اجرای طرح بازآفرینی مسجد جامع تاریخی گلپایگان

گلپایگان- مسجد جامع شهر گلپایگان، یادگاری از دوره سلجوقی است که بر اثر نفوذ رطوبت حاصل از زمین‌های اطراف مسجد، دیواره های آن نم کشیده بر این اساس برای حفظ این بنای کهن شهرداری گلپایگان اقدام به اجرای طرح بازآفرینی مسجد را آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، مسجد جامع گلپایگان با قدمت ۹۰ ساله یکی از آثار تاریخی این شهر است که در سال ۵۰۸ هجری قمری در دوران حکومت ابوشجاع محمدبن ملک‌، شاه سلجوقی ساخته شد، این مسجد از مساجد مهم تاریخی دوران سلجوقی و همچنین از مساجد بزرگ و نامور ایران است.

با توجه به تاریخ ساخت مسجد جامع شاید بتوان گفت معماری ایرانی - اسلامی آن الگویی بوده‌ است برای ساخت مسجدهای بزرگ دیگر به ویژه مناطقی که در قلمرو حکومت سلجوقیان بودند.

براساس تاریخ، این اثر در دوره افاغنه در خطر تخریب قرار گرفت، اما در دوران فتحعلی شاه قاجار مرمت و بازسازی شد. از آنجایی که آثار تاریخی سرمایه ملی است و باید برای آیندگان حفظ شود بر همین اساس شهرداری گلپایگان مسجد جامع گلپایگان را در ردیف پروژه های طرح بازآفرینی قرار داده است.

محمد امین جمالی، شهردار گلپایگان، در حاشیه کلنگ‌زنی طرح بازآفرینی مسجد جامع این شهر در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ساماندهی مسجد جامع از مجموعه پروژه‌های طرح بازآفرینی شهر گلپایگان در سال ۹۷ است.

وی افزود: این پروژه یکی از هفت پروژه‌ای است که سال گذشته برای طرح بازآفرینی شهر گلپایگان تعریف شده و عملیات اجرایی آن از سمت محوطه و اطراف آن آغاز می‌شود.

شهردار گلپایگان گفت: کسبه و بازاریان در زمینه بازآفرینی با شهرداری و تسهیل گران طرح پروژه بازآفرینی همکاری خوبی داشته اند و از نزدیک در جریان روند این پروژه‌ قرار دارند.

وی تصریح کرد: محوطه سازی بنای مسجد جامع به مساحت ۵۴۰ متر مربع و کرسی آن که به صورت خشت خشت با بافت قدیمی آن دو هزار و ۲۰۰ متر مربع مساحت دارد که در این طرح مرمت و بازسازی می‌شود.

جمالی با اشاره به این‌که نمای مصلی شهر به مساحت یک هزار و ۲۵۰ متر مربع است، تصریح کرد: عملیات اجرای این دو پروژه در مدت یک ماه با صرف اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان از محل بودجه بازآفرینی شهرداری گلپایگان اجرا می‌شود.

کد خبر 347749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.