به گزارش ایمنا، حسین مقدم ضمن اعلام آمار مراجعه ۸۱۷ هزار و ۷۰۳ دستگاه خودرو به مراکز معاینه فنی شهر تهران از ابتدای سال تا پایان شهریور، اظهار کرد: این آمار در مقایسه با سال گذشته تغییر چندانی نداشته است. از آمار اعلامی ۶۱۹ هزار و ۶۲۸ دستگاه خودرو مربوط به مراجعات اول بوده است.
وی افزود: ۱۴ درصد از آمار مراجعه نخست در آزمون آلایندگی گازهای خروجی از اگزوز، ۹ درصد در آزمون همراستایی چرخها، ۴ درصد در آزمون کمک فنر، ۱۱ درصد در آزمون تست ترمز و ۱۴ درصد به علت عیوب ظاهری مردود شدهاند؛ در مجموع ۳۱ درصد از خودروها به علت نقص فنی موفق به اخذ معاینه فنی در مراجعه اول نشدهاند.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران با بیان اینکه در شش ماهه نخست امسال ۵۸۹ هزار و ۲۱۸ گواهی معاینه فنی صادر شده که از این تعداد، ۱۲۴۰۹۶ گواهی مربوط به معاینه فنی برتر است، اضافه کرد: در مجموع حدود ۲۱ درصد از خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی شهر تهران دارای معاینه فنی برتر هستند.
مقدم خاطرنشان کرد: شهریور ماه امسال حدود ۱۲ هزار دستگاه خودرو با استفاده از سامانه نوبت دهی اینترنتی و با تعیین وقت قبلی به مراکز معاینه فنی شهر تهران مراجعه و شهروندان تقریباً از ۴۵ درصد ظرفیت پذیرش اینترنتی استفاده کردند.
وی به انجام آزمون شدت صوت در مراکز معاینه فنی شهر تهران در شهریورماه اشاره و تصریح کرد: در این ماه ۱۰ هزار و ۷۹۱ دستگاه خودرو آزمون شده که ۲۷۷ دستگاه به دلیل شدت صوت بالاتر از حد مجاز مردود شدهاند؛ فرایند این آزمون به نحوی است که اگر در زمان کنترل بخشهای ظاهری خودرو آزمونگران مرتبط صدایی غیر متعارف و یا بیش از حد را از موتور وسیله نقلیه و یا سیستمهای هشدار دهنده (بوق) شناسایی کند وسیله نقلیه را به قسمت آزمون سنجش شدت صوت که دارای شرایط محیطی لازم است هدایت و نسبت به انجام این آزمون در دور موتور مشخص و ثبت نتایج حاصل از آن در سامانه سیمفا اقدام میکند.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران با اشاره به فعالیت واحدهای سیار کنترل کنار جادهای وضعیت آلایندگی خودروهای سنگین در حال تردد در سطح شهر تهران، گفت: امسال ۱۷۵۲ دستگاه خودرو مورد ارزیابی قرار گرفته که ۷۶ درصد دارای معاینه فنی و ۲۴ درصد فاقد معاینه فنی بودهاند. همچنین پس از آزمون مجدد آلایندگی تمامی خودروها ۲۱ درصد در آزمون آلایندگی مردود شدهاند. در ضمن این طرح در راستای کاهش آلودگی هوا و پایش مضاعف وضعیت آلایندگی خودروهای سنگین در سطح شهر با مشارکت پلیس بنا بر تدبیر مدیریت شهری از آبان ۱۳۹۷ اجرا شده و از ابتدای امسال تاکنون برای ۵۴۸ دستگاه خودرو به علت نداشتن معاینه فنی و یا دودزا بودن توسط پلیس جریمه صادر شده است.
مقدم افزود: استفاده از خدمات تعمیرگاهی در مراکز کاملاً اختیاری است. این خدمات توسط بخش خصوصی ارائه میشود و با هدف ارائه خدمات سریع مانند تعویض لامپ و یا تعویض لنت ترمز راه اندازی شده است. به شهروندان توصیه میشود جهت رفع ایراد به تعمیرگاههای تخصصی خودرو خود مراجعه کنند. هزینههایی که این تعمیرگاهها بابت خدمات دریافت میکنند بر اساس تعرفه اتحادیه است و لیست قیمتها در تعمیرگاه در دید مراجعان قرار دارد. مراجعان میتوانند قیمتها را ملاحظه و در صورت تمایل از خدمات استفاده کنند.
وی تاکید کرد: راهبری این تعمیرگاهها به بخش خصوصی واگذار شده و این تعمیرگاهها دارای صنف مجزا و مشخصی هستند ولی به رغم همه این موارد جهت تسهیل در پاسخگویی، شهروندان در صورت هر گونه شائبه و یا مشکلی میتوانند به مدیر مرکز معاینه فنی مربوطه جهت طرح موضوع مراجعه کنند.
مدیر عامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران اضافه کرد: در حال حاضر مراکز در شرایط عادی و فاقد صف هستند و مراجعان در کمترین زمان میتوانند از خدمات مراکز استفاده کنند. به شهروندان توصیه میشود با توجه به تشدید آلودگی هوا در شش ماهه دوم سال با شروع فصل سرما خارج از الزامات قانونی مرتبط با انجام سالیانه معاینه فنی نسبت به کنترل وضعیت آلایندگی خودروی خود و اخذ معاینه فنی برتر اقدام کنند.
مقدم با تأکید بر اینکه از ابتدای امسال هزینه مراجعه اول معاینه فنی تاکسیهای شهر تهران در پنج مرکز معاینه فنی بیهقی، شقایق، دماوند، چمران، نیایش رایگان است، تصریح کرد: خودروهای تاکسی در صورت داشتن پروانه تاکسیرانی معتبر که از طریق سامانه سیما تاکسی سازمان تاکسیرانی قابل استعلام و کنترل است، میتوانند سالانه در هر نوبت مراجعه به مراکز معاینه فنی اعلام شده از این طرح رایگان هزینه مراجعه اول استفاده کنند.
وی ادامه داد: هزینه مراجعه اول معاینه فنی خودروهای سبک مبلغ ۴۷ هزار تومان بوده و خودروهای تاکسی با عمر ۱۰ سال و کمتر طبق قانون و مصوبات دولت بایستی هر ۶ ماه یک بار و خودروهای تاکسی با عمر بالای ۱۰ سال هر سه ماه یک بار نسبت به اخذ معاینه فنی خودروی خود اقدام کنند.
منبع: ایسنا
نظر شما