به گزارش سرویس ترجمه ایمنا با توجه به وجود مشکلاتی همچون ترافیک و حوادث رانندگی که پیامدهایی چون اتلاف وقت و هزینه را در پی دارند دولت مالزی نسبت به گسترش شبکه حمل و نقل و تبدیل آن به صنعت متعهد شده و اولین گامهای خود را برای توسعه گسترده زیرساختهای حمل و نقل عمومی برداشته است چرا که پیشرفت صنعت حمل و نقل تنها با تقویت زیرساختها امکانپذیر است. بدین ترتیب دولت اقدام به بهرهبرداری از پروژه حمل و نقل سریع گروهی (MRT) به ارزش ۵۱ میلیارد رینگیت و ارتقای سایر سیستمهای حمل و نقل عمومی کرده است.
این اولین بار است که به منظور تسهیل رفت و آمد و کاهش هزینههای زندگی مردم در این کشور چنین بودجه گستردهای صرف ارتقای حمل و نقل عمومی میشود و تا کنون بر اساس این طرح پنج سیستم حمل و نقل عمومی مالزی شامل Rapid KL, myBAS, MRT, Light Rail Transit and the High-Speed Rail توسعه یافته است.
بهرهبرداری از پروژههای جدید حمل و نقلی دید مردم مالزی را نسبت به سیستم حمل و نقل عمومی به خصوص از نظر بهرهوری، توسعه فناوری و افزایش تعداد مسافران تغییر داده و جامعه را با تحولات مثبتی رو به رو کرده که در نتیجه آن تعداد کاربران حمل و نقل عمومی افزایش پیدا کرده و میزان ترافیک در بزرگراهها کاهش یافته است.
از سوی دیگر با ادامه اجرای این طرح و با توجه به قیمت مناسب حمل و نقل عمومی نسبت به وسایل نقلیه شخصی در آینده در هزینههای زندگی ساکنان مالزی صرفه جویی قابل توجهی خواهد شد. البته با توجه به اینکه استفاده از حمل و نقل عمومی در این کشور تنها در میان افرادی رایج است که توانایی پرداخت هزینه حمل و نقل شخصی را ندارند، بنابراین لازم است ابتکارات بیشتری برای ترغیب مردم به استفاده از این سیستم و تغییر این روند به کار گرفته شود.
برنامهریزیهای دولت مالزی برای گسترش پروژههای حمل و نقل عمومی و به دنبال آن ایجاد مشاغل برای ساکنان شهرها و روستاها، افزایش درآمد شهری و تقویت اقتصاد گامی بسیار مؤثر از سوی مقامات این کشور به حساب میآید.
رئیس مرکز تحقیقات ایمنی جادهای دانشگاه پوترا مالزی سه مزیت ابتکار عمل دولت در زمینه حمل و نقل عمومی را صرفه جویی در زمان، کاهش تصادفات جادهای و ذخیره سرمایه معرفی کرد چرا که این سیستمها تقریبا تمام نقاط شهر را به هم متصل میکنند و با وجود آنها مردم دیگر نیازی به صرف هزینه بنزین ندارند و دیگر شاهد تلفات جادهای نیز نخواهند بود.
نظر شما