. بنابراین کاهش وزن زیر نظر دکتر عمومی یکی از مؤثرترین راهکارهایی است که برای درمان رفلاکس معده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۴: ترک دخانیات: اگر شما هم جزو افرادی هستید که به بیماری رفلاکس معده دچار شده‌اید، حتما دخانیات را ترک کنید چرا که دخانیات دشمنی برای معده به شمار می‌آیند و در تشدید بیماری‌های معده نقش مؤثری دارند.

۵: ایستادن پس از صرف غذا: حتما پس از این که غذا خوردید، چند دقیقه را بایستید. ایستادن به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و اسیدهای معده را نیز کاهش می‌دهد.

علائم رفلاکس معده

همان طور که گفتیم، انواع مختلفی از رفلاکس معده وجود دارد که هر کدام از آن‌ها اندامی را از میان اندام‌های دستگاه گوارشی بدن مختل می‌کنند. از این رو علائمی که با این بیماری همراه هستند، اغلب از فردی به فرد دیگر متغیر می‌باشند. این علائم که معمولا پس از خوردن غذا برای بدن خر فردی به وجود می‌آیند، هنگام دراز کشیدن یا خوابیدن شدیدتر می‌شوند اما همچنان پزشکان این علائم را به دو دسته‌ی خفیف و شدید تقسیم می‌کنند. این علائم عبارتند از:

درمان رفلاکس معده: (درمان خانگی و دارویی)

  • سوزش قفسه‌ی سینه که با سوزش سر دل به وجود می‌آید و معمولا بسیار آزار دهنده است. این سوزش در مواقع حاد به گلو می‌رسد و گلو را هم تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
  • زمانی که مزه‌ی ترش یا تلخی را در گلوی خود احساس می‌کنید، بدون شک به این بیماری دچار شده‌اید. در این مواقع مایع موجود در معده به خلق می‌رسد و ‌مزه‌ی بدی را به وجود می‌آورد.
  • در برخی موارد بیمار مبتلا به این بیماری در بلعیدن غذا نیز مشکل پیدا می‌کند.
  • درد در قسمت بالای شکن یا سوء هاضمه هم از علائم رفلاکس معده هستند.
  • حالت تهوع، استفراغ، سیری آزار دهنده نیز با این بیماری همراه می‌باشند.

تجویز دارو برای درمان رفلاکس معده

پس از این که متوجه شدید که دچار بیماری رفلاکس معده شده‌اید، بهتر است به دکتر عمومی مراجعه کنید تا برای شما دارو تجویز کند. از مهم‌ترین داروهایی که پزشک برای درمان این بیماری تجویز می‌کند می‌توانیم به داروی امپرازول و داروهایی که در خانواده‌ی امپرازول قرار می‌گیرند نظیر لانطوپرازول، رابیپرازول و پانتوپرازول اشاره کنیم. علاوه بر این، اگر بیماری معده‌ی شما چندان شدید نشده باشد، داروهایی مثل فاموتیدین و رانیتیدین هم برای درمان این بیماری بسیار مؤثر هستند. این داروها اسیدهای معده را کمتر می‌کنند و از باز شدن دریچه‌ی مری هم جلوگیری می‌نمایند. علاوه بر این، عناصر به کار رفته در ساختار این داروها عوارض چندانی را برای بدن بیمار به وجود نمی‌آورند و از این جهت هم بسیار مناسب به شمار می‌آیند.

توجه داشته باشید که مصرف هر نوع قرص و دارویی مستلزم این است که شما ابتدا با یک پزشک مشورت کنید و با راهنمایی‌های این پزشک، به استفاده کردن از این دارو بپردازید. پس از مصرف سرخود هر نوع دارویی برای درمان این بیماری خودداری کنید.

ثبت نوبت دکتر عمومی برای مراجعه اورژانسی جهت درمان رفلاکس معده در دکترتو در دسترس شما است. برای نوبت دکتر عمومی تهران و بقیه شهرها به سایت دکترتو مراجعه کنید

کد خبر 604206

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.