۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰
 ژن معیوب، عامل نقص ایمنی

رییس انجمن خیریه حمایت از بیماران نقص ایمنی ایمنی اولیه حضرت صدیقه طاهره(س) گفت: علت اصلی بیماری نقص ایمنی یک نقص ژنتیکی در هنگام تولد است. این بیماری ها معمولا وراثتی هستند و مانند سایر بیماری های ارثی در نتیجه جهش ژنی به وجود می آیند که از والدین به کودکان منتقل می شوند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رویا شرکت در نشست خبری اعضای هیات مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران نقص ایمنی اولیه حضرت صدیقه طاهره(س) که ظهر یک‌شنبه_دوم اردیبهشت‌ماه_ به مناسبت هفته جهانی بیماری های نقص ایمنی اولیه برگزار شد، با اشاره به هفته جهانی بیماری نقص ایمنی، اظهار کرد: هر سال از ۲ تا ۹ اردیبهشت‌ماه هفته جهانی بیماری نقص ایمنی نام دارد، این بیماری در اثر نقص در کارکرد اعضای سیستم ایمنی بدن از جمله سلول ها و پروتئین ها ایجاد می شود و به همین دلیل سیستم ایمنی بدن دچار مشکل شده و به صورت مادرزادی نمی تواند در مقابل عوامل خارجی مقاومت کند.

وی افزود: در اثر این بیماری بدن قادر به مبارزه با عفونت های ناشی از میکروب ها، باکتری ها، انگل ها و ویروس ها نیست، به‌طوری‌که وجود یک عفونت اندک، آثار تخریبی بزرگی در بدن بیمار ایجاد می کند.

شرکت تاکید کرد: تخمین زده شده که از دو هزار نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا است و تا کنون بیش از ۳۰۰ ژن معیوب از بیماری های نقص ایمنی اولیه شناخته شده است.

رییس انجمن خیریه حضرت صدیفه طاهره (س) گفت: هنوز علل ایجاد همه این بیماری ها به طور دقیق مشخص نشده است، اما علت اصلی، یک نقص ژنتیکی در هنگام تولد است و این بیماری ها معمولا ارثی هستند و مانند سایر بیماری های ارثی در نتیجه یک جهش ژنی به وجود می آیند که از والدین به کودکان منتقل می شوند.

وی با بیان اینکه در کشور به دلیل بالابودن ازدواج های فامیلی امکان بیماری نقص ایمنی اولیه نیز وجود دارد و مردم باید در مورد این بیماری اطلاعات داشته باشند، ادامه داد: متاسفانه هنوز آگاهی ها در مورد بیماری های نقص ایمنی اولیه به اندازه کافی در بین افراد وجود ندارد ولی در سال های اخیر این آگاهی ها افزایش پیدا کرده است. هنگامی این بیماران به موقع تشخیص داده نشوند دچار عوارض متفاوتی خواهند شد و حتی موجب مرگ و میر این بیماران خواهد شد.

رییس انجمن خیریه حضرت صدیفه طاهره (س) گفت: این بیماران به دلیل نقض عضو در سیستم ایمنی بدن مرتب دچار عفونت های مکرر می شوند و ممکن است که به عفونت های گوش و ریه و گوارش و آبسه های مکرر داخلی و پوستی و ... مبتلا شوند.

وی در خصوص علایم بیماری نقص ایمنی اولیه تصریح کرد: علامت های تشخیص بیماری نقص ایمنی اولیه شامل هشت بار عفونت گوش در یک سال، دو بار یا بیشتر عفونت سینوسی شدید در یک سال، ذات الریه، از دست دادن وزن و یا عدم رشد طبیعی کودک، آبسه های عمیق و مکرر در پوست، عفونت قارچی طولانی مدت در دهان و عفونت های عمقی است، ضمن اینکه تاریخچه فامیلی از نقص ایمنی اولیه از علامت های دیگری است که در شرح بیماری آنها ارایه می شود.

شرکت گفت: بیش از ۳۵ نوع بیماری نقص ایمنی اولیه وجود دارد بنابراین هر کدام از این بیماری ها ممکن است در موقع خاصی ظاهر شوند و با تشخیص به موقع پزشک مربوطه اقدامات بلازم رای درمان صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه معمولا بیماری نقص ایمنی در خانواده این بیماران نیز دیده شده است و بیماری به طور ژنتیکی از والدین این بیماری به ارث می رسد که ازدواج های فامیلی یکی از علل بروز این بیماری است، ادامه داد: درمان موثر برای اغلب بیماری نقص ایمنی اولیه وجود دارد، اما نکته مهم است این که این درمان ها زمانی بیشترین تاثیر را دارند که قبل از وارد شدن آسیب جدی در اثر عفونت یا خود ایمنی به بدن بیمار شروع شود.

رییس انجمن خیریه حضرت صدیفه طاهره(س) تاکید کرد: اغلب بیماران نقص ایمنی اولیه در صورت تشخیص زود هنگام باید به صورت مداوم و مادام العمرف ماهیانه از داروهای متفاوتی استفاده کنند و مقدار داروی دریافتی این گروه از بیماران بر مبنای سن و وزن تعیین می شود.

شرکت ادامه داد: برخی از بیماران نیز برای ادامه حیات نیازمند پیوند مغز و استخوان هستند و در صورت انجام عمل موفقیت‌آمیز پیوند، درمان قطعی تا پایان عمر امکان پذیر است و ادامه درمان با هزینه های دارو قابل قبول انجام می شود.

وی با بیان اینکه اکنون ۲۳۲ خانواده تحت پوشش خیریه حمایت از بیماران نقص ایمنی اولیه حضرت صدیقه طاهره(س) هستند و هزینه های درمانی و دارویی برای بیماران باتوجه به نوع بیماری آن تعیین می شود که این خیریه حمایت های لازم را از این گروه بیماران می کند، گفت: برخی از تشخیص ها ژنتیکی است و می توان قبل از بچه دار شدن اقدامات متفاوتی را در این زمینه انجام داد، هم‌چنین مشاوره های قبل و بعد از ازدواج در دوران بارداری به تشخیص این بیماری کمک می کند.

رییس انجمن خیریه حضرت صدیفه طاهره(س) افزود: با توجه به اینکه عامل این بیماری ژن معیوب است، در صورتی که مشاوره های ژنتیک با فرد متخصص ژنتیک انجام شود کمک قابل توجهی به بیماران خواهد کرد.

شرکت با بیان اینکه بانک سلولی در کشور بسیار محدود است و این بانک توسط فوق تخصصان این حوزه انجام و با استفاده از آن درمان صورت می گیرد، تصریح کرد: درحالی حاضر یکی از چالش های اصلی این خیریه محدودیت در بانک سلولی و فرهنگسازی به منظور غنی سازی در بانک سلولی به همکاری دولت است.

کد خبر 342085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.