سیدرسول هاشمیان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ناژوان به عنوان یک منطقه تفریحی و گردشگری روزانه پذیرای تعداد زیادی از شهروندان و گردشگران از سایر استانها و کشورها است، اما در فصل سرد سال روشن کردن آتش یکی از معضلات جدی این منطقه به عنوان ریه تنفسی شهر است.
وی با بیان اینکه روشن کردن آتش مشکلات زیست محیطی زیادی را در ناژوان ایجاد میکند، تصریح کرد: روشن کردن آتش در ناژوان باعث ورود دود و آلودگی هوا به محلههای اطراف ناژوان، نصرآباد و پارک میرزا کوچکخان میشود؛ همچنین باعث آلوده شدن خاک این منطقه شده و علاوه بر تهدیدهایی که برای بخش جنگلی ناژوان دارد، شرایط را برای تنفس بیماران قلبی، سالمندان و کودکان دشوارتر میکند.
مدیر طرح ساماندهی ناژوان با بیان اینکه در چند نقطه از ناژوان باربکیو برای استفاده شهروندان نصب شده است، ادامه داد: خوشبختانه با فعالیت اکیپ کنترل نظارت و همکاری نیروهای انتظامی روشن کردن آتش در منطقه ناژوان را به حداقل رسیده است، البته نهادهای دیگر مانند سازمان جهادکشاورزی و سازمان حفاظت از محیطزیست نیز باید در این زمینه برای حفاظت از ناژوان با شهرداری همکاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: تیمی از انجمنهای مردمنهاد و آتشنشانی اصفهان در ارتباط با خودداری از روشن کردن آتش بهمنظور آگاهسازی و فرهنگسازی شهروندان تشکیل شده است تا به مردم در این خصوص تذکر دهند و اطلاعرسانی کنند.
هاشمیان گفت: بر اساس ماده ۴۵ قانون حفاظت از مراتع و جنگل ها و فضاهای سبز آتش زدن در جنگل ها و پارک های طبیعی که بدون اخذ اجازه و نظارت دقیق ماموران مربوطه کاملاً ممنوع است، در صورت بی مبالاتی یا ایجاد حریق در این مکان ها فرد مرتکب در مراجع قضایی یا شعب دادگاه ها به حبس تادیبی از سه تا شش ماه محکوم خواهد شد.
وی تصریح کرد: به استناد اصل ماده ۴۶ این ماده قانونی، هر فردی که مبادرت به روشن کردن آتش در تنه درختان کند، به زندان از سه ماه تا مدت یک سال محکوم خواهد شد و برای صدمه زدن به یک اصله درخت جنگلی که در جریان برافروختن آتش از بین رفته به پرداخت جریمه نقدی محکوم می شود.
نظر شما