موافقت دولت با اصلاح آیین‌نامه اجرایی منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها

هیئت دولت در جلسه امروز با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر اصلاح یکی از مواد آیین‌نامه اجرایی بند (الف) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور درخصوص منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها موافقت کرد.

به گزارش ایمنا، پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیئت دولت، در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت که به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهوری و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به دو صورت حضوری و مجازی برگزار شد، هیئت وزیران، با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر اصلاح یکی از مواد آئین‌نامه اجرایی بند (الف) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور در خصوص منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها موافقت کرد.

به موجب اصلاحیه فوق، در خصوص ردیف‌های پرداختی (۱۳) تا (۲۰) پرداختی‌های (مصارف) جدول مندرج در تبصره (۱۴) قانون مذکور، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از طریق خزانه‌داری کل کشور مکلف است مبالغ مربوط را پس از کسر مصارف و تکالیف اجتناب‌ناپذیر از جمله یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها، مستمری و افزایش مستمری، خرید تضمینی گندم متناسب با ردیف‌های (۱)، (۲)، (۳) و (۶) دریافتی‌های (منابع) جدول یاد شده، به صورت علی‌الحساب در اختیار شرکت‌های مربوط قرار دهد تا در انتهای هر ماه نسبت به تسویه آن بر اساس تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور اقدام شود.

همچنین تکلیف مندرج در بند مذکور برای سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر پرداخت به شرکت‌های مربوط به صورت هر ۱۵ روز یک‌بار، حذف شد.

تحلیل جایگاه ایران در شاخص آمادگی شبکه (NRI) در سال ۲۰۲۰

گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص «تحلیل جایگاه ایران در شاخص آمادگی شبکه (NRI) در سال ۲۰۲۰» مورد بررسی قرار گرفت.

شاخص آمادگی شبکه (NRI) از سال ۲۰۰۲ توسط مجمع جهانی اقتصاد (WEF) با همکاری مؤسسه مدیریت بازرگانی اروپا (INSEAD) آغاز و از سال ۲۰۱۹ تولید این شاخص به مؤسسه غیرانتفاعی پورتلاس سپرده شد که جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۱۰ تاکنون در جمع کشورهای مورد بررسی قرار گرفته است.

بر اساس آمار ارائه شده، رتبه ایران در شاخص آمادگی شبکه (NRI)، از ۱۰۱ در بین ۱۳۸ کشور جهان در سال ۲۰۱۰ به رتبه ۷۹ در بین ۱۳۴ کشور جهان در سال ۲۰۲۰ ارتقا یافته که افزایش ۰/۲ درصدی امتیاز ایران در این شاخص را نشان می‌دهد.

شاخص (NRI) به چهار زیر شاخص اثرگذاری (شامل اثر فناوری بر اقتصاد شبکه، کیفیت زندگی و حرکت به سمت توسعه پایدار)، حکمرانی (امنیت شبکه‌های ارتباطی، تنظیم‌گری دولت در تسهیل اقتصاد شبکه و فراگیری شبکه‌های ارتباطی)، استفاده جامعه از فناوری (استفاده و مهارت افراد در زمینه ICT، استفاده کسب و کارها از ICT و مشارکت در اقتصاد شبکه و استفاده و سرمایه‌گذاری دولت در زمینه ICT) و بلوغ فناوری (شامل دسترسی و استفاده از مصادیق فناوری، میزان محتوای بومی تولید شده و قابلیت پذیرش فناوری‌های نوین) تقسیم می‌شود.

دسترسی به اینترنت، پوشش شبکه‌های نسل چهارم (۴ G)، پهنای باند اینترنت بین‌الملل به ازای هر کاربر، دسترسی مدارس به اینترنت، ثبت اختراع برنامه‌های ICT، ضریب نفوذ پهن باند سیار، کاربران اینترنت و کاربران فعال شبکه‌های اجتماعی، نسبت ثبت نام آموزش عالی، میزان باسوادی بزرگسال، هزینه تحقیق و توسعه توسط بنگاه‌ها، سرورهای امن اینترنت و دسترسی به محتوا و خدمات بومی، از جمله مؤلفه‌هایی است که ایران در آنها در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۶ رشد داشته و البته همچنان نیازمند بهبود است.

در ادامه گزارش همچنین پیشنهادات و راهکارهای لازم برای بهبود و ارتقای ایران در شاخص یاد شده ارائه شده است.

اختصاص اعتبار برای تکمیل عملیات سامانه انتقال آب از سد آزاد به سنندج

با تصویب هیئت وزیران، مبلغ یک هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به منظور تکمیل عملیات سامانه انتقال آب از سد آزاد به شهرستان سنندج در استان کردستان اختصاص یافت.

دولت همچنین وزارت نیرو (شرکت سهامی توسعه منابع آب و نیروی ایران) را موظف کرد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام عملیات مذکور، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه به سازمان‌های برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال کند.

معافیت واردات تجهیزات اهدایی به صندوق ملی محیط زیست از پرداخت عوارض و مالیات بر ارزش افزوده

با تصویب دولت، کالاها و تجهیزات اهدایی به صندوق ملی محیط زیست، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند.

به موجب تفاهم‌نامه همکاری‌های زیست محیطی میان سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون ملی اصلاحات جمهوری خلق چین، دولت چین برای همکاری در امر مقابله با تغییرات آب و هوا، نسبت به تأمین کالاها و اقلام مورد نیاز سازمان حفاظت محیط زیست به میزان ۲۰ میلیون یورو اقدام کرده است که پس از ترخیص، کالاها و تجهیزات مذکور در محل پاسگاه‌های محیط بانی برای تقویت زیرساخت‌های محیط زیستی در سراسر کشور مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

اصلاح مصوبه مربوط به کاهش آلودگی محیط زیستی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

هیئت وزیران با هدف تأمین نظر مجلس شورای اسلامی، مصوبه مربوط به برخی اقدامات برای کاهش آلودگی محیط زیستی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را اصلاح کرد.

به موجب اصلاحیه مذکور، وزارت راه و شهرسازی موظف شد از محل اعتبارات مصوب مربوط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و منابع مشارکت‌های اجتماعی طرح‌های شرکت ملی نفت ایران با رعایت تبصره ماده (۸۰) قانون اساسنامه شرکت ملی نفت ایران، نسبت به احداث و تجهیز بیمارستان جدید (۱۱۰) تختخوابی مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اقدام کند.

صدور مجوز موافقتنامه تجارت ترجیحی با دولت مالزی

هیئت وزیران در ادامه، با صدور مجوز به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای انجام مذاکره، پاراف و امضای موقت موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مالزی موافقت کرد.

امضای موافقتنامه بین ایران، قطر و عمان در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی

با تصویب هیئت وزیران، مجوز انجام مذاکره، پاراف و امضای موقت موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات گیاهی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت‌های قطر و سلطنت عمان صادر شد.

موافقتنامه مذکور در راستای حفظ پایدار زیرساخت‌های تولید محصولات گیاهی و منافع دراز مدت ملی و امنیت غذایی کشور و به منظور تسهیل و تسریع مبادله کالاها و تجهیزات کشاورزی از طریق کشورهای یاد شده صورت گرفته است.

معافیت از پرداخت سود بازرگانی برای کالاهای اهدایی به مجتمع خیر ساز آموزشی در شهرستان خوی

با تصویب هیئت وزیران، کالاهای اهدایی بابت تکمیل و تجهیز «مجتمع خیر ساز آموزشی شادروان سکینه نمکی» واقع در شهرستان خوی، از پرداخت سود بازرگانی معاف شدند.

دولت این تصمیم را در راستای سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور مبنی بر مشارکت و بکارگیری هر چه بیشتر ظرفیت‌های سازمان‌های مردم نهاد و جامعه خیرین در تکمیل، تجهیز و نوسازی مدارس و توسعه آموزش در کشور اتخاذ کرد.

کد خبر 468396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.