طرز تهیه و آموزش مرحله به مرحله پخت قیمه ریزه نخودچی اصفهان (قرمزه) + نکات تهیه سرگنجشکی

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ قیمه ریزه با نخودچی یا کوفته قیمه ریزه اصفهان به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا، امروزه پخت انواع غذاهای اصیل در حیطه علایق زنان قرار گرفته و سبک زندگی سالم مورد پسند خانواده‌ها است. بنابراین هر فردی به دنبال سرو سالم‌ترین غذاهای ایرانی است. از سالم‌ترین غذاهایی که در کشور ایران سرو می‌شود و طرفداران بسیاری دارد، غذاهای محلی است. قیمه ریزه از غذاهای محلی و سنتی شهر باستانی اصفهان است که سال‌های زیادی است توسط اصفهانی‌ها طبخ می‌شود. این غذا که به همراه گوشت‌های کم چرب به همراه آرد نخودچی تهیه می‌شود از غذاهای سریع و محبوب اصفهان است که در شهرهای مختلف نیز در لیست غذاهای مردم قرار گرفته است.

مواد لازم برای تهیه قیمه ریزه با نخودچی اصفهان

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
آرد نخودچی ۲/‏۱‬پ پیمانه
نعناع خشک شده ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه و آموزش مرحله به مرحله پخت قیمه ریزه نخودچی اصفهان (قرمزه) + نکات تهیه سرگنجشکی

طرز تهیه قیمه ریزه با نخودچی اصفهان

مرحله اول

ابتدا جهت تهیه قیمه ریزه با نخودچی برای گرفتن بوی گوشت و منسجم شدن گوشت‌ها، یک عدد از پیازها را پوست بکنید و بشویید. سپس آن را با رنده ریز، رنده کنید.

مرحله دوم

پس از اینکه پیازها رنده شدند، آب آنها را بگیرید و دور بریزید. ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را داخل ظرفی بریزید و پیازهای رنده شده را به آن اضافه کنید و گوشت را به همراه پیازها ورز دهید تا به خوبی مخلوط شوند.

مرحله سوم

در این مرحله دو قاشق غذاخوری نعنا خشک را به همراه نصف یک پیمانه آرد نخودچی به مخلوط ورز داده شده پیاز و گوشت اضافه کنید، سپس فلفل، زردچوبه و نمک را به میزان لازم به آن بیافزایید و مجدد این ترکیب را به خوبی با هم ورز دهید تا مواد با یکدیگر مخلوط شوند.

مرحله چهارم

سپس روی ظرف مخلوط شده گوشت و پیاز را سلفون یا پلاستیک بکشید و به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید.

مرحله پنجم

بعد از گذشت نیم ساعت از ماندگاری مواد داخل یخچال، آنها را بیرون بیاورید و به وسیله یک قاشق، مقداری از گوشت‌ها را جدا کنید و با کف دست خود آنها را گرد کنید تا شبیه گردو شوند. آنقدر این کار را ادامه دهید تا مخلوط گوشت شما تمام شود.

مرحله ششم

در این مرحله، یک پیاز دیگر را بردارید، پوست آن را بکنید و بشویید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله هفتم

شعله گاز را روشن کنید و تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن مایع به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شده و طلایی رنگ بشوند.

مرحله هشتم

به پیازهای سرخ شده، ادویه‌هایی همچون نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید، پس از آن ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب تیره شود.

مرحله نهم

در این مرحله قابلمه‌ای بردارید و ۵ لیوان آب داخل آن بریزید. سپس مخلفات آماده شده از پیاز و ادویه‌ها را داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. پس از جوشیدن آن، گوشت‌های گرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه در آب بجوشد.

مرحله دهم

پس از گذشت ۵ دقیقه، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا به مرور آب قابلمه کمتر شود و گوشت‌ها هم بپزند. پس از گذشت یک ساعت، کوفته قرمزه نخودچی شما آماده سرو است.

طرز تهیه و آموزش مرحله به مرحله پخت قیمه ریزه نخودچی اصفهان (قرمزه) + نکات تهیه سرگنجشکی

نکات کلیدی برای تهیه قیمه ریزه با نخودچی اصفهان

  • دقت کنید که در مرحله نهم در مدت پنج دقیقه‌ای که گوشت‌ها درون آب در حال پخت هستند، نباید درب قابلمه را بگذارید. گذاشتن درب قابلمه در این ۵ الی ۶ دقیقه باعث می‌شود که گردی‌های گوشتی شما باز شود.
  • در مرحله دهم، به یک ساعت زمان برای تبخیر آب و طبخ گوشت‌هایتان نیاز دارید.
  • می‌توانید این غذا را به همراه سبزی ریحان تزئین کنید.
  • غذا هم به صورت خوراک و هم به همراه برنج قابل سرو است.
  • سالاد شیرازی، پیش غذای پیشنهادی برای سرو این قیمه ریزه اصفهانی است.
  • دستور تهیه غذای قیمه ریزه با نخودچی برای ۶ نفر مناسب است.
  • این غذا با مرغ هم پخته می‌شود اما دستور اصلی آن با گوشت است.
  • برای باز نشدن گوشت‌ها بهتر است از گوشت کم چرب برای تهیه این غذا استفاده کنید.
کد خبر 500681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.