پرداخت بیش از ۲۷۰۰ میلیاردتومان تسهیلات در بخش کشاورزی استان اصفهان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در سال زراعی گذشته بیش از دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخش‌های مختلف کشاورزی از جمله تسهیلات سرمایه‌ای، صنایع تبدیلی و تکمیلی پرداخت شده و اصفهان در جذب تسهیلات رتبه یک کشور را داشته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهرداد مرادمند امروز _دوشنبه، سی‌ویکم مردادماه_ در نشستی با حضور خبرنگاران اظهار کرد: از شهریورماه ۱۴۰۰ تا کنون حدود ۱۷۹ پروژه در بخش کشاورزی استان با اعتباری بالغ بر ۸۲۱ میلیارد تومان افتتاح شد که ۶۶ پروژه در بخش تولیدات گیاهی، هشت پروژه در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری، بخش آب و خاک ۵۷ پروژه، تعاون روستایی چهار پروژه، امور عشایر هفت پروژه، تحقیقات کشاورزی چهار پروژه و صنایع کشاورزی چهار پروژه داشته است.

وی افزود: بیش از ۸۵ درصد سرمایه گذاری آورده بخش خصوصی و مابقی تسهیلات بانکی و اعتبارات دولتی بوده که این اعتبارات بیشتر صرف امور زیربنایی شده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: مسئولیت تنظیم بازار از سال گذشته براساس قانون انتزاع، کاملاً به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شد. همچنین پس از حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی تغییراتی در فضای اقتصادی کشور ایجاد شد که بخشی از آن شامل آزادسازی نهاده‌های دامی است. این نهاده‌ها در قیمت تمام شده محصولات پروتئینی مورد نیاز مردم تأثیرگذار است.

مرادمند اضافه کرد: با اقدامات انجام شده، خللی در تولید مایحتاج اولیه مردم ایجاد نشد و در بخش توزیع نیز سعی شد قیمت‌های مصوب رعایت شود. با راه‌اندازی کالابرگ الکترونیکی بازار محصولات پروتئینی بیش از پیش مدیریت شده و تعادل در تولید و مصرف برقرار می‌شود.

۳۲۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت‌

وی تصریح کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ با برنامه‌ریزی انجام شده، حجم آب کشاورزی مدیریت و ۳۲۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت‌. در مناطق پایین دست رودخانه، کشت غله انجام شد و در فصل بهار در غرب استان، آبیاری باغات انجام شد. فصل بهار امسال بسیار کم‌بارش بود اما با مدیریت انجام شده غلات و گلرنگ کشت شده به ثمر رسید.

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تاکنون چهار نوبت آبیاری برای کشاورزان غرب در نظر گرفته شده است تا بتوانند کشت خود را مدیریت کنند. همچنین با این اقدامات خرید گندم در سال جاری بیش از ۱۵۰ درصد، تولید دانه‌های روغنی و علوفه، محصولات باغی نیز افزایش یافت.

مرادمند اضافه کرد: یکی از اولویت‌های بخش کشاورزی در سال جاری توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان واقعی بوده است. همچنین پیاده کردن آمایش سرزمینی در الگوی کشت، توسعه کشت گلخانه‌ای، اصلاح ساختار دامپروری استان، فعال کردن واحدهای نیمه تعطیل، تثبیت مالکیت اراضی و صدور اسناد کشاورزی، ایجاد زنجیره‌های تولید، حمایت و نظارت بر تولید محصول سالم، تولید بذر، حمایت از پوشش بیمه‌ای محصولات و حمایت از صادرات محصولات کشاورزی از جمله مهم‌ترین اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در سال جاری بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته بیش از دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخش‌های مختلف کشاورزی از جمله تسهیلات سرمایه‌ای، صنایع تبدیلی و تکمیلی و … پرداخت شده و اصفهان در جذب تسهیلات رتبه یک کشور را داشته است.

پساب خام در استان اصفهان رها نمی‌شود

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بیش از ۶۳ هزارتن گندم تاکنون در استان اصفهان خریداری شده که با توجه به میزان آبی که در اختیار کشاورزان قرار گرفت کشت انجام شده بهره‌وری مناسبی داشته است. ظرفیت سردخانه‌های استان از سه سال گذشته تاکنون افزایش یافته است. عمده سبزی‌کاری‌های استان در منطقه ناژوان، خوراسگان و غرب استان انجام می‌شود. پساب خام در استان اصفهان رها نمی‌شود.

مرادمند اضافه کرد: فقط پساب تصفیه شده در شمال و جنوب اصفهان رها می‌شود. در جنوب اصفهان برداشت مستقیم از پساب رها شده نداریم و در شمال استان نیز صرفاً غلات و علوفه با پساب کشت می‌شود. سبزی و صیفی در استان اصفهان با آب قنات‌ها، چشمه و چاه کشت می‌شود.

وی تصریح کرد: محصولات کشاورزی استان از فلفل دلمه‌ای، گوجه، بادمجان، کرفس و … به روسیه، کشورهای حوزه خلیج فارس و از طریق ترکیه به برخی کشورهای اروپایی و اوراسیا صادر می‌شود. هیچ محدودیتی در صادرات این محصولات وجود ندارد. سال گذشته روسیه اعلام کرده بود که استفاده از برخی سموم در روسیه به صورت ثبت شده وجود ندارد و به همین دلیل واردات فلفل دلمه‌ای را ممنوع کرد. این ممنوعیت ارتباطی با سلامت محصول نداشت و کارشناسان روسی نیز با حضور در ایران از روند کشت این محصول بازدید و سلامت آن را کاملاً تأیید کردند.

پساب شاهین شهر به بخش کشاورزی اختصاص نمی‌یابد

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در قانون تکلیف شده است که محیط زیست و شرکت آب و فاضلاب موظف به تصفیه کامل پساب و سپس رهاسازی آن هستند. در بخش‌هایی همچون منطقه بهارستان هنوز این اقدام انجام نشده است. پساب شاهین شهر کاملاً توسط صنایع و شهرداری خریداری شده و به بخش کشاورزی اختصاص نمی‌یابد. تولید خربزه در منطقه گرگاب و سین نیز با آب چاه انجام می‌شود.

مرادمند تصریح کرد: در مردادماه سال جاری، حدود ۲۰ مزرعه شیلات، ۳۰۰ تن ماهی و ۵۰۰ میلیارد ریال خسارت به بخش شیلات استان وارد شد. بیش از ۸,۶۰۰ تن انواع ماهی‌های خوراکی در استان اصفهان تولید می‌شود. به دنبال ایجاد چاهک آب در کنار مزارع هستیم تا پس از این شاهد چنین خساراتی نباشیم.

اختصاص ۳,۱۰۰ میلیارد تومان توسط رئیس جمهور به کشاورزی استان

وی ادامه داد: میزان خسارت سیل به بخش کشاورزی استان اصفهان ۶۸۳ میلیارد تومان برآورد شده است. در سفر ریاست جمهوری سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه برای بخش کشاورزی استان اختصاص یافت که در سه سال آینده پرداخت می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: کاشت برنج از ۲۴ هزار هکتار به کمتر از سه هزار هکتار آن هم در مناطقی که در حاشیه رودخانه قرار گرفته، رسیده است. در سنوات اخیر بیش از ۹ هزار هکتار از حرایم شهرها کاهش یافته است.

مرادمند اضافه کرد: در سال جاری بیش از ۱۷۵ مجوز برای صنایع تبدیلی صادر شده است. اکنون ۶۶۳ واحد از این صنایع وجود دارد که ظرفیت پذیرش بیش از هفت میلیون تن ماده خام دارد. نسبت به گذشته ضایعات محصولات کشاورزی با فعالیت این صنایع کاهش قابل توجهی داشته است.

کد خبر 598647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.