به گزارش ایمنا، سهیل کلاهچی، به افت و خیزهای اخیر شاخص بورس در بازار سهام اشاره و اظهار کرد: اکنون با توجه به انتشار گزارش مالی شرکتها و قیمت فعلی ارز در کشور میتوان گفت بسیاری از شرکتها بعد از اصلاح به قیمتهایی رسیدهاند که برای خرید، ارزنده و ارزان هستند.
وی افزود: برخی از سهام شرکتها با توجه به ارزش ذاتی خود نباید با چنین قیمتی در بازار مواجه باشند بلکه باید بهای آنها بیش از قیمتهای فعلی باشد؛ بنابراین اکنون میتوان گفت بازار از ارزندگی لازم برای رشد برخوردار است.
کلاهچی با بیان اینکه طبیعت بازار سرمایه این است که وقتی روندی پرقدرت در بازار شکل میگیرد همه سهمها همسو با یکدیگر در مسیر صعودی قرار میگیرند، گفت: این اتفاق در روند نزولی هم رخ میدهد، زمانی که جو بازار منفی میشود قیمت سهام همه شرکتها رو به پایین حرکت میکند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با توجه به وجود چنین شرایطی در بازار میتوان امیدوار بود که بورس در سال آینده حرکت مثبتی را در پیش بگیرد و و روزهای خوشی را در این بازار شاهد خواهیم بود اما سهامداران نباید در انتظار رشد بازار همانند روند بازار در سال ۹۹ باشند بلکه کلیت بازار روند صعودی معقولی را در پیش میگیرد.
وی با بیان اینکه متغیرهای مختلفی تأثیرگذار بر بازار سهام هستند، گفت: مساله برجام به عنوان مهمترین متغیری محسوب میشود که توجه زیادی به آن میشود.
کلاهچی اظهار کرد: در مورد برجام صحبتهای ابتدایی اتفاق افتاده و مسائل ضد و نقیضی در این زمینه شنیده میشود که ممکن است برجام به حالت قبل باز گردد و حتی شاید مذاکرات جدیدی در این زمینه صورت گیرد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این موضوع به دلیل احتمال کاهش قیمت ارز باعث ترس فعالان بازار شده است.
وی تاکید کرد: یک سری صحبتها در مورد احتمال کاهش نرخ ارز تا قیمت ۱۰ هزار تومان مطرح شده بود که به نظر میرسد نرخ دلار بعد از کاهش به قیمت ١٠ هزار تومان نرسد و در محدوده ۲۰ هزار تومان باقی بماند.
کلاهچی با تاکید بر اینکه بعید به نظر میرسد که دلار به قیمت ۱۰ هزار تومان برسد، گفت: در صورتی که دلار تا قیمت ١٠ هزار تومان کاهش پیدا کند این روند نزولی کوتاه مدت خواهد بود، به زودی به قیمت تعادلی باز میگردد و به نرخ حدود ۲۰ هزار تومان میرسد؛ بنابراین کاهش قیمت شدیدی را در نرخ ارز شاهد نخواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در صورتی که برجام به حالت قبل بازگردد در آن آن قیمت ارز میتواند به عنوان یکی از پیامدهای تهدیدکننده بازار باشد اما با این اتفاق مسائل دیگری پیش میآید که میتواند بر روند بازار تأثیر مثبتی داشته باشد.
وی تاکید کرد: برداشته شدن تحریمها به نفع بسیاری از شرکتها مانند شرکتهای صادرات محور خواهد بود که اکنون صادرات آنها به صفر رسیده است؛ بنابراین با برداشته شدن تحریمها صادرات کشورها از سر گرفته میشود و میتوان دوباره روند سودآوری را در این شرکتها شاهد باشیم که این امر زمینه افزایش قیمت سهام و سودآوری شرکتها را فراهم میکند.
کلاهچی با بیان اینکه در کنار صنایع صادرات محور در برخی دیگر از صنایع هم میتوان شاهد اثر مثبت برداشته شدن تحریمها بود، گفت: با توجه به نقل و انتقالات مالی، برداشته شدن تحریمها میتواند به نفع سهام بانکی باشد و به طور حتم بر روی سهام این گروه هم اثر مثبت خواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در کنار این موضوع برخی دیگر از شرکتهای تولیدی مانند شرکتهای خودروسازی وجود دارند که میتوانند قراردادهایی را با شرکتهای خارجی داشته باشند؛ این موضوع میتواند بر روند این گروهها تأثیر مثبت داشته باشد و باعث افزایش قیمت سهام آنها شود.
وی خاطرنشان کرد: صحبتهای مطرح شده فقط یک نوع پیش بینی است و سهامداران نباید با کوچکترین اتفاقی به سمت خرید این سهام پیش بروند و باز هم اقدام به تصمیمگیریهای هیجانی در این بازار کنند.
کلاهچی گفت: چشم اندازی که برای بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ وجود دارد چشم اندازی مثبت است، گفت: در سال ۱۴۰۰ شاهد برخی از اتفاقهای مهم مانند انتخابات ریاست جمهوری هستیم و احتمال اینکه ریاست جمهوری آینده بخواهد سیاستهای جدید را به کار گیرد وجود دارد؛ بنابراین این موضوع بر اقتصاد و بازار سرمایه کشور میتواند تأثیرگذار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: باید منتظر ماند و دید چه اتفاقی رخ میدهد اما طبق پیشبینیهای صورت گرفته بازار رو به مثبت حرکت خواهد کرد.
کلاهچی با بیان اینکه نکته دیگر که در سال ۱۴۰۰ بسیار حائز اهمیت است و باید توجه ویژه ای به آن شود، احتمال ورود کشور به دوران رکود اقتصادی است، گفت: نشانههای آن را از الان در کشور شاهد هستیم و در سالهای قبل تجربه وجود چنین رکود اقتصادی را در کشور داشته ایم.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: رکودی که در کشور رخ میدهد رکود همراه با تورم است، به همین دلیل میتوان افزایش قیمتهایی را بنا بر رشد تورم در سال ۱۴۰۰ تجربه کنیم.
کلاهچی با اشاره به اینکه در شرایط رکودی شاهد این هستیم که بسیاری از شرکتها و بنگاههای اقتصادی شاید نتوانند به خوبی کار خود را انجام دهند، گفت: در سال ۹۸ و ۹۹ شاهد افزایش قیمت همه اقلام بودیم و قیمت ارز رو به بالا حرکت میکرد؛ بنابراین سرمایه گذاران بیشتر به سمت سهمهای شرکتهایی میرفتند که به دنبال افزایش سرمایه تجدید ارزیابی داشتند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این شرکتها از داراییهایی برخوردارند که قیمت آنها با تورم افزایش مییابد؛ به همین دلیل این شرکتها برای سرمایه گذاری دارای ارزندگی هستند.
وی افزود: شرایط تورمی که اکنون در کشور وجود دارد و شرایطی که در سال ۱۴۰۰ با آن مواجه خواهیم بود نشان میدهد، افزایش سرمایهای را که شرکتها در سالهای گذشته داشتند دیگر کارساز نیستند بلکه اکنون باید به این موضوع توجه کرد که کدام شرکتها میتوانند سود عملیاتی بسازند یعنی شرکتی که برای تولید خودرو یا قطعات ساخته شده است باید بتواند سود را از طریق کار اصلی خود به دست آورد.
کلاهچی تاکید کرد: سود عملیاتی شرکتها مهمترین نکته برای تحلیل شرکتها در سال ۱۴۰۰ است و باید توجه کرد که کدام یک از شرکتها میتوانند تولید بیشتری را داشته باشند تا از طریق سودآوری برای فعالان بازار جذابتر باشند.
منبع: ایرنا
نظر شما