به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهندس مسعود عتیقی گفت: پنجشنبه ۱۱ آبان سیاره ناهید ساعت ۱۷:۲۸ دقیقه به جدایی ۳.۳ درجه با ستاره سماک اعزل که به آن در زبان فارسی 'بی ژوبین' (بدون سلاح) نیز گفته می شود، می رسد و چون سیاره ناهید صبحگاهی است در بامداد این روز کمترین جدایی ناهید با ستاره مزبور قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: شنبه ۱۳ آبان ، ماه ساعت ۸:۵۳ دقیقه صبح کامل می شود و دوشنبه ۱۵ آبان ساعت ۳:۳۹ دقیقه بامداد ، ماه به کمترین فاصله با زمین رسیده و ۳۶۱ هزار و ۴۳۳ کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت. همچنین در ساعت ۵:۴۹ دقیقه صبح این روز ستاره چشم گاو (دبران) تنها ۰.۸ درجه در جنوب کوژ ماه کاهنده خواهد بود اما نور زیاد ماه عامل مزاحم این هم نشینی زیبا خواهد بود.
عتیقی گفت: جمعه ۱۹ آبان ساعت ۵:۲۸ دقیقه بامداد خوشه کندوی عسل ۲.۷ درجه شمال ماه قرار خواهد گرفت، بدیهی است ماه ۷ دقیقه پس از نیمه این شب به وضعیت تربیع آخر می رسد ؛ درضمن در همین شب و در حقیقت در ساعت ۲:۱۰ دقیقه بامداد شنبه ۲۰ آبان ماه به گره صعودی نیز خواهد رسید.
وی افزود: شنبه ۲۰ آبان ساعت ۱۹:۳۷ دقیقه ماه تنها ۰.۴ درجه جنوب ستاره مشهور دل شیر خواهد بود و در طول این شب ستاره مذکور نزدیک ترین جرم به کره ماه است که البته باز هم نور زیاد ماه عامل مزاحمی برای مشاهده این هم نشینی آسمانی خواهد بود. یکشنبه ۲۱ آبان سیاره تیزپای تیر ساعت ۲۱:۲۰ دقیقه ۲.۲ درجه شمال ستاره دل کژدم که یک ابرغول سرخ است قرار می گیرد این سیاره طی این شب ها شامگاهی خواهد بود و قبل از غروب ساعت ۱۷:۵۴ دقیقه این روز در کنار ستاره دل کژدم قابل مشاهده است.
مدیر انجمن نجوم اماتوری ایران گفت: چهارشنبه ۲۴ آبان ساعت ۴:۱۰ دقیقه بامداد سیاره سرخ رنگ بهرام ۳.۲ درجه جنوب هلال زیبای صبحگاهی است و این بامداد فرصت خوبی برای وداع با هلال صفر ۱۴۳۹ خواهد بود.
عتیقی ادامه داد: جمعه ۲۶ ابان مهم ترین رویداد نجومی این ماه یعنی بارش مشهور شهابی اسدی به اوج خواهد رسید که بدون مزاحمت نور ماه فرصت بسیار خوبی برای رصد شهاب های این بارش فراهم است.
وی ادامه داد: شنبه ۲۷ آبان ساعت ۱۵:۱۲ دقیقه ماه نو خواهد شد و طبیعتا در اولین شامگاه بعد از مقارنه یعنی غروب این روز هلال قابل مشاهده نخواهد بود بدیهی است در شامگاه یکشنبه ۲۸ آبان در تمام پهنه کشور هلال ربیع الاول ۱۴۳۹ با چشم قابل رویت است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به هم نشینی ماه با سیاره کیوان در روز سه شنبه ۳۰ آبان گفت: ساعت ۴:۰۴ دقیقه بامداد این روز ماه هم نشین سیاره کیوان است اما با توجه به این که سیاره کیوان و ماه هر دو شامگاهی هستند در غروب روز قبل یعنی دوشنبه ۲۹ آبان تا ساعت ۱۸:۰۴ دقیقه هم نشینی ماه و سیاره کیوان قابل مشاهده خواهد بود.
عتیقی آخرین رویداد نجومی آبان را رسیدن ماه به اوج زمینی خود عنوان کرد و گفت: سه شنبه ۳۰ آبان ماه ساعت ۲۲:۲۲ دقیقه به اوج زمینی رسیده و ۴۰۶ هزار و ۱۳۲ کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت.
منبع: ایرنا
نظر شما