از کاهش زمان اجرای پروژه‌ها تا درآمدزایی از دارایی‌ها

مدیر طرح و برنامه سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با بیان اینکه مراحل به ثمر رسیدن یک پروژه شامل سه مرحله آمایش، ارجاع و اجرا است، گفت: از اهداف مهم این سازمان می‌توان به کاهش زمان اجرای پروژه‌ها، درآمدزایی از دارایی‌ها، بهبود تصویر سازمانی و تقویت زیرساخت‌های این سازمان اشاره کرد.

مجید غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه یکی از اهداف مهم سازمان فاوا، کاهش زمان اجرای پروژه‌ها است، اظهار کرد: از دیگر اهداف این سازمان می‌توان به درآمدزایی از دارایی‌های سازمان، بهبود تصویر سازمانی و تقویت زیرساخت‌های این سازمان اشاره کرد و باید بدانیم که برای رسیدن به این اهداف ابتدا باید هر کدام را به خوبی تحلیل و بررسی کرد.

وی ادامه داد: مراحل به ثمر رسیدن یک پروژه شامل سه مرحله آمایش، ارجاع و اجرا است. در مرحله آمایش، بررسی وضعیت موجود حوزه بهره‌بردار، وضعیت موجود بازار، شناسایی نیازهای کسب‌وکاری، ارائه راه‌حل، تدوین و تأیید شرح خدمات و تهیه سند سطح سرویس خدمات شامل نیازهای فنی و کسب‌وکاری مشتری انجام می‌شود.

مدیر طرح و برنامه سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در مرحله ارجاع، انتخاب پیمانکار شامل مراحل قانونی فراخوان آگهی عمومی و برگزاری کمیسیون جهت انتخاب پیمانکار، انعقاد قرارداد شامل پاراف‌های داخل سازمان، شهرداری، معاونت برنامه‌ریزی، حوزه شهردار و دریافت ضمانت‌نامه از پیمانکار و پرداخت پیش‌پرداخت برای شروع اجرای پروژه است و پس از آن پروژه وارد مرحله اجرا خواهد شد.

وی تصریح کرد: اگر برای پروژه‌های سازمان فاوا نسبت مجموع زمان‌های آمایش، ارجاع و اجرای واقعی پروژه را به زمان اجرای قید شده در قرارداد یا همان زمان انتظار محاسبه کنیم، در سه سال منتهی به سال ۱۳۹۸ به عدد ۴.۹۳ دست می‌یابیم که در سه سال منتهی به سال ۱۴۰۰ این عدد به ۳.۸۹ کاهش یافته است، در حالی که نرخ جهانی این نسبت ۲.۵ است.

غلامی اضافه کرد: در مراحل آمایش و ارجاع به غیر از سازمان فاوا، حوزه‌های بهره‌بردار، شهردار، معاونت برنامه‌ریزی، نقدینگی برای انجام پیش‌پرداخت مراحل قانونی انتخاب پیمانکار و دیگر عوامل نیز تأثیرگذار است و برای محاسبه نقش مستقیم سازمان در اجرای پروژه، اگر نسبت زمان واقعی اجرای پروژه (از پیش‌پرداخت پیمانکار تا تحویل موقت) به زمان انتظاری موجود در قرارداد را محاسبه کنیم، در سه سال منتهی به سال ۱۳۹۸ به عدد ۲.۸۹ و در سه سال منتهی به سال ۱۴۰۰ به عدد ۲.۳۴ می‌رسیم که روند رو به بهبود را نشان می‌دهد، البته نرخ متوسط جهانی در این مورد ۱.۸ است.

وی تصریح کرد: اگر نسبت زمان آمایش و ارجاع را به زمان انتظاری موجود در قرارداد محاسبه کنیم، انتظار داریم که طبق متوسط جهانی به عدد ۰.۷ برسیم، در حالی که آمار و ارقام نشان می‌دهد که در سه سال منتهی به ۱۴۰۰ این عدد ۱.۵۵ و در سه سال منتهی به ۱۳۹۸ معادل ۲.۰۴ بوده است.

کد خبر 577081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.