روزهای سخت کرونایی در دو ماه آینده

معاون درمان بیمارستان بهارلوی تهران با بیان اینکه روزهایی سخت کرونایی تا دو ماه آینده در انتظارمان خواهد بود، گفت: با درگیری بالایی که اومیکرون ایجاد می‌کند در اکثر بخش‌ها با کمبود نیرو مواجه هستیم. آمار ابتلای کادر درمان به این سویه تصاعدی است و تا زمان بهبودی نیز باید به مرخصی استعلاجی بروند.

به گزارش ایمنا، «بهنام بهنوش» با اشاره به افزایش مراجعات بیمارستانی کرونا در بخش سرپایی و بستری، اظهار کرد: مراجعان با علائم سرماخوردگی و علائم گوارشی مراجعه می‌کنند که با بررسی‌های بیشتر، مشخص می‌شود مبتلا به اومیکرون هستند. تعداد مراجعان نسبت به ماه قبل افزایش قابل توجهی داشته است.

وی افزود: برخلاف نوع دلتا که درصد قابل توجهی از مراجعان بستری می‌شدند، اکنون تقریباً حدود ۱۰ درصد مراجعان نیاز به بستری دارند ولی با توجه به اینکه در شیب تصاعدی کرونای اومیکرون هستیم آمار مبتلایان، بستری‌ها و مرگ‌ومیر افزایش خواهد یافت.

معاون درمان بیمارستان بهارلو، با تاکید بر لزوم انجام و تکمیل تزریق واکسیناسیون، اظهار کرد: این بیماری در هر دو طیف واکسن‌زده و واکسن نزده بروز پیدا می‌کند؛ اما بیشتر موارد بستری که علائم شدیدی هم تجربه می‌کنند، کسانی هستند که واکسن تزریق نکرده‌اند.

وی افزود: راهکار درمانی برای افراد بستری، مشابه پروتکل‌های قبلی است و با توجه به اینکه بیشتر، افرادی بستری می‌شوند که دچار درگیری‌های ریوی شدند، شیوه درمانی نسبت به گذشته تفاوتی نکرده است و در صورت لزوم درمان با رمدسیویر و کورتون صورت می‌گیرد. در بیماران سرپایی نیز تاکید بر اقدامات حمایتی است، یعنی مصرف مایعات باید افزایش یابد و درمان‌های حمایتی مشابه سرماخوردگی انجام شود.

بهنوش درباره میانگین سنی مراجعه‌کنندگان به این مرکز درمانی تصریح کرد: چون مرکز ما مختص اطفال نیست، بیشتر افراد بزرگسال مراجعه می‌کنند و درصد مراجعات خانوادگی بالا است؛ به همین دلیل از طیف نوجوان تا مسن در میان بیماران ما وجود دارند. البته افراد مسن آسیب‌پذیرتر بوده و با احتمال بیشتری بستری می‌شوند. اکنون درصد قابل توجهی از بستری‌های بخش ویژه و عادی به کسانی اختصاص داده شده است که یا واکسن نزدند و یا به بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند.

وی افزود: در پیک‌های قبلی مراجعان به بیمارستان با ابتلاء به سایر بیماری‌ها کمتر بود و بیشتر فضا به بیماران کووید ۱۹ اختصاص می‌یافت، اکنون هم مراجعان کووید ۱۹ و هم سایر بیماری‌ها زیاد است و این موضوع تا حدودی مشکل ساز شده است.

معاون درمان بیمارستان بهارلو، ادامه داد: با شیوع بالای اومیکرون بسیاری از بیمارانی که با علائم دیگر به ما مراجعه می‌کنند و تحت بررسی قرار می‌گیرند، نهایتاً احتمال اینکه به کرونا مبتلا شوند هم وجود دارد که مشکل‌آفرین شده است. در پیک‌های قبلی جداسازی بیماران کووید و غیرکووید به شکل بهتری صورت می‌گرفت ولی در این پیک جدید چنین تشخیصی سخت است؛ چون بیمار در ابتدا علائمی از کرونا ندارد و پس از چند روز این علائم هم در او ظاهر می‌شود.

وی تاکید کرد: خوشبختانه فعلاً در زمینه دارو و تجهیزات مشکلی نداریم. بیمارستان بهارلو از ابتدا درگیر این بیماری بود و به همین دلیل سعی می‌کنیم تمهیدات لازم را پیش از وقوع مشکلات و کمبودها فراهم کنیم.

بهنوش با اشاره به اینکه یک تا دو ماه آینده روزهای سختی پیش رو خواهیم داشت، اظهار کرد: هنوز به قله پیک نرسیدیم، شب عید هم در پیش است و مردم در بازارها و مراکز خرید حاضر می‌شوند؛ همین امر سبب گسترش شدید بیماری خواهد شد. با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش رونق برخی کسب و کارها نمی‌توان گفت قرنطینه مطلق انجام شود، اما حفظ و رعایت پروتکل‌ها مانند استفاده از دو ماسک، جلوگیری از بروز تجمعات و شست‌وشوی دست‌ها بسیار مؤثر است.

وی تاکید کرد: بعد از دو سال خدمت‌رسانی مداوم، با کادر درمانی خسته‌ای مواجه هستیم. از مردم می‌خواهیم برای رعایت حال ما بیشتر پروتکل‌ها را رعایت کنند. اکنون با درگیری بالایی که اومیکرون ایجاد می‌کند در اکثر بخش‌ها با کمبود نیرو مواجه هستیم. آمار ابتلای کادر درمان به این سویه از کرونا تصاعدی بوده و مثلاً از ۱۳ پرسنل یک بخش حداقل پنج نفر مرخصی استعلاجی هستند تا بهبود یابند و مجدداً به کار بازگردند. بنابراین از مردم می‌خواهیم که بیش از گذشته رعایت موارد بهداشتی و به ویژه استفاده از ماسک را در نظر داشته باشند.

منبع: ایسنا

کد خبر 554131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.