بنیامین تلفیقی از هنر و دانش است

تهیه کننده پویانمایی بنیامین گفت: هرچقدر که جوانان ما هنرمند باشند، دانشی که به همراه تجربه به دست می آید را ندارند و نقص های این انیمیشن به این دلیل است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نشست نقد و بررسی پویانمایی بنیامین، از آثار بخش مسابقه ملی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان با حضور محسن عنایتی کارگردان، مصطفی حسن آبادی تهیه کننده و جعفر گودرزی، منتقد سینما برگزار شد. 

در ابتدای این نشست جعفر گودرزی اظهار کرد: سینمای انیمیشن ایران کار خود را بیش از شش دهه است که آغاز کرده و همانند سینمای کودک و نوجوان، فراز و نشیب های زیادی را داشته است و در چند وقت اخیر به آن علاقه زیادی نشان داده شده که امیدواریم با توجه فیلم سازان، بتوانیم در این زمینه پیشرفت کنیم. چرا که همیشه یکی از ۱۰ فیلم پر فروش کشورهای دنیا، انیمیشن است. 

پس از این صحبت ها، عنایتی در صحبت های ابتدایی خود گفت: پویانمایی بنیامین شش ماه در مرحله پیش تولید بوده که این شش ماه فقط صرف فیلم نامه شده است. در مرحله تولید نیز به دلیل مشکلات مالی، بسیاری از مراحل تولید حذف شده است. 

وی افزود: روایت خاص مذهبی برای این داستان وجود ندارد و این فیلم اقتباسی تخیلی از یک روایت تاریخی کوتاه مربوط به حضرت یوسف است که خواستیم آن را کودکانه بیان کنیم. 

کارگردان انیمیشن بنیامین ادامه داد: زمانی که این فیلم در دست ساخت بود، رده سنی خاصی را مد نظر نداشتیم اما رفته رفته به دلیل بودجه اندک مسیر ما عوض شد. فیلم نامه کاملی داشتیم اما هیچگاه بازنویسی نشد و استوریوبرد و دکوپاژ انیمیشن را ساختیم و این مسئله باعث شد که همه چیز برای ما لحظه ای تغییر کند. 

وی با بیان اینکه تیمی ۱۴ یا ۱۵ نفره در این پروژه همکاری داشته اند، خاطرنشان کرد: مشکلات ما تا حدی بود که در ابتدا صدای من روی تمام شخصیت ها قرار گرفت و دوبلورها از روی صدای من شخصیت های خود را می خواندند. 

عنایتی افزود: کارشناسان زیادی از طرف سفارش دهنده فیلم، بر ساخت این انیمیشن نظارت می کردند و به ما دستور حذف برخی از صحنه ها  که مناسب کودکان نبوده یا خشن بودند را دادند  که متاسفانه این امر امکان پذیر نبود زیرا زمانی برای حذف و جایگزینی با ساخت صحنه های دیگر نداشتیم. 

وی افزود: در فیلمنامه ابتدایی به جای شخصیت عاشر، یک دختر حضور داشت که دختر عمه بنیامین بود اما این طرح عوض شد و این قسمت ها حذف شدند. همانطور به دلیل این که فیلم ما خیلی دیر به جشنواره فجر پیوست، صداگذاری های آن سریع انجام شده و کمی ناهماهنگ با حرکات لب ها هستند که در این جشنواره نیز نسخه جشنواره فجر پخش می شود اما برای اکران عمومی، این مشکل حل خواهد شد. 

در ادامه این نشست حسن زاده، تهیه کننده اظهار کرد: از ابتدا تاکنون سه میلیارد تومان برای این فیلم هزینه شده و اولین فیلم گروهی بومی از کاشان است. این انیمیشن تلفیق هنر و دانش است و هرچقدر که جوانان ما هنرمند باشند، دانشی که به همراه تجربه به دست می آید را ندارند و نقص های این انیمیشن به این دلیل است. 

وی با بیان اینکه صحنه های خشن و نامناسب برای کودکان در طول اکران این فیلم حذف می شود. افزود: پروانه نمایش ما زودتر از همه فیلم های جشنواره کودک و نوجوان صادر شده است و اگر اکران عادلانه باشد، به زودی شاهد اکران عمومی بنیامین خواهیم بود.

کد خبر 386528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.